Statcounter

tisdag, juni 14, 2022

Det är lite läskigt...

Ni som brukar följa mig här, vet att jag har skrivit en bok som kom ut för en dryg månad sedan. Men officiellt kom den från förlaget för en vecka sedan. 

Jag har varit alldeles överväldigad över alla vänliga kommentarer som jag fått från både kända och okända läsare, jag hade inte förväntat mig ett så översvallande mottagande. Jag har levt i ett glädjerus i flera veckor. Även personer som inte har någon anknytning alls till kyrka eller Frälsningsarmén har tyckt att boken är både spännande och intressant och hört av sig. Det är läskigt, som att släppa ut sitt barn i stora världen och bara hoppas ... 

Den första offentliga recensionen kom på Instagram häromdagen - som en kalldusch: "Välskriven med tråkig". Självklart förstår jag ju att många inte alls är intresserade av den här sortens långsam kärlek. Men det känns onekligen trist att det är det som blir offentligt... De positiva kommentarerna har jag mest fått privat som mail, pm eller sms. Jodå, några av er har skrivit snälla saker offentligt - det är jag tacksam för. Min misstanke är att förlaget har skickat ut till ett gäng bokbloggande unga tjejer, och det är verkligen inte den kategorin boken riktar sig till. 

Som lite motvikt har jag citerat några av mailen och pm-en på min hemsida... :) fast inte lagt ut efternamnen. En psalmskrivarvän på semester i Tyskland, skrev att hon längtade efter att de skulle lämna småvägarna och åka på Autobahn så att hon kunde fortsätta att läsa i min bok. 

På lördag ska jag, tillsammans med två andra lokala författare, sitta utanför bokhandeln och signera till hugade köpare. Det ser jag fram emot. Det är gatufest och musik och dans och diverse uppträdanden i hela Söderköping. 

I övrigt kan jag meddela jag redan fått erbjudande om att berätta om boken på ett stort möte med före detta FA-officerare i sommar. Det känns väldigt bra!

Fast jag kommer nog inte att vara klädd i bonnett... 
8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag ser verkligen fram emot att få sätta mig ner ordentligt och läsa din bok. Jag har bläddrat i den, läst lite grann och tycker om det jag har läst tillsvidare. Välskrivet.
Så småningom, när jag har kommit så långt att jag har läst hela boken så...Har så mycket annat som kräver min tid just nu, så jag längtar efter tiden då jag har tid enbart för din bok.
Jag är så glad för att det går så bra för dig och din bok Marianne ! Grattis till det och lycka till med allt!
Du passar för övrigt väldigt bra i bonnett, men å andra sidan så klär du i allting har jag sett. Nu fick jag till lite rim också, mitt i allt.

Bloggblad sa...

Karin: Det är ingen brådska - läs den när du får lugn och ro omkring dig.

Tack för dina vänliga ord! De värmer.

Soldaterna förr var väldigt snygga i sina uniformer - färgen på min tröja stämmer rätt bra med den soldatblus strängmusikanterna hade.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas nån "riktig" recensent tar sig an din bok. Tror att förlagen litar för mycket på insta och liknande. Men sätt dig över den där kommentaren och njut av alla glada tillrop i stället!

Musikanta sa...

Nu har jag äntligen fått rumpan ur vagnen och läst igenom allt du skrivit sedan Stockholmsvistelsen. Roligt att få se min tavla med Aina.

Jag vidhåller mitt påstående om att din pappa såg VÄLDIGT bra ut även (som du påpekade) han hade många andra positiva sidor också.

Ett sent tack för senast för den trevliga festen. Sen var det kul att få reda på att Frälsis hade sin lokaler i Å-caféet.

Kul med alla blommor och fåglar också. Jag tittade ju på videosnutten på FB och på den lille som tiggde på grenen.

Den som har skrivit recensionen på Insta hör förmodligen till dem som inte har en aning om vad Frälsningsarmén är överhuvudtaget. Eller någon annan frikyrka. För oss andra är ju boken lite som ett historiskt dokument. Bry dig inte om det och var glad för alla andra positiva kommentarer du fått!
Ingrid

Bloggblad sa...

K-Häxan: ja, du vet ju vilka höga (!) tankar jag har om deras marknadsföring! Jag blev inte förvånad, tycker bara att det är synd att det är den enda som syns offentligt. Men - i dag såg jag att det ligger flera fina omdömen på den hashtagen. Jag har verkligen njutit i flera veckor, några har sett andra livsfrågor i den också. Det är intressant.

mossfolk sa...

Jag hoppades att biblioteket skulle köpa in den, men det tycks inte ske inom snar framtid, så det får bestämt bli en beställning istället.

Bloggblad sa...

mossfolk: Det går så bra så. Fast den kommer också på Nextory och Storytel -men jag vet inte när.
Jag tar 155:- inklusive porto för den. Den är tjock, så den räcker ett tag... 350 sidor kärlek... Säg till bara så kommer den, då får du mitt swishnummer.

Vonkis sa...

Jag har gett din bok som inköpsförslag till biblioteket här i stan, hoppas de köper in ett ex eller två.