måndag, mars 28, 2016

Flitigt fotad


Jag undrar om den lilla blåsippan möjligen är det mest fotade i dessa dagar i min del av landet? De väller in över facebooksidorna. Och ljuvlig är den. Den här ser lite suddig ut...hm... det gör den inte alls i ursprungsformat. Jag såg att även rosorna här under också ser lite suddiga ut. 
Det är väl Blogger som vill få mig att tröttna? Det blir allt svårare att göra inlägg, krångel krångel.

13 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag håller med dig. Nu är det blåsippor överallt! Men de är ju så söta och den färgen kan man se på hur länge som helst!
Glad blåsippsvår på dig! :-)

Musikanta sa...

Jag tycker inte bilden är suddig. Jag har slutat att lägga in foton av blåsippor - behåller dem för mig själv numera. Men det är svårt att låta bli att fota dessa underbara små blommor.

mossfolk sa...

Blåsipporna är mina favoritblommor och jag tycker inte att det kan bli för många bilder. Överhuvudtaget är det så härligt när naturen vaknar såhär på våren!

Vonkis sa...

Måste ut på blomjakt vad det verkar. Har både sett fotade blåsippor och tussilago idag.

Bloggblad sa...

Alla: tänk att det är lika roligt att fota det första av alla vårtecken - varje år. Trots att det inte är så ovanligt att de dyker upp framåt våren. Höst-och vintertecken är inte så attraktiva att rusa ut och fota.

Äventyret framtiden sa...

Man kan ju inte låta bli att fota den första av alla sorter som visar sig på våren, trots att man har arkivet fyllt från andra år. Blåsippan är verkligen trend just nu

Eleonora sa...

Underbara blåsippor! Om de nu visats på FB många gånger gör ju inget - det visar ju bara hur efterlängtade de varit och så livsgivande de är till oss alla när de kryper upp bland gama torra löv.

Dina rosor är också fina - allt med blommor ger oss glädje och frid.

Ha det gott och hoppas du får många nya vårhändelser i din tillvaro.
Kram från
Eleonora

Tredje året i Hjo sa...

Blåsippor plåtade jag förra året i Uppsalabacken upp till Simsjön i Skövde. Där växer de i massor. Någon annat ställe känner jag inte till.

Bloggblad sa...

Pettas: för ett par år sedan blev jag så frustrerad av alla som visade sina blåsippor att jag (förgäves) gav mig ut på jakt. Men nu vet jag var det troget kommer ett gäng tidiga blåsippor.

Eleonora: ja, det är väl det där med livet som återkommer ur det vissna.... Just nu avnjuter jag ett välbehövligt påsklov, det har varit mycket ett tag nu!

Tredje året: ja, de är ena kräsna små rackare! Men nu vet jag var jag ska leta! Sen kommer jag att krypa i gräset med kameran för att i år igen fånga den första backsippan....(som om inte förra årets bild dög!)

Annika sa...

OCH här är det körsbär och magnolia som blommar som maffigast nu.
Helt otroligt.
Blåsippor är underbart fina, länge sen jag såg en sådan.
Saknar både dem och vitsippor.
Men gläder mig åt den ljuvlighet som här finnes!

Bloggblad sa...

Annika: alla blommor har ju sin charm. Men jag skulle liksom du sakna sipporna! Det är nåt visst med dem som kämpar upp ur löven och kan få sig en kalldusch av snö...

Klimakteriehäxan sa...

Älskar blåsippor men har inte mött någon irl än i år. Tittar gärna på din. Men varför tror du att Blogger bråkar med dig??? hur kan det ha blivit "svårare"? jag märker absolut ingen skillnad!

Ökenråttan sa...

Grattis på namnsdagen, Bloggblad!