Statcounter

måndag, juni 02, 2014

Semester på Mallorca

Nu när vardagen ramlat på mig igen och hela maskinparken varit igång med dammsugare, disk- och tvättmaskin, så tittar jag gärna på bilderna från förra veckan och minns hur gôtt det var att flyta omkring i både poolen och Medelhavet.
 
Detta är avsnitt 1 av en följetong som kan bli lång... jag håller på att ladda över bilderna från paddan, dessa kommer från en vanlig kamera. Om någon inte har hängt med i svängarna, så reste jag alltså alldeles ensam. Jag tycker själv att det var modigt... men på Mallorca finns en av de trognaste bloggvännerna, Kulsprutan, det kändes rätt tryggt.
 
Det här var inte utsikten från mitt fönster, men jag bodde precis intill takdörren och smet ut och fotade lite. Det här är nog första morgonen, för då var det molnigt (men varmt) på förmiddagen.

Sen drog molnbanken bort mot öster och resten av dagen blev ljuvlig. Son Matiasstranden i Palma Nova, 2 minuter från hotellet. Så fort solen kom - så kom badfolket...
Här nedanför poserar jag inte framför vilket hotell som helst, utan ett dyrt och flott ungdomshotell där det dansades vilt i badkläder framåt aftonen. På framsidan av hotellet stod en beväpnad vakt... Jag träffade en dam från Linköping som också reste ensam - men liksom jag gärna ville vara ensam - vi beslutade dock att träffas en kväll och gå på tapasrestaurang i Magaluf. Bara några minuter från "vår" strand, men vi råkade gå lite fel och fick en alldeles väldigt lång promenad. Till slut kom vi ut på stranden, men hittade inte någon allmän väg upp till "byn" utan fick till slut smyga oss igenom ett stort hotell och kom ut genom receptionen där.
Guiden vi pratade med tipsade om ett ställe i Magaluf som hette "La Garcia". Jag vet ju att man läspar lite grand på spanska, men guiden läfpade även på svenska, så hennes dubbelläspning och min nedsatta hörsel hörde "La Garda". Letandet efter detta ställe som INGEN hade hört talas om, fick oss att känna oss som grabbarna i Sällskapsresan som letade efter Peppes bodega... Oj, vad min stegräknare fick jobba. Och så, till sist, läspade jag fram "La Garda" på alla tänkbara sätt - och ett av dem fick napp! Ahhhh, La Garcia! Och där, långt långt borta, såg vi äntligen en skylt som kunde stämma.
Servitrisen var inte särskilt slängd i engelska och ingen av oss två i spanska - så jag undrar om "mixed tapas" verkligen betydde 10 rätter i en enda liten skål? Tur att hon inte tog fram en mixer... Det smakade bra, även om det mot botten blev som vilken köttgryta som helst. 
Den här stranden kunde jag inte se mig mätt på... och inte bada mig mätt heller. Oj, vad jag låg i blöt! Lugnt och fridfullt var det, mest brittiska pensionärer och barnfamiljer. Inget busliv. Hur det var när vi gick tillbaka vid halvniosnåret genom centrala Magaluf är inget roligt minne. Rent bedrövligt många fulla grabbgäng och hårsminkade fnask som bjöd ut sig. gatuförsäljare som inte heller såg helt seriösa ut, gap och skrik och hög musik. Och så - från ena kvarteret till det andra: alldeles lugnt.
 Det går ganska snabbt att bo in sig på ett hotellrum...
Utsikten från min balkong. En del av den... fler berg fanns åt höger. De flesta måltiderna åt jag på balkongen, köpte skinka och ost och kokade ägg.

Jag träffade den kära Kulsprutan ett par gånger (kommer charmiga hundbilder senare) och blev utbjuden på en helt underbar restaurang. Vilket utsikt! Och vilken mat! Det här var veckans Måltid...
Fortsättning följer...

12 kommentarer:

Musikanta sa...

Roligt att läsa om dina äventyr. Som sagt, det blev ingen 5:2 diet under denna resa av bilderna att döma.
Härliga bilder!

Bloggblad sa...

Musikanta: jag hade inte räknat med att ha fastedagar, men å andra sidan åt jag sunt och frossade inte, så jag gick inte upp i vikt. Har sällan rört mig så mycket på en vecka sen jag slutade att springa tjejmilar.

Håller du på med 5:2 än? Funkar det?

Elisabet. sa...

Härligt, härligt! Att resa på egen hand är inget som skrämmer mig, tvärtom.

Musikanta sa...

Ja, av och till. Nu när jag var på Öland över KH gick det naturligtvis inte. Men det funkar jättebra. Man äter ju lite mindre för övrigt också. Har gått ner 3 kg sen jag började i mars (som håller.)

Eva sa...

Gick fel? Visste inte din tillfälliga väninna att du brukar gå åt fel håll?

Bloggblad sa...

Elisabet: Vi tillhör nog samma företagsamma sort...
Musikanta: Risken är att man måste fortsätta väldigt länge, jag har hört flera som gått upp direkt när de slutat. Men jag trivs med att slippa laga mat två dagar i veckan. Risken är att Per får hänga på när han har semester... för han gillar inte att laga mat.
Eva: Nu ska vi inte avslöja gamla misstag... det är för tusan 20 år sen nu! (Tänk att det är så länge sen!)

Humlan sa...

Det ser så härligt ut! Jag funderar och funderar på att åka iväg någonstans, och då vill jag bo så lugnt som du hade det (men jag vill inte sova stenhårt) och nära stranden. Mallorca kanske vore något!

Äventyret framtiden sa...

Oj, tack för att du tog mig med till Mallorca! Dit har våra barn varit men inte vi, nähä. Men nu har jag i alla fall varit lite grann där.
Det är underbart att läsa att du har rest ensam och inte själv:)...

Nu ska jag fortsätta läsa din blogg. Jag har inte varit här inne på ett tag och ska läsa fast mig

Klimakteriehäxan sa...

Låter som en härlig semester!

Bloggblad sa...

Humlan: De som bodde på hotellet snett emot (som var lite finare och lite dyrare) sa att sängarna var kanonbra där. Vivapalmanova heter det hotellet. Bara 30 meter längre till havet än jag hade.

Tydligen ska man åka den här tiden, i Magaluf lär det bli ÄNNU värre om nån månad... men jag kände mig väldigt trygg på den stranden och på gatorna. Så lugnt och lagom. Många små affärer, inga trugande expediter som följde efter, utan man kunde gå och titta som man ville.

Pettas: Jag var där första gången för två år sen, när det gäller semesterorter är jag inte särskilt berest.
Eftersom jag inte kände mig ensam en enda sekund (jag har rätt trevligt i mitt eget sällskap) så behöver jag inte krångla med omskrivningar.
Jag är inte så flitig med att blogga längre...

K-häxan: Den var perfekt!

Annika sa...

Härligt med lite resande. Tycker också du är modig som for ensam.
Men det är ju en frihet med det också.
Kul med kvinnan du träffade från Linköping.
Träffades du och bloggvännen varje dag?
Nä, att hålla diet under en semester går inte. OCH det vill man ju inte heller.
Tyckte du gjorde helt rätt, jag gör också så!

Bloggblad sa...

Annika: Jag skulle inte komma iväg på sånt här annars, min man vill helst sitta på en enslig klippa i skärgården, eller i båten.

Nej, jag träffade Kulsprutan tre eftermiddagar, de resterande fyra dagarna roade jag mig själv.