Statcounter

lördag, augusti 13, 2016

Lite av varje

Så här dags på året, när skörden är mogen, känns det lite konstigt att inte gå till skolan... Den var ju min värld i nästan sextio år, om jag räknar med min egen skolgång. Om det blir några extratimmar med "mina" pojkar vet jag inte än. Det kommer inga nya och många av de "gamla" har flyttat till grannstaden.  
Häromdagen såg det ut så här på min promenad. Nu är alltihop skördat.

Ett av de hittills två besöken i blåbärsskogen. Det förra gav oss var sin liter, det här gav bara några ganska torra deciliter, men också ett blått mellanmål direkt från busken.
Även om jag är hemma också när det mörknar ute framåt hösten, har jag lättare att komma igång med röjning sommartid. När vädret inte inbjuder till båtturer betar jag av en hel del bakom kulisserna. Hur det kan samlas så mycket skräp på ett år, när vi bara är två vuxna hemma, det övergår mitt förstånd. 
Igår var det äntligen en vacker dag igen och jag bestämde mig för att göra grillspett, marinerade köttet och skar bitar och tänkte mig en fin kväll på altanen när sonen kom hem. Maken gillar att grilla, det enda i hushållsväg som han brukar åta sig frivilligt. Men...när grillen väl var tänd började det regna och blev svinkallt, så vi fick avnjuta spetten inomhus som vilken vinterkväll som helst. Gott blev det i alla fall, det var nog marinaden med kryddor från min odling som satte sprätt på smaken. 


8 kommentarer:

Maggan sa...

Åh en så vacker blåklintsbild. Fint att titta på i vinter och minnas sommaren. Jag har också förundrats över hur mycket man kan spara på. Det dröjer inte länge förrän ett urstädat skåp är proppfullt igen. Suck!!

Elisabet. sa...

Ser himla smarrigt ut! I det här huset finns ingen grillmästare, vare sig av kvinnligt eller manligt kön, vi borde bättra oss. Jag ÄLSKAR grillat!

Bloggblad sa...

Maggan: tack, jg såg att det nästan lyste om dem i motljuset.
Konstigt det där att "alla andra" alltid verkar ha så undanplockat och fint... Här ynglar prylar och kläder av sig.

Elisabeth: grillspetten blev ovanligt goda, så det konceptet med marinad på karrén och lammkorvar med fårost kommer jag att köra igen.
Vi grillar inte så ofta, det var bara andra gången i sommar. Våra grannar grillar ideligen.

Klimakteriehäxan sa...

Man kan inte så noga veta när det handlar om väder!

Vonkis sa...

Tänkte faktiskt på dig i onsdags när vi började igen, undrade om du kommer ha någon undervisnings grupp i år :-)

Musikanta sa...

Så synd att jag inte tog ett foto av ett av mina överskåp i en av garderoberna innan jag röjde. Det blev en hel Willyskasse full med gamla vävda bordstabletter, gardiner och annat smått och gott i textilväg (juldukar och julgardiner som jag inte använt på 10 år) som jag tänker skänka bort någonstans. Och jag hittade två eleganta och oanvända strykbrädesöverdrag som jag inte hade en aning om att jag hade köpt, så nu behöver jag inte bekymra mig för det längre.

mossfolk sa...

Wow, vilken fin bild, den där första!
Vädret har verkligen varit ombytligt den här sommaren. Det är flera gånger som vi har dukat upp ute på altanen när det ska komma besök och lagom tills folk har anlänt har regnet kommit. Bara att bära in allt.
Fast jag är generellt jättenöjd med vädret i sommar och menar inte att klaga :)

Tredje året i Hjo sa...

Grillspett smakar lika gott inomhus. Åtminstone när sommaren beter sig som rena hösten.
Ha det gott!