Statcounter

lördag, juli 27, 2013

Bildbomb från Nässjö

Nu kommer resereportaget från Nässjö - en resa som fick ett minst sagt långtråkigt slut, men det var ett så fint dygn i övrigt att det inte gjorde något.

Utsikt från mitt rum på hotell Högland

Det öppna fönstret på sjätte våningen längst till höger var mitt

Skvallra inte för mitt bättre jag att jag hängav mig åt frosseri... det var värt varenda kalori!

Dubbelbubbel - men jag prövade bara den ena poolen.


Inte en enda människa såg jag nere i relaxavdelningen - fantastiska massagefåtöljer, men även där nyttjade jag bara den ena. Länge.

Och så orsaken till mitt besök i Nässjö. Anna Emvinelle (heter hon och inget annat som jag först skrev, men namnet är rätt nytt, så jag skyller på inlärningssvårigheter!) - på bild nedan - har jag enbart träffat på facebook tidigare. Hon är sångerska och låtskrivare och fick ett par texter av mig att tonsätta, och en framfördes i kyrkan. Vilken fin upplevelse det var, att komma till Nässjö gamla kyrka och höra ljuva toner. Anna kulade också alldeles fantastiskt!

Här sjunger Anna...


Det lär ska finnas några till kyrkor som byggt predikstolen som altartavla, för att visa hur viktigt Ordet är. Helt i min smak.


Nässjö gamla kyrka

Anna och jag åt och pratade till sena timmen - en så fin bekantskap. Tur att vi inte hade misstagit oss på den fina nätkontakt vi hade fått! När jag kom upp på rummet efter midnatt, hade utsikten ändrat sig en del.

Tidningsartikeln kom in redan dagen efter


Och så den trista hemresan. Jag säger bara: "Aneby"... efter tre timmar på perrongen, känner jag mig ganska förtrogen med Aneby resecentrum. Jag passade på att sitta i solen, satt och blundande och visualiserade hav och vågplask. Det blev en också en hel del prat med andra resenärer, så det var inte så förskräckligt tråkigt. När vi väl rullade igång igen, var det däremot himla trist med ytterligare ett stopp, med elavbrott, på en timme i skogen, och sen ett par stopp till på sammanlagt nästan en timme, kändes det inte så muntert. I stället för ankomst kl 13, rullade tåget in 17.30. Synd om alla som hade tider att passa och barn som tröttnat, jag hade inget av det. De som suttit i Lkpg, resp Nrkpg och väntat såg lätt stressade ut när de skulle på. De visste ju inte att vattnet var slut på nästan alla toaletter...
Jag fick ett mail om den hemska tågolyckan i Spanien, och insåg att jag hellre satt i ett stillastående tåg...
Hur skönt det var att komma hem till en sval trädgård behöver jag nog inte förklara.13 kommentarer:

Cicki sa...

Vi brukar skoja och säga att vi åkte vilse i rondellen i Nässjö. Det gjorde vi faktiskt, på sätt och vis. Vi kom norrifrån och skulle vidare mot Ronneby. Men det var så dåligt skyltat i rondellen att vi inte visste åt vilket håll vi skulle åka. Så vi åkte runt i 3-4 varv innan vi var på det klara vilken väg vi skulle välja. Det är min enda erfarenhet av Nässjö. Din verkar betydligt trevligare.....:-)

Musikanta sa...

Jag har bott i Nässjö i ett halvår i mitt tidigare liv, året innan jag träffade Kent. Har inget som helst minne av att det fanns en kyrka där (!). Men jag var väl med på julavslutningen i skolan och den måste väl ha ägt rum där, antar jag. Det var ju långt innan min kyrkokarriär...

Sån himla otur - bättre med Swebus. Har bara varit försenad en enda gång och det var då det var 18 grader kallt. Vi fick vänta en timme i kylan, så det glömmer jag aldrig.
I
PS. Det fantastiskt med bloggen och FB.

Anonym sa...

Tack för resereportage!
Du vet verkligen hur man får ut det mesta möjliga av en resa - och då menar jag inte den påtvingade förlängningen av densamma.

Fast det där med predikstolen som altartavla vet jag inte om jag gillar (om det nu är av någon betydelse vad jag tycker så sällan som jag går i kyrkan när någon predikar). Dels måste det bli väldigt varmt för talaren med alla dessa glödlampor, dels skulle det kännas som om den som talade talar och ser ner på de åhörande.
Hur kommer talaren upp dit? Jag ser ingen trappa. Inte klättrar dom väl..:)

Fina foton och fina tår på dina fossingar.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Cicki: Var det den rondellen med järnvägsrälsen mot himlen?

Den här Nässjöupplevelsen var fin - men de andra två besöken har berott på tågstopp och snöhinder... inte fullt så kul.

Musikanta:Javisst ja, jag ringde till dig en gång när du bodde i Nässjö, det minns jag.
Swebus går inte dit, vad jag vet, men annars håller jag med.

Kulsprutan: Jag passar på att njuta när jag får chansen.
Predikstolen är väldigt gammal, byggd strax efter att Luther blev ledstjärnan, han ville ju att predikan skulle vara på folkets språk. Det fanns nog inga glödlampor i slutet av 1700-talet när den byggdes. Numera är den enbart dekoration, man får inte gå upp i den, rasrisk. Det finns en trappa bakom.

Fossingar ja... om man nu kan säga det slitna gamla fötter i storlek 40...

Anonym sa...

Storlek 40! Samma här. Då kan vi byta skor vi är trötta på om du vill.
Fast jag gillar något som är litegrann glammigare än Birkenstocks-sandaler...:)
Ha en skön söndag!

Kulsprutan

Cicki sa...

Någon räls såg jag inte till, vad jag minns. Det var en rondell i utkanten av stan.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Men mina fötter ser ut som Mimmi Piggs... runda och platta... får absolut inte plats i nåt tjusigare än "systerskor" - så jag tvivlar på att du vill byta.

Cicki: Jag har bara sett en enda rondell där, och den hade en tjusig räls som dekoration.

Josephine i Bryssel sa...

Det värsta är ju de som ska med flyg... vad ersätter SJ då? Betalar de taxi eller liknande så man kan komma i tid till flygplatsen??

ullrika sa...

Kula? Vad är det?

Ja den där hemresan har jag ju läst en del om ;)

Bloggblad sa...

Josephine: det finns en drös med olika regler om ersättning. Jag får köpa nya biljetter inom ett år för mina 150:-
Hur man gör med flygtider vet jag inte.

ullrika: det var så kulorna sjöng med stark hög . röst på fäbodvallarna. För att kommunicera och för att locka hem kreaturen. Man spänner stämbanden på ett särskilt sätt. Det hördes flera kilometer.

Bloggblad sa...

ÄSCH,kullorna, var det. svårt med mobilens tangenter.

ullrika sa...

Coolt! Ny kunskap: aj löv! Måste googla såklart - med både ett och två L :)

Bloggblad sa...

man lär så länge man bloggar!