Statcounter

lördag, maj 22, 2021

Aprilväder i maj

Jag fick två plantor över när gravarna fixades för ett par veckor sedan - visst ser det ut som små feta ansikten som tittar fram ur grönskan?  De ser lite tjuriga ut. Krukan gör sig väldigt bra mot den halvruttna bodväggen, tycker jag. 

Det var ett otroligt läskigt jobb att sätta upp taket på nybygget. Det gjorde vi för nästan tre veckor sedan, med hjälp av dottern och hennes långe och starke sambo, som dessutom är händig och praktiskt lagd. Men - det var så bökigt att de yttre listerna på varje "tårtbit" fick både rödfärg och svart tjära från takplattorna på sig. I dag har maken och jag alltså knäskurat innertaket! Det fick bli korta stunder, för man blir snabbt yr. 

Vi rörde oss inte riktigt på samma höjd, men mot slutet var jag också högre upp. Det blev riktigt bra. Gick inte att torka med trasa, det fick bli sandpapper. (Obs! Jag är inte gravid - jag har magväska för att alltid ha tillgång till mobilen och näsduken!) 

                                                

Jag fick ihop en liten bukett av smörblommor, kråkvicker och gullvivor och hundkex (fast de försvann visst i bilden.) Det växer mängder med olika blommor kring stugan, men vissa gillar inte vaser, de dör direkt om jag plockar. Men snart kommer de mer plockvänliga sommarblommorna. 


Det känns lite ödsligt inne i lusthuset, men det ska bli bättre. Det trista aprilvädret som hållit i sig till halva maj, har stört byggschemat. I dag funkade det att jobba inne i det med regnskurar utanför och åska i fjärran, men att måla fönster funkar inte i regn. Det ska till ett rutsystem i varje fönster också. Och listerna ska laseras. Det är så roligt att vi kommit så här pass långt i alla fall. 
Snart hoppas jag kunna presentera det hela i färdigt skick. Det ligger en trave impregnerade bräder utanför, som ska bli en liten trall med ett trappsteg, så man slipper hoppa upp... Det är allt annat än jämn mark runt det lilla slottet. 

4 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ser ju ut att bli ett kanonfint lusthus!

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, det kommer att bli fint - om vi bara får några dagars sammanhängande uppehållsväder så att vi kan måla fönstren.

I dag blev det inget regn, det tackar jag för, vi är hemma och röjer i villan... fasen vad grejer vi har!

Vonkis sa...

Knäskura taket, utan att hänga i taket. Ja det låter det :-)

Förhoppningsvis blir det en explosion av sommarblommor när värmen väl kommer.

Bloggblad sa...

Vonkis: det förväntar jag mig. Men en rabatt här hemma ligger helt under vatten. Där hade jag sått fjärilsvänliga sommarblommor ...