Statcounter

fredag, maj 15, 2015

Gårdagen

I förrgår skrev jag om morgondagen... nu blir det om gårdagen. Fast det handlar förstås om samma dag. Liknande bilder som jag lagt på facebook, men flera av min trogna läsare är inte med där.
 Havet ser blått och flott ut i bakgrunden - men skenet bedrar, det var grått och kallt... Inte storm som dagen före, och inget regn, men svinkallt! Jag hade på mig allt jag tagit med, och det var mycket, men hade behövt vantar och mössa och vinterstövlar också. Jag sms:ade till maken, som skulle komma med en senare båt, att ta med vantar, men han hade stängt av ljudet på sin mobil... Observera de vackra kläder som de båda katolska biskoparna har, rött med spetar och gult med spetsar - fast de sistnämnda försvann på bilden ovan. Vår biskops klädsel var väldigt enkel i jämförelse. Det ser inte ut att vara mycket folk, men det var det. Flera hundra som häckade bakom buskar, bakom kapellet och bakom vårt tält. Allt för att få lä... när solen tittade fram var det riktigt skönt där vinden inte nådde fram.
 Snabb utryckning för att rädda dirigentens noter medan han ger ton. De av er som läste mitt inlägg om fula saker som kommer med i bild, ni får gissa vad jag tänkte om tältet och betongklumparna...
 Mot slutet vann kylan över fåfängan och både kappa och yllesjal fick hänga kvar. Titta längst bort till vänster i bild. Där sitter trumslagaren i FA:s blåsorkest på sin rullator med stora bastrumman inom räckhåll. En gullig liten farbror, som jag förstås hälsade på efteråt. Räknade med att han kände hela min frälsissläkt, och det gjorde han. Blåsorkestern spelade så vackert och mjuk. Helt underbart.
 Det var en fantastiskt fin mässa, men allt har ett slut och här tågas det ut. Trots att vi redan var ute.
Vår ledare står längst till höger i bild. Det fattades två körsångare, tyvärr.
Vi ställde upp för fotografering, men som sagt... det där med bakgrunden är inget för min man som alltid tvingas fota fast han avskyr det och redan från början vet att jag gnäller över resultatet... Det var mer än svårsjunget i blåsten, och "min" låt tog fort slut... jag hann inte njuta av den, hade fullt sjå att hålla noterna kvar i pärmen, törs inte lita på att jag kan texten. Till andra låten, den svåraste, hade ljudkillen inte slagit igång högtalarna... så den var det inte många som hörde. Fast den gick ovanligt bra. Ganska skralt av ett proffs att inte "trycka på knappen".  
 
Totalt sett blev det en jättefin dag - men lång - och jag var mer än trött när jag kom hem.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Vet du, jag tycker att det är kul när bakgrunden ser ut som den ser ut...då ser man ju hur det är på riktigt :) Så skönt ändå för er att det inte hällregnade, bara hällblåste. Just nu är vädret mera höstlikt än vårlikt men snart blir det säkert sommar!

En trevlig helg igen önskas!

Anonym sa...

Katolska präster som klär sig i rött och spetsar brukar kallas kardinaler där jag bor.
Det ser kallt ut men jag hade ändå gärna varit närvarande på Capella för att höra er sjunga.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Pettas: tack, och trevlig helg önskar jag dig också. Förstår att ni har mycket jobb nu framöver.
Om det är ett vanligt snap shot kan det vara kul om det händer många saker, men en massa bråte som kommer med gillar jag inte.

Kulsprutan: de två katolska var biskopar i olika grenar av katolska kyrkan. Kardinaler jobbar väl ännu närmare påven? Jag har dålig koll på det. Kan svenska kyrkans grader lite bättre.

Sången blir förhoppningsvis bättre när vi sjunger på pingstdagen, samma två sånger och några till. Då ska jag spela in så du får höra. Det mesta blåste bort av det vi sjöng på Capella, tyvärr.

Anna sa...

Näst sista bilden är väldigt fin tycker jag. Lite speciell i sin atmosfär.

Bloggblad sa...

Anna: nu har jag en ganska kluven inställning till det där med uppstyltade kläder på högre prelater, tycker om när ritualer är högtidliga, men... Det kan bli lite för mycket fokus på mitror och kräklor.

Jag gillar också den bilden. På väg. Vart?

Musikanta sa...

Det var ju roligt att ni fick en bild och en liten artikel om detta stora evenemang i NT. Förstår att det var någon av er som skrev det, för någon reporter skickade de tydligen inte ut!
Skamligt!

Bloggblad sa...

Musikanta: Jodå, det fanns reportrar från många tidningar. Så jag tror inte att det var någon från oss.

Huvudsaken är väl att det kom in nåt, inte vem som skrev.

Elisabet. sa...

Men du kan hälsa fotografen att det var jättefina bilder!

Bloggblad sa...

Elisabet: det är framfört!

Andra året i Hjo sa...

Fina bilder, instämmer. Särskilt den där ni tågar ut fast ni är ute.

Bloggblad sa...

Andra året i Hjo: det var likadant vid starten, intåg som stannade ute. Men vi som bara sjöng fick inte vara med i processen.... Det var så många andra potentater som gick med där.

Musikanta sa...

Det är bara det att NT åker snålskjuts på att det är någon som fotar och skriver och skickar in. Man kunde åtminstone skrivit VEM som hade fotat och tagit bilderna och inte bara NT efter artikeln. Tycker att det borde varit en helsida med ett sådant evenemang!

Bloggblad sa...

Musikanta: Sett ur den synvinkeln är det ju snålt - men när jag skrivit om olika evenemang har jag inte brytt mig, hellre att det kommer in nåt.
Senast skrev de ut namnet, men då hade jag tipsat om det, och de bad mig att skriva. Betalt för jobbet... nänä... På ett sätt konstigt, för då kan man ju tro att det inte är ett riktigt jobb att skriva artiklar. Som när jag har kompat ungar på avslutningar, inte ett öre. En kollega sa en gång att hon så gärna skulle spelat gratis i ren lycka över att kunna spela.

Anna sa...

Jag gillar inte heller kräklor och konstiga mössor. Men det var en ovanlig bild av "det kyrkliga! Det blev en kontrast med skärgården som bakgrund och det uppstyltade med just ett tåg man inte vet vart det är på väg.

Bloggblad sa...

Anna: om de fortsätter, så blir de ganska snart blöta om fötterna. Att de kom dit i samlad tropp var mer självklart än att de tågade ut i intet.