Statcounter

fredag, augusti 30, 2013

Gästabud i Söderköping


Vilket jobb de har lagt ner på att bygga marknadsplats i medeltida stil i hela kyrkparken. Så många försäljare... smycken, skinn, keramik, kläder, vapen. Hoppas att det lönar sig för dem! Vädret var inte särskilt välkomnande, så jag gissar att många gäster avstod och hoppas på bättre väder i morgon. Regnet kom och gick hela eftermiddagen.  


I den här kyrkan sjunger vi med kyrkokören i en kröningsceremoni modell 1302 i morgon. Maken till vänster vill inte klä ut sig - och inte de två andra längre fram, annars var det väldigt många ortsbor som skrudat sig i vadmal och skinn.

Här kan man köpa runstenar.

Grillade äpplen och brända mandlar.

Originell medeltidsklädsel. Säkert varmt nedtill och svalt upptill.

Strax efteråt kom hästflickan gående på Storgatan. Såg rätt udda ut...
Blogger fortsätter att trilskas och jag kan bara skriva bildtext. Orkar inte fibbla med det - så det får bli som det blir.

9 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

De är beundransvärda de medeltida människorna som orkar finnas också i vår tid. De var här för ett tag sedan under strålande solsken och mängder av publik hade strömmat till. Och tänk att få vara en häst också, som omväxling. Det brukar ju förnöja

Ha det bra i helgen!

mossfolk sa...

Det är så mysigt med medeltidsmarknader! Är ju en i Wadköping varje år med massor av människor. Nog faktiskt min favoritmarknad :)

Bloggblad sa...

Pettas: jag tror att det nog blir en livsstil, och det verkar som om de medverkande som bor i sina tält, har mycket roligare än vi som inte klär ut oss utan bara strosar runt och tittar.

Bloggblad sa...

Mossfolk: konstigt, det gick inte att skriva en komentar till under den till Pettas. Jag förstår mig inte på Blogger längre.
Här förvandlas hela stan under den är helgen, det bar blivit jättestort.
Just nu är vädret skapligt, hoppas det håller i sig. Vi ska gå i kungaprocession i körkåpor genom hela parken, och sen sjunga vid kröningen. Om två timmar.

Anonym sa...

Jag förstår mig inte på datorer ö h t!!! Jag kan inte ens komma in på min egen mail f t.
Bara så att du vet eftersom jag inte hört av mig.

Kulsprutan

Ökenråttan sa...

Bakom Sjöhistoriska museet i Stockholm var det
vikingamänniskor som sålde saker och visade saker och slogs häromveckan. Väldigt spännande. Vackert, på ett lite brutalt sätt. Och så luktade det så gott; rök från smedens ässja och matgrillarenas (Lägger ni märke till nyansen här; grillarna = apparaterna, grillarena = personerna som grillar; lite gammaldags, men det funkar.), alltså matgrillarenas eldar.

Bloggblad sa...

K-sprutan: Bra, då vet jag varför det varit tyst!

Ökenråttan: Doften är härlig! Det lagas mat och rostas mandlar överallt.

Jag såg ditt fina ord, men visst låter det lite otympligt! Vi har nog för få ord i svenskan. Samma med fiskarna... är det djur eller människor?

Klimakteriehäxan sa...

Konstigt med Blogger! Har inte din hemmavarande datakonsult nåt knep? Vilken tur att jag inte var i Söderköping, med min shoppinglusta hade jag väl kommit hem med en runsten ...

Bloggblad sa...

Haha, jag hade velat se dig åka buss med den!
Det här med blogg och facebook tycker han är så onödigt... Dessutom är min dator på väg att totalrenoveras och omstartas från grunden, men han hittat inte koden till min mailbox... Så jag får vänta. Det är förmodligen det andra stora felet som spökar, men jag kan inte stänga min mail, så vi försöker hitta koden...