söndag, augusti 17, 2014

Om det hjälper?

Nu har jag, varje dag under flera veckor, fått spamkommentarer till ett inlägg som hette Semesterdagar... från USA - minst 10 om dagen. De kommer inte in på bloggen, men fyller min mailbox. Så nu har jag tagit bort inlägget. Undrar just vilket spammarna ger sig på härnäst. Samma glada ton i varje, om att hen ska tipsa vänner och bekanta om mina trevliga inlägg och att de kan hjälpa mig att förbättra bloggen. Konstigt nog utan att det finns nån länk - för spammen med länkar går direkt till spamkorgen.

Vet någon om jag kan spärra allt som skrivs på utrikiska? Eller förresten, jag kan ju klicka för att man måste skriva en kod för att kunna kommentera... så får det bli.

UPPDATERING: Nu är det gjort. Jag hann bara ta bort ca 1000 spam som blogger sparat i en särskild fil som jag inte noterat förut, så vällde det in kommentarer till ett annat inlägg. Nu måste den som vill kommentera ta sig omaket att skriva in siffror eller bokstäver - sen kommer det in först när jag har fått mail om kommentaren.

12 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det är likadant hos mig. Samma inlägg som genererar hur mycket spam som helst!

em sa...

Jag har ställt in det så att kommentarer äldre än tre veckor måste förhandsgranskas innan jag bestämmer om de ska publiceras. Det minskade väsentligt alla käcka tillrop, om hur fantstisk min blogg är.
Margaretha

Bloggblad sa...

Elisabet: Tur att det inte bara var hos mig... kände mig nästan förföljd ett tag.

em: Jaså, kan man göra så att man ställer in det på tid för förhandsgranskning. Det ska jag kolla. De flesta spammen kommer på gamla inlägg.

mossfolk sa...

Åh, det måste jag bums kolla -hur man förhandsgranskar kommentarer till äldre inlägg. Det låter ju faktiskt himla finurligt!

Nina Warglycke sa...

Dumt att man måste krångla så mycket för att hålla klåfingriga spammare borta.

Bloggblad sa...

Nina: Det är väldigt irriterande, de flesta av spammarna har ingen länk som jag då av misstag skulle kunna klicka på, så jag förstår inte vad de vinner på det.

em: Nu hittade jag den funktionen. Har klickat på den, så får vi se.

Musikanta sa...

Jag undrade just eftersom jag har fått en massa spamkommentarer både från dig och Klimakteriehäxan på min Outlook. Hoppas det ordnar sig för dig. Siffrorna var lätta att skriva in så det är väl inte säkert att det hindrar spamkommentatorerna. Men man får hoppas.

Bloggblad sa...

Musikanta: Oj, så har jag aldrig fått, att det kommit från någon jag känner. Hoppas att det avtar, för jag skriver inga spam själv ;) även om somliga kanske tycker att det jag skriver är rent skräp....

Anonym sa...

Om det hjälper skriver jag gärna koder.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det har hjälpt! Inte ett enda spam idag.

Anonym sa...

Fast de övriga kommentarer jag vill skicka går inte iväg trots rätt ifyllda siffror :(

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det verkar konstigt... jag har inte stängt av svarsfunktionen, och fått flera kommentarer. Om det är svårlästa siffror, kan du slumpa fram nya.