torsdag, december 23, 2021

Konsert på distans

Jag var bjuden på konsert i Vadstena klosterkyrka ikväll för att lyssna på uruppförandet av en text som jag skrivit och som körledaren till Cantuskören tonsatt. Vi hade tänkt att åka dit, men på grund av dåligt väglag och den ökande smittrisken tackade vi till slut nej. Under eftermiddagen fick jag ett mail att det sänds direkt via facebook. Så himla bra! Vi kunde koppla upp mobilen till tv och se det hela i ganska stort format med bra ljud. Nåja... klosterkyrkan har en extrem efterklang på ca 12 sekunder, så ljudet blir alltid lite grumligt där, men det lät tillräckligt bra för att jag skulle vara nöjd. 

En kvinnlig solist sjöng riktigt fint till flera sånger, jag minns inte namnet... 
Jag hade en släkting som var med konserten och fibblade lite med sin mobil, så jag fick bekräftat att mannen längst ut på vänsterkanten är en gammal skolkamrat som jag inte har sett på 54 år. Jag kollade såååå noga på allas drag när de kom i närbild. Och visst var det han! Jätteroligt. Hoppas att vi kan träffas live också. "Kjulle" var sig lik trots ebb i hårfästet och ny hårfärg. Vem har inte det? 
Jag skrev till tonsättaren att han kunde kolla om det fanns nån gubbe som fyllt 70 i år, och så gav jag mitt gamla efternamn, och "Kjulle" kände igen det direkt. Kul. 

Nu har julfriden sänkt sig över Sparvstigen. Amaryllisen från vokalensemblen (vi fick varsin som plåster på såren - julbordet blev inställt av kända skäl) har just börjat blomma så fint. 
Några juldukar och en pyttegran och en hel del ljus. Mer behövs inte för att jag ska känna att det är jul. I morgon kväll är jag med och sjunger i midnattsgudstjänsten. Vi övade igår. Fyra sopraner, fyra altar och en baryton. Det lät faktiskt väldigt änglalikt när vi övade igår. Jag är ju lite partisk, men kan faktiskt höra om det låter bra eller ej. På juldagen blir det lite mer fart här hemma men i morgon är vi bara tre som provsmakar av julmaten. 

Nu ska jag gå ner och värma lite glögg. Ha det så gott! 

4 kommentarer:

Vonkis sa...

Tänk så bra att så mycket går att följa digitalt ändå, även om det inte är riktigt samma som att vara på plats.

jag önskar er en riktigt fin jul.

Bloggblad sa...

Vonkis: teknikens under! Jag blev på så gott humör. Fast ännu bättre att ha kunnat vara på plats i den mäktiga kyrkan.

Klimakteriehäxan sa...

Lite glögg sitter inte fel, vare sig före eller under juldagarna! Synd att du inte kunde gå på urpremiären, men bra ändå att du fick lite koll.

Bloggblad sa...

K-häxan: vi dricker allt mindre glögg med åren. Förr gick det åt flera flaskor bara över helgdagarna. Nu bara en och en halv från första advent... sista slurkarna går väl till nyår. Det är så sött...