onsdag, maj 13, 2015

Morgondagen

Vädret, det blir ju som det blir, det vet vi... bekymmer för morgondagens väder är helt lönlöst att tynga sig med. Men... det går ju inte att låta bli att undra. I dag blåser det hejdlöst, stora mörka moln seglar in trots att prognosen i tidningen i morse visade sol. Det tjuter runt knutarna och rutorna på altanen skallrar.
 
I morgon fyller det lilla kapellet på bilden (rymmer kanske högst 70 pers) 50 år. Det ska firas med stort pådrag. Det är byggt i ekumeniska anda, så alla olika kyrkor är inbjudna med sina biskopar. Frälsningsarmén kommer med blåsorkester - och vår församling kommer med den vokalensemble som jag sjunger i. Båtar kommer att gå i skytteltrafik från fastlandet både i norr och ... hm... sydväst. Det ligger på en pytteliten ö utanför Slätbaken.

Bilden, som jag har snott från turistföreningen, anger att det inte finns mycket att gömma sig i om vädret blir hårt...
Ovanligt nog känner jag mig lite nervös inför evenemanget. Vi är bara åtta (eller nio) stycken, och är inte vana att sjunga med förstärkning och mickar. En av sångerna är ganska svår, och sjungs förstås a cappella på Capella som ön slarvigt kallas... Den andra (som jag har skrivit texten till) sjungs med komp på elpiano. Den är inte lika svår. Mest rädd är jag att ljudet blåser bort så vi inte hör varandra... eller att det blir störtregn... eller åska... Fast det är klart, är det busväder kanske det inte kommer så många utan att vi får plats inne i kapellet.

Normalt har jag aldrig några problem med vad jag ska ha på mig; jag har väldigt mycket kläder. Men... OM solen gassar och det slutar blåsa, så blir det stekhett (det förekommer!) och om det blir isvindar och regn så ... ja. Hur många lager på lager kan jag röra mig i? Strippa mitt under gudstjänsten? Filtar? Stövlar eller sandaler? Jag kan ju inte ha med mig en hel resväska med ombyten. Vi kommer att vara där flera timmar i förväg för ljudcheck och sånt, så vädret kan hinna ändra sig. Det får nog bli både kappa och filt och rejäla skor. Fåfängan får stryka på foten. Paraply är ingen idé - då blåser jag kanske bort över viken.

Jag lovar att lämna rapport när det hela är överstökat. Vid sidan om nervositeten kämpar det glatt förväntansfulla! Det ska bli enormt rolig och det är en ära att de ansvariga har valt ut vår ensemble av alla körer som finns i trakten.

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Självklart så kommer det att gå hur bra som helst. Jag måste småle när jag läste om blåsorkestern och mitt lekfulla sinne såg hur den blåser bort alla eventuella oväder. Så känn dig trygg men ta varmt på dig.
Har man varmt på fötterna så gör man kloka beslut. Lycka till så innerligt mycket!

Bloggblad sa...

Pettas: Tack - jag ska se till att ha rejält på fötterna (!)

Tänkte faktiskt också på det komiska med blåsorkestern... fast jag såg mer hur de blåste iväg.

Annika sa...

Ja, klart det går bra. Det bara känner jag på mig. Väldigt vackert kapell måste jag säga, och vilken plats. Hoppas vädret blir riktigt bra.
Här har värmeböljan dragit sin kos, och vi ska få 23 grader varmt som mest idag. SKÖNT!!!! Allt över 30 är jobbigt.

Elisabet. sa...

Lycka till med sjungeriet! säger jag.

Musikanta sa...

Det kan absolut inte blåsa mer än idag i alla fall. Hoppas att det blir någon som skriver om evenemanget i NT - jag tipsade Torbjörn om Anne- Marie.

Biskopen kommer ju också så det är ju verkligen något att skriva om. Om det regnar kan i alla fall inte elpianot vara ute :-). Så det innebär väl att ni får vara inomhus då. Det blir nog bra bara ni kommer dit.

Bloggblad sa...

Annika: Det finns en hemsida: www.capellaecumenica.se med fler fina bilder. Vi passerar alltid där när vi åker ut med båten, och stannar ofta till.
Mycket populärt att döpa barn och att vigas där! Det finns en fin historia bakom byggnationen också.

Elisbet: Tackar tackar! Om vi bara hör varandra ska det nog gå bra, i går kväll klingade det ljuvligt vid övningen, men då står vi nästan i cirkel, huller om buller i stämmorna, och hör varandra bra.

Musikanta: Om det vräker ner så kommer det nog inte fler än att de går in i kyrkan...
Förmodligen är NT vidtalade, det är ju inte bara från S-g det kommer folk. Tre biskopar kommer från olika kyrkor.

Nu har jag i alla fall kommit på hur jag ska klä mig för att vara lagom varm och kunna ta av ett plagg i taget... ;) Mer bekymrad för att sitta och frysa eller få värmeslag än för skönheten - den försvann för många år sen ändå.