söndag, januari 25, 2015

Nästan som på riktigt

Jag har hört talas flera gånger om hur fantastiskt det är att kunna gå på både opera och balett för en ganska rimlig kostnad och komma ut i stora världen, fast det är hemmavid. Svansjön sändes idag direkt till 50 länder...
 
I dag blev det äntligen av. Jag och kulturkompisen åkte in till Norrköping och gick på Cnema/Bolsjojteatern... Det var en häftig känsla att sitta där och mingla med Moskvas kulturelit.
De som satt på parketten kom ganska så sent... här är det 5 minuter kvar. På en annan vy över salongen är det smockfullt på parketten. Uppe på balkongerna var det fullt tidigt. Fint folk lär visst komma sent...

 Det här är från trailern... jag fotade förstås inte mitt under dansen. Inte blev det särskilt bra bilder, men på bioduken var det fint...
 Vi fick titta bakom ridån hur de värmde upp...
 
 I pausen var det intervjuer med några av dansarna.
 Det här är taget när huvudpersonerna tar emot folkets jubel efteråt.
 
Helt underbart att äntligen få ta del av Svansjön. Vi såg den både på håll och i riktigt nära närbilder. Nästa gång blir det opera... ska kolla upp när och vilken. Fick verkligen mersmak! 

9 kommentarer:

mossfolk sa...

Aha, det där är vad min farmor har försökt berätta om. Opera har jag kvar i livet, men balett såg jag för några år sedan. Det var verkligen inte min grej...

Andra året i Hjo sa...

Jo, kul säkert. Har aldrig provat konceptet. Men har en och annan opera på DVD, bl a La Traviata inspelad i Aix. Häftigt.

Musikanta sa...

Jag har tänkt länge på att gå på något sådant. Skulle vara kul att se Cnema också där jag aldrig har varit. Men Kent är inte så road så det blir inte av. Jag kör ju inte bil på kvällen längre.

Bloggblad sa...

mossfolk: Förut har jag bara sett en balett, det var fint, men gav inte något sug... Men jag har hört så mycket om Svansjön och tänkte att jag av ren allmänbildning måste se den. Och jag gillade!!!
Opera har jag mer sug efter att se/höra så här. Betydligt billigare än live...

Andra året i Hjo: Jag har faktiskt aldrig orkat sitta kvar vid teven när de visat opera ... men så här på bio kändes det lite mer som att vara där.

Musikanta: Till Gusum är det inte så långt - du kan säkert hitta reskompisar på facebook. Cnema var fint, men det luktade fotsvett i salongen... mycket heltäckningsmatta...

Rexxie sa...

Inget slår opera live!

Samma sak med mig, orkar knappast med en hel föreställning på TV, men funkar någorlunda på bio; men det är suveränt på operan!

Annika sa...

Jag såg ju att de hade den här också, men jag jag kom inte iväg.
ÄLSKAR balett, som jag skrev hos dig på fejjan, Svansjön har jag nog sett 40 gånger. De flesta på Operan i Sthlm.
Älskar balett mkt mer än opera, även om jag faktiskt gillar en hel del opera också.
Men, ja, kalla mig balettoman! Deller iaf en fd sådan. Det fanns en period då jag kände igen varenda dansare i operabaletten. Det var då jag gick som mest, på 80-talet och början av 90.
SÅ himla mysigt.
Nästa ggn de visar balett live ska jag gå och se!!!

Bloggblad sa...

Rexxie: Självklart är det bäst med live IRL... :) Men det är både krångligt och dyrt att ta sig upp till operan härifrån.

Annika: Jag visste inte att du är så förtjust i balett! Kul att få veta mer om bloggvännernas intressen. Jag är egentligen mest körfreak, men solo duger bra också. Duett och stämsång är det ändå nåt visst med...
Jag är himla impad av hur lätt det ser ut att hoppa upp och snurra i luften, men som sagt... helst skulle de sjunga samtidigt!

Klimakteriehäxan sa...

Opera är inte min grej, men Svansjön skulle jag gärna se!

Bloggblad sa...

Klimakteriehäxan: jag hade aldrig kunnat gissa för några år sen att jag skulle börja uppskatta opera!