Statcounter

fredag, maj 17, 2013

Studiebesök

I onsdags hade barnbarnet studiedag och äntligen passade det med logistik och annat att vara med på mormors jobb. Från skolan blir det förstås inga bilder, men jag kan berätta att det var hur kul som helst. För oss båda två. Första lektionen hade jag musik i en trea för att öva sommarsånger och barnbarnet kunde förstås allihop och satt bredvid mig bakom pianot och sjöng med.

Att flickorna i den gulliga klassen tog med henne till gungorna var dagens höjdpunkt. Hon sa sen att rasten nog bara var en minut... så fort gick det roliga.

Sen hade jag några lektioner med mina invandrade barn och de blev förstås mer motiverade att prata när hon var med och spelade spel och ställde frågor. Den elev som alltid svarar mig på engelska och vet att jag förstår och därför inte ids bemöda sig om att försöka på svenska, visade sig kunna få till riktigt bra svenska när nu inte barnbarnet klarade hennes engelska. Jodå, barnbarnet försökte allt prata engelska och bjöd frikostigt på att eleven höll på att fnissa ihjäl sig när det blev uppåt väggarna fel. Friskt vågat... etc.

Sen satt det fint med fika efter en fullmatad dag. Fast bara en av oss behövde vila ... inte svårt att gissa vem, va? Och visst fick jag vila i soffan, bara jag kompade på gitarr under tiden. 

Jag hade förstås kameran med i soffan. Barnbarn är väl ihop med katter och hundar det vanligaste fotomotivet i världen? Mormödrar kan lätt bli lite suddiga...
Sång sång sång... Jag älskar förstås hennes val av intressen... Noterar med glädje att rösten blir allt kraftigare och säkrare. Men det engelska uttalet ska vi nog slipa lite på.

13 kommentarer:

Anonym sa...

NU förstår jag varför du inte har haft tid för bloggen på ett tag. Sukt&längt!

Vilken bra dag ni verkar ha haft allihop.

Kulsprutan

Fina foton - och fint hår på L!

Elisabet. sa...

Ja, lyckliga er som har barnbarnen inom rimligt avstånd.
Å andra sidan är mina nu sexton och fjorton och väl måttligt intresserade av att gosa med mormor .,-)

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Intensivt men jätteroligt! Modern hade gjort ett 20-tal flätor på nytvättat hår dagen före. Blev ju värsta artistrufset!

Elisabet: Ja, trekvarts bilväg är överkomligt. Och eftersom jag anar vart det är på väg med gosandet inom snar framtid, så passar jag på att njuta extra mycket så länge det varar. En tonåring vill nog inte vara med mormor i skolan... Men än så länge har hon inte blivit tvåsiffrig. Två månader kvar!

mossfolk sa...

Så kul för henne att få följa med till mormors jobb. Det är ju ett rätt tacksamt arbete att följa med till... säger jag som fortfarande minns hur roligt det var att följa med mamma till skolan. Hon var klasslärare.

Cicki sa...

Kan ju inte annat än tycka att du ser jäkligt tuff ut som ligger där i soffan och klinkar på guran. Som den värsta popartist.....:-)

Bloggblad sa...

mossfolk: När jag var 6 år fick jag följa med en tant vi kände till skolan - sååååå lycklig jag var! Jag som längtade efter att få börja. Fick sitta i en bänk och känna hur det kändes att gå i skolan!

Cicki: haha... det är min son som har introducerat liggande gitarrspel. Det är inte svårare än att sitta, men betydligt slappare.

Vonkis sa...

Du får ta med henne till skolan fler gånger :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: njae, kunde väl gå nån gång i fyran, men sen går jag i förtidspension.

Annika sa...

Förstår att hon hade kul på skolan.
OCH att dina elever hade trevligt med henne.
Gulligt.
Roligt att hon gillar sång och musik så mkt!

Bloggblad sa...

Annika: En dag som vi kommer att minnas länge!
det är allt tur för mig att hon är så förtjust i att sjunga - resten av familjen (hennes mor undantagen) är mest för fotboll.

Musikanta sa...

Så stor och söt hon har blivit. Ja, söt har hon förstås alltid varit, men hon är extra söt med änglahår! Synd att inte ett annat svenskt barn kan vara med då och då på dina lektioner! Då hade det varit mer motiverat att lära sig svenska - det visade sig ju nu!

Bloggblad sa...

Det händer faktiskt att nån kompis får följa med och spela spel eller jobba ihop, men någon gång har läraren skickat med någon riktigt svag elev, säkert i tanke att hen ska lära sig nåt, men då har det blivit riktigt pinsamt när den eleven inte alls kan de ord och begrepp jag lärt ut... och då är det inga svåra grejer det handlar om. Många av mina elever är ju smarta - man är inte svag per automatik för att man inte kan språket ju.

Eleonora sa...

Vad vore livet utan ett gulligt barnbarn! Förstår att du njuter fullt ut att få ha henne intill dig. Gulliga unge!