Statcounter

fredag, augusti 05, 2016

Ny frukost...

För ett par somrar sen fick jag tips om att göra en smoothie på grönsaker. Jag måste ha fattat fel, för det blev så äckligt att jag fick kasta. Men häromdagen läste jag ett recept med helt andra ingredienser inblandade och det lät bättre, så idag testade jag. 
Det blev riktigt gott! Jag sitter fortfarande och väntar på energikicken som utlovades... Vi får väl se hur det går med den. Jag återkommer!


15 kommentarer:

mossfolk sa...

Men vad är det för något?! Tycker att det ser mer giftigt än gott ut ;)

Musikanta sa...

Det ser inget vidare gott ut! Jag äter nog hellre grönsaker i salladsform.

Bloggblad sa...

Missfolk: gröna blad, gurka, avocado, selleri och så citron, ingefära och vatten. Faktiskt riktigt friskt och gott och mättande.

Ingrid: det var riktigt gott! Jag stod mig till långt fram på eftermiddagen på denna energikick.

Elisabet. sa...

Jag tycker det påminner om ensilage som man ger till korna, men ska nog testa detta ändå ,-)

Bloggblad sa...

Elisabet: jag drack upp resten till frukost idag. Mättar gott. Smakade lika bra idag. Receptet fanns i senaste numret av M. Jag fick faktiskt ihop energi nog till att både gå en halvmil och att röja städskåpet och några lådor.

Klimakteriehäxan sa...

Låter som om man borde testa!

Bloggblad sa...

K-häxan: såna lite häxaktiga grejer gillar jag att testa. Om det inte är för krångligt. Igår testade att göra kryddsalt som jag sett Ernst göra. Körde rosmarin och timjan genom min nya persiljekvarn och sen mixade jag med flingsalt. Blev jättegott.

Vonkis sa...

Jag har ett favoritrecept på smoothie, grönkål, äpple, koncentrerad äppeljuice, saft från en juice, ingefära och kokosmjölk (sån i lila tetra, som är jämntjock). Ibland slänger jag i jordgubbar. Testade med björnbär en gång, det blev gott men såg ut som lera.

Bloggblad sa...

Vonkis: Grönkål brukar jag mixa med äpple och ha en skvätt grädde i - det äter jag som sallad. Låter som lite kärvt att dricka det...

Kokosolja funkar kanske likadant som kokosmjölk?

Äventyret framtiden sa...

Haha, jag sitter här och väntar på att du ska energiexplodera allra minst av allt detta gröna klorofylliga! Ser gott ut!

Bloggblad sa...

Pettas: Då lär du få vänta... min kropp går inte på vad som helst som jag försöker lura i den. Men nässelfrön har jag samlat mängder av, bör räcka hela hösten. Så vi får väl se...

Vonkis sa...

Jag brukar ta bort det hårda i mitten på grönkålsbladen och mixa det länge.

Tredje året i Hjo sa...

Jag brukar göra en god på yoghurt och en skvätt av IKEA:s lingonsaft. Super!

Annika sa...

Smoothies är inget för mig. Har testat lite olika, men inte fastnat. Hoppas du vänjer dig vid dina, och att du får energikickar.
men nyttigt är det ju!

Bloggblad sa...

Tredje året: låter som om det kan skära sig...

Annika: jag tuggar faktiskt hellre, men ibland är det kul att testa något nytt. Den här hade så pass många ingredienser att jag nog inte kommer att göra den helt spontant.