Statcounter

tisdag, juli 05, 2022

Problemet löst!

Tack ”Äventyret i framtiden! Jag hittade symbolen som jag tryckt på av misstag. Bjuder på första skörden av det som ska bli ringblomssalva till hösten! Jag har också en massa nässelfrön som ligger på tork. Det är rätt många år sen du lärde mig det, Karin. 

 

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Toppen!
Tack för ljuvlig bild!
Kram

Annika sa...

Så bra att Karin kunde hjälpa dig där.
Brukar själv byta mellan att skriva i htlm och genom "den vanliga".
Vad spännande med ringblomssalva!

Bloggblad sa...

Karin: Väl bekomme! Jag hittade ett uppläggningsfat i stugan - okrossbart... och såg plötsligt hur vackert det blev med en annorlunda bukett.

Annika: Jag minns från bloggandets barndom (tror jag det var) att man kunde skriva i htlm, men nu visste jag ju inte ens att jag hade kommit åt en knapp...
Ringblomssalva har jag gjort i några år nu, den är helt underbar! Jag har blivit beroende - eller rättare sagt: mina fötter har blivit beroende. I dag har jag gjort kådsalva, den är också superbra, men jag fick ihop 8 gram kåda på säkert 7-8 granar... (har frågat om lov!) så det blev 1½ liten burk bara. Men doftar så gott av kådan.

Vonkis sa...

Hur gör du ringblomssalvan?

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag får googla på receptet varje år - men det är väldigt lätt att göra. Jag torkar massor med blad - fyller upp glasburken med olivolja (beroende på mängden blad) låter det stå i 6-7-8 veckor i fönstret i halvskugga. (De har olika bud på sol eller skugga, så jag tar hälften av varje.)
Silar bort och värmer i vattenbad med rivet bivax - proportionerna är samma i alla recept. Salvan har blivit kanonbra varje gång. Håller sig ett år eller mer i kylskåpet.

I dag gjorde jag kådsalva. Betydligt krångligare att få tag i kådan. Fick ihop 8 gram. Det blev inte mycket... men den är väldigt dryg.

Vonkis sa...

Bloggblad
Tackar!

Klimakteriehäxan sa...

Fin salva! Jag har ju fått prova!

Bloggblad sa...

K-häxan: själv har jag blivit helt beroende av den.