lördag, maj 02, 2015

Trist men underbart

Gårdagens väder var allt annat än roligt, tunga gråa moln som vräkte ur sig många liter regn. Men ack, så skönt det var att kunna ligga inne på värmefilten i soffan och läsa hela dagen. Ja, det som blev kvar sedan jag hade sovit ut... En riktigt härlig vilodag utan mer krav på mig än att få fram lite käk när sonen kom hem för sitt vanliga fredagsbesök.

Torsdagen var mer än intensiv med tidig uppstigning, buss kl 07, sen spårvagn, tåg och promenad till mötet jag var på i Linköping. Mer promenad till lokalbussen för att tillbringa några timmar med dotter och dotterdotter innan maken hämtade mig för sedvanligt valborgsmässofirande hos "gamla" studentgänget i Ljungsbro.

Vi blev snuvade på brasan, för det blåste så enormt uppe på kullen där rishögen låg, att de sköt upp tändandet tills regnet hängde i luften och minskade brandrisken.
Vi såg den lite på håll när vi traskade tillbaka för att fortsätta kvällen vid matbordet. 1972 firade vi Valborg ihop första gången, sen har det inte riktigt blivit varje år, flyttningar, barnafödande och barnbarnsvaktande har hindrat vissa år, men vi ger oss inte för det!
 
I dag regnar det inte, så jag ska ge mig ut på stavpromenad strax. Har plockat nässlor bakom garaget - blir mums det, när jag kommer hem. I övrigt hoppas jag på en lika slö dag som igår. Mycket ovanligt med en helg utan någon körsång! Men de resterande fyra helgerna i maj innehåller desto mer av den varan.
 
 

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter som bäst, tycker jag.
Och madame tycks ha energi så det räcker och blir över ändå ,-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag njuter som bara den av de kravlösa dagarna. I dag var det för kallt för långpromenad, det fick bli en halvtimmes bara. Blir mer tid i soffan... ;)

Numera räcker energin, men det blir inte mycket över efter såna där extra välfyllda dagar. Att komma igen går fortare än då när jag jobbade "på riktigt" också.

mossfolk sa...

Jag har också en nässelplockarplan, men måste gå på jakt först. De växer varken på var tomt eller vid skogsstråken runt om. Planen är att låta dem ligga i vatten för att senare använda det som gödning. Jag känner mig aningen skeptisk, men det är ju både enkelt och billigt så det får bli på prov i år.

Bloggblad sa...

mossfolk: Du tänker inte äta dem, alltså?
Jag förväller först och sparar vattnet och vattnar med. Jag har prövat att låta stora uppdragna plantor ligga och blöt och sen gödslat landet med vattnet, (som stinker!) men jag vet inte om jag märkte någon skillnad.

Klimakteriehäxan sa...

Nä inget härligt vårväder här heller. Men det gör inte så mycket, tillbringar större del av dagen i tvättstugan ...

Andra året i Hjo sa...

Plocka nässlor bakom garaget låter fint. Våra rabarber hann titta upp ordentligt innan kylan kom tillbaka. Hjo-Hjo gillar att lyfta på benet just där, kanske bara lite extra krydda på krämen.

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag hade inte tänkt göra något mer än läsa efter soppätandet, men så kom jag plötsligt ihåg att jag har en gammal beige mockakavaj som var så fin innan den fick sorgkanter. Jag googlade på hur man kan rengöra mocka - hittade ett tips att sandpappra, så nu har jag suttit länge och sandpapprat bort de svarta kanterna. Funkade jättebra! Sen har jag tvättat den. Den är tvättbar, och jag minns att den krympte lite sist. Nu behöver den krympas ännu mer. Så det blev en lång stund i badrummet/tvättstugan.

Andra året i Hjo: Njae... den kryddan kan jag avvara.

Annika sa...

Det är här värmen finns, som vanligt under vår och sommar :-)
Nej, men jag gillar regn, det är skönt då och då med riktiga regndagar.
Mysigt med Valborg, kan sakna den dagen lite ibland.
Nässlor, mmm....

Bloggblad sa...

Njae, visst vet jag att regnet behövs, och efter en värmebölja är det ljuvligt. Men nu...kallt och grått. Idag har det varit dagsregn igen. 200 ungar från en massa olika församlingar i trakten hade small ships race i ån nere i stan. Regnkläder och stövlar... Inte så värst kul. Men jag tror att de grillade korven inomhus efteråt.

Trist för dem. Alla barngrupper har länge byggt fantastiska skapelser som de tävlar med.

Tur att vi har barnkörövningen inomhus.

Klimakteriehäxan sa...

Kanske ska jag ta mig en titt på några mockaplagg som hänger i garderoben. Fast jag misstänker att de krympt ...

Bloggblad sa...

K-häxan: Det hände mig ideligen förr om året att flera plagg hade krympt från den ena årliga röjningen till nästa. Men nu, efter 15 försvunna kilon är problemet detsamma fastän omvänt. Eftersom jag är glad för varje fläskbit som försvunnit är det ett kärt problem, om än lite jobbigt. Jag har sytt in massvis med kläder - men är det mycket veck och stickningar och utsväng i kjolar som dessutom är fodrade, då går jag bet.

Hoppas nu att jag minns det här med sandpappret - det är massor med käcka tips jag läst i bloggar och sett på tv ´- som jag glömmer tills jag får just en sån fläck som gick så lätt att ta bort med X-kräm eller Y-pulver.