söndag, maj 23, 2021

Ny leksak

Jag slutade redan för ett par år sedan att säga att jag inte kan såga, borra, hugga och använda diverse byggverktyg. Tanken slog mig att jag naturligtvis kan om jag vill. Jag kan sy på symaskin, jag kan spela gitarr och piano (nåja …utan övning blir drt ”kunde” om instrumenten) och hantera både tvättmaskin, ugn och tv. Så varför inte pröva lite annat? 

Det var när jag började bygga fågelholkar som maken utmanande mig med sitt ständiga ”kvinnor kan” (undrar vem som lärt honom den frasen!) - och visst kunde jag! Nu har jag hittat en favoritapparat som kan allt. Man byter bara ”grej” med ett handgrepp. 

Vad det ska bli? Den ska täcka taknocke inne i lusthuset och ha en krok för ev lampkrona. Taket var ett smärre helvete att få till och bara några millimeter fel på ett par av de åtta ”tårtbitarns” stör helheten högst upp i centrum. Alltså blir den dold av en bit med fasade kanter så den sluter tätt. Och nu har jag fasat!

För övrigt är jag trött på skitvädret! Går inte att måla fönster mellan skurarna. 
P.s. Cirkelsågen är också jätterolig att köra! 


6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Wow imponerande! Kan man hyra in dig för mer hantverksjobb???

Bloggblad sa...

K-häxan: så skönt att jag kan imponera på någon! Men jag är non lite för lat för att jobba åt andra. Annars ...

Vonkis sa...

Helt rätt inställning! Man måste i alla fall prova innan man säger sig inte kunna. Och den där maskinen ser riktigt rolig ut.

Håller med dig om skitvädret. Blommorna kan inte ställas ut på balkongen och inget kan vi göra på lotten. Vad är det för lönt!

Bloggblad sa...

Vonkis: vårt bygge står förstås helt stilla i regnet. Men vi ligger i startgroparna. Till dess röjer jag bakom kulisserna här hemma. Sååå många vrår vi har i det här huset! Suck!

Vonkis sa...

Mmm, tänk att det alltid ska finnas något att städa och/eller röja.

Bloggblad sa...

Det var skönt att komma hem till ett välröjt hus idag.