fredag, april 17, 2015

På väg

Egentligen är vi väl alla på väg någonstans för jämnan. Om inte annat, så framåt i livet. Men, den här speciella känslan att vara på väg "på riktigt", den gillar jag. Och just nu njuter jag av att vara på väg. Tre dagar väntar, inget våldsamt spännande, men jag ser fram emot att först få en dag i Stockholm att strosa runt i några timmar och sen ta mig till hotellet i Hagaparken. När jag vill. Inget program idag, mer än att plaska runt i bassängen och prata med en väninna/kollega som också kommer framåt kvällen.

I morgon och på söndag är det fullt program med årsmöte och föreläsningar och god mat för en massa läromedelsförfattare. Vi brukar vara en handfull kvinnor som träffas där varje år och har egna små pratträffar som är lika givande som vilken dyr föreläsning som helst.

När jag packade igår, undrade maken vad jag skulle ha allt till... Och då har jag bara med det nödvändigaste! Om han åker på konferens eller kurs så gäller: 1) tandborste 2) ett par kallingr 3) extra skjorta. Två par av det senare om det är två nätter. Vi är ganska olika vad gäller viktigheter på resa. Jag har ändå packat minimalt eftersom jag måste släpa väskan själv.

Joan Baez sjunger i mina öron. Det duggar ute (glömde paraply!) rådjur betar på fälten där vi kör förbi. Tillvaron känns bra just nu. Bäst att jag passar på att njuta.

Ha det så skönt i helgen, ni därute i världen.

10 kommentarer:

Maggan sa...

Åh, det låter som en perfekt helg! Ha det så skönt och njut!

Anonym sa...

Visst ska man passa på så ofta det går och man får.
Hoppas helgen blir kul och lyxig!

Kulsprutan

Elisabet. sa...

Jag håller med! Detta att Vara På Väg .., är så himla roligt. Och så har man allt framför sig.

cruella sa...

Låter mycket, mycket skönt. Nästa gång du tar en tur kanske vi kan ses en sväng över en kaffe i riksdagens fina kafé:-)

Annika sa...

Ha nu en riktigt skön helg.
OCH visst är det roligt att vara på väg!

Bloggblad sa...

Maggan: jag njuter hejdlöst! Släpper taget om allt vardagligt hemmaliv. (Som jag ju ändå gillar)

Kulsprutan: jag hittade de skor jag hade tänkt mig, i en affär som bara finns på tre ställen, sen kom kompisen ung samtidigt till hotellet så vi fick en lång pratstund innan hon behövde gå på middag med styrelsen (vi har ju årsmöte i morgon) och då gick jag ner i spat och simmade en lång stund. Alldeles ensam, lugn musik, helt underbart. Nu har jag käkat en medhavd god sallad framför teven. När styrelsemötet är över, blir det nog en pratstund till.
Jag njuter verkligen.
Elisabet: det var länge sen jag upptäckte att den skönaste känslan är när jag sätter mig på bussen in till Norrköping.
Cruella: gärna! Jag gick förbi där idag, tänkte på dig och de randiga kallingarna.
Annika: det kanske är för att jag ändå trivs bra hemma, som jag kan koppla av så totalt och njuta på hotell.
Så mysigt att sitta här ensam, lite godis, vin, tv... Och jag känner mig inte ett dugg ensam. Har ju paddan...Cicki sa...

Låter väldigt trevligt. Nu påminde du mig om en gammal favorit, Joan Baez. Måste leta upp någon gammal skiva och lyssna av....:-) Ha det så skönt i storstaden.

Äventyret framtiden sa...

Hos oss är det tvärtom. Uffe har mycket med sig och jag ungefär som din make, bara att jag tar trosor istället för kalsonger ;).
Ha en fin egentid!

mossfolk sa...

Vad härligt!
Det är något visst med att vara på väg. Och jag är hopplös på att packa. Alldeles särskilt om vi ska åka bil.

Bloggblad sa...

Cicki: jag är ju ganska nyförälskad i Spotify.
Pettas: jag trodde knappt det fanns... Är så van vid att min man aldrig behöver nåt. Plånbok i fickan och mobilen..."Var har du handväskan?" Brukar jag fråga när han åker vort över dagen.
Mossfolk: jag älskar att åka vort - OCH att komma hem!