fredag, april 26, 2013

Äntligen!

Jag vet ju att de här inte är årets första, men jag har faktiskt inte sett några blåsippor förrän idag. Och innan jag kom till den här skogsbacken, såg jag vitsippor i prästgårdsparken. Det är fel ordning i mina ögon. Det var mulet när jag gick min runda, så de små krakarna kurar ihop sig. Men - de finns där!  
Ungefär lika bladigt som på bilden, är det i vår trädgård. Men det är inte så stor idé att sopa undan och göra fint när alla häckar och de flesta buskar ska tas ner i helgen. Ja, inte helt, men det som skräpar intill trappen på framsidan ska bort helt och hållet. Det är ett bestyr med gamla trädgårdar som inget brytt sig om på länge. Jag såg på Trädgårdshjälpen på tv igår och funderade på om jag skulle ringa - men bevekelsegrunden för att få så mycket gratishjälp tror jag inte håller: två lata människor som hellre läser en bok än drar en kratta...9 kommentarer:

mossfolk sa...

Blåsipporna är mina favoritblommor! Kan tänka mig att det blir jättefint där i backen när solen skiner.

Bloggblad sa...

Mossfolk: Det är nåt visst med dem! "Längtans blåa blomma", kanske?

Jag tänkte just det när jag stod där, att jag ska gå förbi där i morgon om solen skiner.

Musikanta sa...

Vem läser inte hellre än bok än går ut i trädgården och jobbar? Vi har inga träd eller buskar kvar (utom de självsådda) så någon extern hjälp att röja upp kan vi nog inte få. Och för att få bort mossan i gräsmattan är det ju bara att åka och köpa kalk för hundratals kronor, vilket inte heller är aktuellt.
Blåsippor bland fjolårslöv är nog det vackraste som finns...

Musikanta sa...

I morgon är det förresten Mogata marken och efter det bredbandssammanträde på Husby. Så några blåsippsbilder blir det nog inte då heller från min horisont.

Anonym sa...

Och jag som trodde att det skulle bli en lugn helg utan krav eller jobb för er :o)
Fast för min del är både böcker och trädgård terapi, så dom får samsas om min tid.

Vilket underbart vårfoto av sipporna de blå!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Musikanta: Hoppas att det inte regnar på alla marknadssugna. Själv tillhör jag inte den skaran. Jag ska strax gå min promenad medan maten står i ugnen.

Kulsprutan: Nu är det mesta nedsågat på framsidan, och stuvat på en kärra. Jag sköter inomhusjobbet med dammsugning och mat. Några andra krav har vi inte... men det räcker.

Jag hoppas att jag får se några utslagna sippor i dag.

Malou sa...

Imorron skall vi ut till Saltö och leta efter vitsippor - och klättra på klipporna, gå ned till stranden och känna på vattnet och bara njuta av våren!

Bloggblad sa...

Malou: Det låter härligt! Vi har visserligen bara fem km till kusten fågelvägen, men den får vänta tills båten är ilagd.

Jag läste på din blogg nyss om den rökta skinkan - himla roligt! Alert brandkår, och det är ju bra iofs.

ullrika sa...

Det är alldeles galet sent i år. Jag har inte haft scillor på min födelsedag på säkert tio år (de brukar vara överblommade) men i år så... jag är inte säker på att jag tycker det är så roligt? Förhoppningsvis exploderar det snart men fram tills dess... alltså... dunjacka i maj? Känns ju sådär?

Nu har jag gnällt klart! Tack för mig!