Statcounter

tisdag, november 30, 2021

Tisdagskul

Nu kom bilderna huller om buller som vanligt. Idag har jag varit på gymmet. Men när de andra går iväg och stretchar efter ett varv med 20 maskiner, kör jag tio maskiner till i min ensamhet. Stretcha kan jag göra hemma. Den här maskinen älskar jag. Vanliga sit-ups kan jag inte göra (har aldrig fattat vilken muskel jag ska använda). Den här maskinen gör rätt åt mig. Handtagen går inte att dra ner om jag inte knycklar ihop magen så att benen åker upp.

Väldigt bra med muskler som gör det lättare att gå i tuff terräng. 
Här är fler maskiner som gör att jag kan dra mig upp med rep där berget är för brant. 
Det känns lite läskigt att dra sig upp och lita på att rep och händer håller. 
Jag är så himla tacksam att kroppen hänger med, men det har kostat både idog träning och ståndaktighet mot kakor och bullar, så lätt som en plätt har det inte varit. 

11 kommentarer:

Annika sa...

Ja, att kroppen hänger med är verkligen viktigt.
Bra med gymträning och vandringar.
Att röra på sig, tänka lite på vad man äter (såååå trist, ett helt lliv ska man gå o fundera över det. Käppt)
Men, men ...
Kondisen min är ganska bra, kan ganska lätt tackla tuffa stigningar, värst är det om stigen är stenig och oländig.

Bloggblad sa...

Annika: för mig är det en ständig kamp mot valkar runt midjan ... men jag mådde inte alls bra och orkade inget på den tiden jag vägde 15kg mer än nu. Så det är värt kampen. Alltså, promenader och gympa älskar jag. Det är det där med god ost och choklad och glass...

Musikanta sa...

Även när jag var helt frisk och stark gillade jag aldrig att klättra i berg. Men det borde jag naturligtvis ha gjort. Fantastisk kondition du har! Bådar gott för framtiden.

Klimakteriehäxan sa...

Beundransvärt! Och klokt!

Bloggblad sa...

Musikanta: Det är mycket roligare att gå i ”vild” skog än att gå på släta vägar.

K-häxan: Det man älskar krävs det inte så mycket för att göra. Men… tvätta fönster och plocka i ordning alla små högar av kläder och tidningar mm, det krävs mycket för att ta tag i!

Bloggblad sa...

Musikanta: Det är mycket roligare att gå i ”vild” skog än att gå på släta vägar.

K-häxan: Det man älskar krävs det inte så mycket för att göra. Men… tvätta fönster och plocka i ordning alla små högar av kläder och tidningar mm, det krävs mycket för att ta tag i!

Vonkis sa...

Ja du, det där repet såg rätt läskigt ut, skönt att det höll :-)

Nästa gång jag träffar läkaren ska jag fråga om hjälp med övningar jag kan göra utan att överanstränga leder, förhoppningsvis kan jag få en remiss till en sjukgymnast eller liknande.

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag skickade upp Per först... han väger ett par kilo mer... :)

Kan du inte få träning i varmbassäng? Det känner jag en som får, fast i Småland. Hon säger att det är toppen.
Men visst borde du få hjälp med hur du ska träna, och veta vad som är bra och vad som inte är det. Vissa onda delar SKA man ju träna fast det gör lite ont.
Jag kämpar med fingrarna och klämmer på min boll varenda kväll. Kvällsstämning med bollklämning...

Vonkis sa...

Bloggblad
Jag tror att det skulle gå hos sjukgymnasten på sjukhuset men då måste jag ta ledigt minst halva dagen från jobbet, en nackdel med att jobba som lärare 😕

Vonkis sa...

När jag precis fått min diagnos jobbade jag fortfarande i Norrköping och då gick det snabbt att åka mellan jobbet och sjukhuset. Då fick jag träffa en sjukgymnast och fick övningar för händerna som jag knappt kunde röra då och jägarns vad det hjälpte.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det är ett himla besvär det där med att jobba... Men, det är ju inget att skämta om. Du är ännu ung och har ett jobb. Så ska det vara!

Jag har faktiskt inte sökt läkare för mina fingrar, tänker mig att de inte kan göra något åt händernas åldrande, men kanske finns det sjukgymnastik som vore bra? Har inte tänkt på det. Kanske ska jag ta mig samman och gå till doktorn ändå?