onsdag, juni 22, 2016

Blandade minnen

Eftersom jag bara kan göra nya inlägg genom iPaden och den inte är så enkel att tas med när det gäller att lägga in foton, så... Eller...ska jag helt enkelt säga som det är, jag är för lat för att försöka få ordning på det? 

I alla fall : blandat gods från förra veckans härliga Wienresa. Jag har upptäckt att jag tog för få bilder.

Schönbrunn - i strålande sol med ganska mycket blåst. Det var nog tur det, för det blev lagom varmt i vinden.
Andra dagen besåg vi Wien till fots och till bils. Här är vi uppe på Kahlenberg.
Obligatoriskt besök på en heurigenrestaurang. En som inte många turister hittar till, ägd av en f.d. elev till vår guide.
Min kompis Bibi och min "gamle" vän från sent 60-tal, Georg, i diskussion.
Nedan: utanför Hundertwassers kända hus.

 Georg och jag har inte setts på 46 år, bara hört lite "rykten" om varandra genom en gemensam bekant. Men tack vare facebook fick vi kontakt igen. Utan hjälp av facebooksbilder hade vi säkert inte alls känt igen varandra. 
Här en bild från min egen rundtur på shoppingstråket Maria Hilferstraße. Tyghimlen hamnade jag i... Just där köpte jag inget, men jag hittade ett par andra tygbitar som nu ligger och väntar på att jag ska köpa en ny symaskin sedan min gamla brann upp häromveckan.
Haus der Musik ville jag förstås uppleva. Denna heta dag var det ytterst få andra turister där, men jag hittade ett japanskt par som hjälpte mig med en selfie på Mozart och mig.
Och så vips - tillbaka till Schönbrunn. Där var så vackert... 
Och här kommer Hundertwassers hus igen. Den som inte känner till hans idéer kan googla på Friedensreich Hundertwasser. Himla intressant. 
Titta - här kom första kvällen nästan sist... Vi åt supergod mat på ett genuint Wienerställe när vi hade lämnat bagaget på hotellet. Slitet och väl insuttet, men vilken mat!!! Bra att vi hade en inföding med oss, annars hade jag inte vågat beställa nåt som jag inte ens kunde gissa mig till vad det var. Äppelmos med pepparrot! Det blir min nya giv hädanefter till kött. 
Snittar och en "Pfiff" på ett ställe dit man bara måste gå. Kaffet efteråt på ett känt kafé där alla "stora" fikade redan tidigt under förra seklet. Vad det hette har jag glömt. Snacka om lyx att vi blev guidade och skjutsade precis överallt de här dagarna av en kunnig lokalpatriot. Tack Schurli! Alla skrattsammanbrott du fick när jag var lite väl kreativ på min gamla tyska, dom bjuder jag på. 
Sen var det rätt gôtt att komma hem igen. 

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Kul att få följa med på resan, på det här viset! Och lika snygg som alltid är du!

mossfolk sa...

Så fint ni har det på trappen!
Facebook är fantastiskt på det sättet, undrar just hur många som hittat gamla bekanta och återupptagit kontakten där...

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag tycker också att det är kul att följa med på resor via bloggar och facebook. Kanske för att jag inte har anledning till avundsjuka, om jag inte kunde eller hade råd att resa själv skulle jag nog sitta och deppa... inte av missunnsamhet utan av avund.

Jag är nog lite fåfäng, vet du... ser till att håret är snyggt, att tänderna håller sig vita (den kostar, den där fåfängan!) och att kläderna passar och matchar. Det är det enda jag kan bidra till utseendet, resten skyller jag på generna. :) Men tack för komplimangen!

mossfolk: Tänk vilket jobb det var det där med trappen... först att få Per att inse att den gamla var trasig, ful och farlig. Flera olika höjd på stegen så folk nästan stöp utför. "Riktig" trapp hade kostat mer än vi klarat, men det här med betongblock funkade perfekt. Jag är så nöjd. Lite tungt för Per som lyfte och släpade, men stadiga och bekväma att gå på.

Jag har hittat flera gamla goda vänner - några skolkamrater som jag träffat en gång om året. Varje år har någon av oss hittat en ny, så gruppen växer. Nästa vecka är det träff.

Tredje året i Hjo sa...

Har aldrig varit i Wien, vilket är en brist. Borde snarast alltså.
Tittade in för att hälsa Trevlig midsommar!

Bloggblad sa...

Tredje året: det är härligt att ha det kvar! Jag har många ställen kvar på min "att se-lista" . Wien är helt klart sevärt! Mycket godare mat och vin än jag hade väntat mig.

Musikanta sa...

Har heller aldrig varit i Wien vilket naturligtvis är en brist i min allmänbildning. Kruxet är det att Kent har varit där och inte är särskilt begiven på att åka dit igen. Men än är det ju inte försent. Jag blir inspirerad av dina bilder.

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag kommer nog inte dit mer, känner som med Venedig, att nu har jag sett det...
Däremot har jag andra resmål kvar som jag har lite planer för till nåt annat år. Jag har goda vänner kvar i den lilla byn vid Alpernas fot där jag sommarjobbade två somrar som ung. Dit vill jag gärna igen. Bäst att passa på så länge det finns vänner kvar... tre av dem har dött i cancer.

FREEDOMtravel sa...

Vi har aldrig varit i Wien, men skulle gärna vilja åka dit! Perfekt med en guide som tar med en till de där ställena dit inte alla turister hittar! :)

Bloggblad sa...

Freedom travel
Ja, utan vår infödingsguide hade vi inte fått se mer än de vanliga turistställena. Vilken trevlig reseblogg ni har! Den ska jag titta mer på!

Annika sa...

Trevligt med en liten resa till Wien.
Skulle gärna åka dit jag också.
Trist att du bara kan göra inlägg från paddan. Skulle inte palla det, tror jag. Vill skriva från min dator :) Men antar att man vänjer sig.
Ja, FB kan verkligen vara bra ibland. SÅ kul att ni sågs.
Du är supersnygg, men det är du alltid!!