Statcounter

tisdag, juli 26, 2016

Sol, vind och vatten

Lata sommardagar... Ja, alltså, jag har skuttat runt på klippor och badat och gått långpromenader. Men lättja för mig är att jag kan göra vad jag vill. Inga tider att passa, inga textuppdrag som någon väntar på. 

Tre dagar i veckan som gick, var vi ute på Häradskär, längst ut mot havet i Gryts skärgård. Där tillbringade maken alla sin barndoms somrar, och den lilla stugan får vi nu låna av hans syster. Fast det har blivit lite sport att vi bor i båten. Skönt ändå att kunna gå in. 
Att titta på horisonten har blivit en favoritsysselsättning. Jag fick se fullmåne växa fram, jag såg solen gå ner och sen upp igen. Det var härligt! 
Vi har även hunnit med några kortare turer - här är det landstigning på en väldigt krånglig klippa där vi båda två dabbade oss, men det gick bra. 
Inte så badvänligt från klipporna. Men... Från badstegen på båten funkar det utmärkt att både komma i och ur vattnet.

Idag var det fint med en mulen dag (den lilla skuren hann knappt göra marken blöt) för att fixa lite hemma och i trädgården. Men nu får det gärna bli sol och värme igen.

5 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Ett härligt sommarliv med bad och sol och inga "måsten"!

Cicki sa...

Ibland kan jag längta intensivt efter vissa saker som fanns i mitt tidigare liv. Båtlivet t ex, maska på spöet och sitta still, eller ta sig till en egen badplats. Plus att dra iväg på snöskotern en solig marsdag, borra ett hål i isen och sitta där och filosofera. Det är företeelserna jag saknar, inte han som fanns i det livet. :-)

Eleonora sa...

O så härliga turer ni kan göra med er fina gåt. Bilden på dig med havslinjen bakom är superbra Fortsatt skön och mysig båtsommar!
Kram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Ruta Ett: och det gôttaste är att jag inte måste dra iväg till skolan om två veckor... Får jag någon enstaka halvdag i veckan så tar jag den, men jag har inget uppbokat.

Cicki: du får väl se det som jag gör med t.ex. joggingen och jympan, att var sak har sin tid. Åh, vad jag kan sakna tjejmilar ibland... Vintermete har jag aldrig prövat, och båtlivet ar fortfarande nyhetens behag för mig.

Eleonora: Tack! Ja, jag är så jätteglad i båten. Lite krångligt det där med att hoppa iland på klippor, men den här sommaren har vi bara fått ett par skrubbsår och en halvsvullen fot... Per är som en get, men ramlade ovanligt nog en gång. Jag är som ett kylskåp när jag ska hoppa...
Men hoppas på bra väder - det hoppet är jag bra på.

Klimakteriehäxan sa...

Fint med lite båtliv! Jag kan sakna det, vi har inget flytetyg längre.