Statcounter

måndag, januari 19, 2015

Att sälja sig själv...

Nåja, det är väl egentligen inte mig själv, utan min verksamhet som jag säljer. Det är faktiskt lättare att marknadsföra andra än sig själv! Redan innan jag hade firman gjorde min man en hemsida till de körer jag hade då. Sedan blev det en lite bättre hemsida när jag startade Bokblads Text & Ton för 14 år sedan.

Nu när jag jobbar mycket mer med det jag gör, så tyckte maken att det var hög tid att uppdatera. Tur att jag inte behöver betala timpenning för alla de kvällar som han lärt sig ett helt nytt sätt att bygga hemsidor, då hade firman gått i konkurs.

I kväll har vi provkört den såväl på stationär dator som i iPad och mobil, och varje gång hittar vi något litet fel. Bokstäver som kastats om, siffror som hamnat på fel rad... Jag hoppas att ni som tittar på hemsidan www.bokblad.com är snälla och meddelar om det är något som är konstigt eller har blivit fel. Eller - om det är svårt att förstå något. Jag är så insatt i det jag håller på med att jag inte alltid tänker på att utomstående inte är med i svängarna. Jag blir så glad för konstruktiv kritik om hur jag kan förbättra den. Jag kan dock inte erbjuda några % i firman. (Har nyss tittat på Draknästet...)

Om någon bara tycker att det är för mycket Bokblad och skryt... ja, då är det så. Jag måste ju tro på det jag gör - men som jag skrev överst: Det är inte så lätt, jag får ideligen vifta bort Jante som knackar mig på axeln då och då.

19 kommentarer:

TantGlad sa...

Kritik kan man växa på.
Men jag önskar dig lycka till.
Nu måste jag spana vidare i din blogg.

Ha det gott.
Hejsvejs.

Ruta Ett sa...

En fin hemsida, men jag skulle önska att texten var lite större och att man kunde förstora de fina bilderna!
Kanske har du redan tänkt på textstorleken och tyckte att det då skulle ta för stor plats. Man vill ju ändå ha med all väsentligt. Det är en svår avvägning, men själv blir jag trött redan i starten när jag ser för liten text och väljer ibland att inte fortsätta läsa.
Kram

Bloggblad sa...

Tant Glad: Välkommen hit! Konstruktiv kritik är alltid bra, det får en ofta att tänka i nya banor.
Jag har kikat in på din blogg, tror inte att vi har träffat på varandra tidigare.

Ruta Ett:
Tack - en synpunkt som jag inte har tänkt på eftersom det på vanliga dataskärmen blir ganska stort. Har du tittat i mobil eller iPad eller laptop? Den här hemsidan är reversiv så den ändrar sig efter den dator man tittar i.
Jag förstorar gärna upp texten, jag ska genast gå in och kolla. Jag har inte haft någon tanke alls på det. Jättebra att få veta!
Jag har däremot tänkt på att inte ha för stora textsjok. Ibland det då också kanske knapphändigt med informationen.

Bloggblad sa...

Ruta Ett igen: Det var bra att du påpekade, jag har stor skärm så jag ser, men förstår att det blir för smått så nu har jag ändrat på de ställen där det var minst. Tack!

Ruta Ett sa...

Jag tittade på hemsidan i min laptop.
Jag har lärt mig lite om hemsidors utseende av mina söner. De hänger mycket på olika hemsidor och "webshoppar" och har gett mig många goda råd. Det gäller att fånga läsaren på 3 sekunder och när jag insåg det så förstod jag hur svårt det är. Ett bra knep är, som du gör, att låta en helt utomstående gå in på sidan och sedan ge kritik. Det gav mig mycket. Webdesign är svårt, men intressant.

Bloggblad sa...

Ruta Ett: Nu när jag har ändrat och kollat och ändrat igen - ser jag att det blir mycket mindre text i min stationära dator än på min mans skärm där vi redigerar.

Jag känner inte någon press på just att fånga nya, de som går in har oftast hört mitt namn av någon som varit med på ett framträdande och tipsat om mig. Det märker jag sen när de ringer och bokar, att de läst på hemsidan.

Och sen kan det ju vara någon som i en kör sjungit en sång och vill veta vem jag är... det händer faktiskt.

Som du och några andra bloggvänner gör, säljer kläder/hantverk, då är det förstås ännu viktigare att fånga intresset hos läsaren.

Alla vi som håller på med skrivande, vet att man till slut blir blind för det man själv skrivit och inte ser slarvfel, man läser som man vet att det ska stå... så jag tycker att det är värdefullt med utomståendes ögon.

mossfolk sa...

Vad bra det blev! Rent, lättnavigerat och informativt utan att vara stolpigt.

Bloggblad sa...

mossfolk: Tack, dina ord gläder mig! Du kanske anar hur mycket filande och suddande och ändrande det blivit?

Anonym sa...

Grattis till ännu ett steg in i www-världen!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: tack! Men utan den datakunnige maken hade jag suttit här helt utan hemsida... Han ska få nåt extra gott i morgon när han fyller år!

Annika sa...

Vad roligt!! Grattis!!
Jag tycker också att sidan är lättnavigerad! OCH det är ju så viktigt!
Så bra där!
Det enda jag tänkte på var datumen på dina engagemang under 2015. Tror det är lättare att lista dem uppifrån och ner, börja med den 1 februari högst upp och sen avsluta med årets sista föreställning. Men, det är ju bara en liten sak.
Tycker det ser jättebra ut!!

Bloggblad sa...

Annika: Tack - och tack för en synpunkt som jag har funderat över... jag kan ju iofs vända på just det här året, men annars blir det krångligt eftersom det hänger med sedan långt tillbaka. Men jag tar bort fetstilen allteftersom - jag har det mest för att de som bokat mig ska se att jag har bokat in och för att påminna barnkören. Och liiite för att de som vill boka ska se att jag är ute rätt mycket och jobbar.

TantGlad sa...

Du har så rätt.
Trevligt att hitta bloggvänner.
Jag råkade hålla in här sådär. Ångrar mig inte.
Ha en fin kväll nu.

Musikanta sa...

Jag tycker att hemsidan är helt fantastisk! All heder åt Per.

Bloggblad sa...

TantGlad: Tackdetsamma! Jag har varit på körövning, det är ett bra sätt att tillbringa en kväll.
Faran med att hitta flera nya trevliga bloggar är att det går åt med tid vid datorn än det redan gör. Fast å andra sidan så har många av mina "gamla" slutat blogga, så det kanske jämnar ut sig.

Musikanta: Roligt att du tycker det! Jag har redan hälsat Per, han sitter vid andra änden av rummet och donar med bilderna på hemsidan så att de inte ska ta för lång tid att ladda ner, och för att de ska gå att klicka upp.

Andra året i Hjo sa...

Tycker det ser bra ut. Inte överarbetat glassigt och med för mycket av allt. Men tittade bara in som hastigast.

Bloggblad sa...

Andra året i Hjo:
Tack! De flesta som hittar till hemsidan tittar nog bara som hastigast, så att du gillar det med en snabbtitt räcker bra för mig.

ullrika sa...

Jag har kollat hemsidan i Safari på min större Macbook (den är 13") och det ser finfint ut! Eftersom jag enkelt kan förstora texten med touchpaden gjorde det inget att den var lite liten, annars hade jag gärna sett lite större text!

Förstår att det är svårt att "sälja sig", men bortse från Jante och kör på bara! Du gör ett grymt jobb Marianne!!

Bloggblad sa...

Ullrika: På iPad går det ju också lätt, men jag har ökat på den lite från första "utlägget".

Jag kämpar vidare... mot Jante! Tack för påhejning!