onsdag, juni 15, 2016

Du Stadt meiner Träume...

Wien, Wien nur du allein.... Tänk att jag kom iväg till slut! Ingen pilotstrejk som förstörde. 

Där nere ligger Wien! Utsikt från Kahlenberg.
Nej, vi åkte inte hästdroska, men vi såg väldigt mycket av Wien under gårdagen. Helt fantastisk att ha en infödd guide som körde oss överallt och visade och förklarade medan han sicksackade sig fram genom tuff trafik. Och stannade så att vi fick uppleva de största turist-måstena. 

Naturligtvis ville vi se Hundertwassers kända hus. Det var verkligen sevärt, men fy för att bo där med klasar av fotograferande turister hela dagarna. 

Vi avslutade kvällen på en heurigerrestaurang - förstås - och det var bara hur gott och mysigt som helst.
Min kompis Bibi och jag har önskat att få sovmorgon, så nu blir vi inte hämtade förrän om två timmar. Då blir det museum! Och senare ikväll delar vi upp oss på opera och musikal. Vilket jag väljer? Det avslöjar jag förstås inte....

8 kommentarer:

Musikanta sa...

Nu har jag googlat så jag vet vad det är för hus du skriver om. Det såg mycket finare ut på nätet med alla färger - här syns mest stora träd som växer ut från fönster och balkonger tycker jag. Ser folk någonting genom fönstren utom en massa träd som skymmer sikten tro? Det räcker med min vinranka som håller på att ta sig genom fönstret och upp på taket. Jag ser att jag för googla på restaurangen också :-)

Eleonora sa...

Å Marianne vilken härlig resa du gör. Har inte varit i Wien själv och ville nog gärna komma dit någon gång, men då får det väl blir ganska snart medan man orkar.

Ha det gott och njut i fulla drag av den vackra staden.
Kram från
Eleonora

Vonkis sa...

Suveränt med egen guide. Nästa gång du åker till Wien följer jag gärna med som tolk, du vet ju hur bra jag är på tyska...

Bloggblad sa...

Musikantas Det verkar vara krävande att bi där...dels alla turister, nedslitet och förvuxet, var och en ansvarar för sitt fönster. "Fönsterfrihet" tror jag att H kallade det.

Eleonora: det har verkligen varit roligt och fullt upp. Vi har fått se många saker som andra turister missar.

Vonkis: vad bra... Jag får ideliga glada tillrop när jag gör översättningar rakt av som låter lite lagom tyskt, och betyder nåt helt annat än vad jag tror. Men det är kul att kunna glädja omgivningen.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte varit i Wien sen 1970. Skulle så gärna åka tillbaka!

Bloggblad sa...

K-häxan: nu passerar vi Sthlm med buss. Ska bli skönt att komma hem, veckan har varit fullmatad. Jag är så nöjd, har sett så mycket.

ullrika sa...

Vilken underbar resa! Har ju följt den på fejjan men när det gäller texter om reseäventyr och foton från dessa får jag aldrig nog!

Jag hade ju tänkt dra på charterresa med sexåringen denna veckan.. men... jag skulle nog inte väntat så länge på att boka :/ tajt med utbudet nu. Så istället funderar jag på cityresa. Den lilla nosen Milla är ju rätt "vuxen" att resa med så jag tror hon hade uppskattat att vandra på boulevarder och äta go middag! Bara vi hittar ett hotell med pool så :) frågan kvarstår dock; vart är vi på väg?

Bloggblad sa...

Ullrika: det fanns mycket roligt för barn i Wien. Jag såg flera ställen, även om jag inte gick in där. Haus der Musik var jag på, och där fanns roliga experimentgrejer. Dirigera orkester via en storbildsskärm (skitkul) styra en barnmusikal genom att peka och dirigera, mängder med experimentgrejer + ett rum var för alla stora gamla musiker.
Vid Schönbrunn fanns djurpark och labyrint för både vuxna och mindre. Och en jätteshoppingboulevard på dryga tre km utan trafik. Min infödingsvän sa att det bara var skräp....men jag tyckte att det var toppen. För mig är det ju inte välkända kedjor, för honom var det väl som när vi går på stora köpcentra, man vet inte ens vilken stad man är i.

Utan denna infödingskontakt med bil hade vi inte fått se hälften på de fyra dagarna. Sååååå mycket god mat som jag inte skulle ha vågat pröva!

Det kommer nog ett inlägg här också vad det lider, men jag har mycket att plocka med nu.