lördag, augusti 03, 2013

Rätt kurs...

Med detta glada gäng var jag på kurs i fyra dagar i Eskilstuna, hemma hos sångpedagogen Ing-Marie Janzon, www.resonans.nu Hon står längst till vänster. Jag tror att det syns hur glada och nöjda vi är allihop. Fotot togs direkt efter vår avslutningskonsert.

"Fröken" kompade och coachade - och vi fick pröva olika sätt att hantera rösten i olika lägen, vi sjöng upp oss och ner oss... och vågade mer och mer för varje dag.


Några hade med sig gitarren

Och andra tog till sig det Ing-Marie lärde ut om scenisk framställning...

Vem såg Lena genom fönstret, månntro? Jo... "En sån karl..."

Snacka om inlevelse!


Det är inte lätt att va' ödmjuk... tyckte Morgan som sjöng med schwung!
 

Jag sjöng förstås en sång jag också - ganska pirrigt... och i ett mycket lägre läge än där jag vanligen sjunger.

Ing-Marie lärde inte bara ut sång - hon fixade mat till oss varje dag också!

Kursen började klockan tre varje dag, så jag hann gå långpromenader - ena dagen gick jag runt Borsöknasjön på bilden. Inte så jättestor sjö... det tog trekvart ungefär.


Blogger strular och konstrar sig, så jag kan plötsligt inte få bilderna i den ordning jag vill....Vi tackar för applåderna efter konserten.

9 kommentarer:

Cecilia N sa...

Det där lät jättekul! *vill också*

Bloggblad sa...

Cecilia: Du hade helt säkert gillat det! Var och en på sin nivå. För mig var det en skön kick inför skolstarten nästa vecka. Eller om det är i slutet av kommande...

Musikanta sa...

Ni ser verkligen ut att trivas - kul med lite killar också som omväxling. På målarkurser är det nästan bara damer vad jag vet. Förväntar mig att få lite tips till sången.

Anonym sa...

Späckat program för dig i sommar och som du verkar trivas!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Musikanta: Om du kommer hit nån dag, ska du få se en inspelning från min lektion när jag övar på att komma ner på lägre toner.

Kulsprutan: Den här sommaren har verkligen varit otroligt rolig med många kul evenemang - men även dagar för återhämtning. I dag gör jag inte många knop, tvättmaskinen jobbar, men jag slappar... Ska bara gå en promenad innan jag lägger mig under äppelträdet.

Nina Lindh sa...

Tänk... just nu längtar jag efter att gå någon kurs. Kvittar om det gäller jobbet. Allt för att komma ut och se något annat än just... jobbet!

Bloggblad sa...

Nina: Ja, man behöver komma bort från det gamla vanliga ibland. I tjugo års tid åkte jag på hälsohem en vecka varje sommar, vi cyklade - promenerade och dansade.. och jag samlade energi för hela året.
Sen åkte jag på dirigentkurser (med lika mycket sång som dirigering) en vecka på sommaren i fem års tid. Men de senaste åren har det varit tunnsått med kurser.

ullrika sa...

Det är genom att hitta rätt kurs man kan hålla kursen och fortsätta i samma banor! Härligt att läsa om detta Marianne!

Bloggblad sa...

ullrika: Ja, det gäller att hitta sina glädjeämnen och att passa på. Jag har fortfarande kvar den glada stämningen i kroppen.