Statcounter

torsdag, mars 09, 2023

Och så blev det vinter direkt efter våren....

När väl snöstormen hade lagt sig, blev det riktigt fint vinterväder. Sol på skinande vit snö - jag fick ta fram solglasögonen på dagens promenad. Den blev lite kortare än vanligt, men det var enormt tungt att pulsa fram stundtals. Det gamla körsbärsträdet älskar jag, det bugar sig så vackert. Hur jag vet att det är körsbär? Det hade jag inte vetat om jag inte gick förbi när en stor gren just hade rasat ner, alldeles fylld av härliga söta saftiga körsbär. Jag åt så mycket jag orkade i flera dagar när jag gick förbi. Grenen som är kvar verkar ha tröttnat, så jag har inte fått några bär de senaste åren. 


Ett litet glädjeämne i vardagslivet: I går kom den interna tidningen för Frälsis. Efter den jättetrevliga träffen jag var på i somras och berättade om första boken, gick jag med i föreningen för föredettingar. Det är så intressant att läsa artiklarna om sånt jag minns från barndomen. I det här numret fick min senaste bok en hel sida. Och genast kom en beställning via bokus. När man ger ut en bok själv, får man själv skicka boken - bokus betalar portot och sköter nästa del i distributionen. Det kostar en slant att vara med i den del som sköter kontakten... men det är överkomligt. 

Nu väntar jag på att klockan ska pipa och tala om att fröknäcket i ugnen är klart. Då ska müslin in på bakning. Så effektiv jag känner mig. Jag hann städa dessutom innan jag gav mig ut på promenad. Det blir en klapp på axeln. 

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Klappa på du Marianne!
Jag är så glad för din skull och din senaste bok i all synnerhet. Jag gillar den väldigt mycket och märkligt nog så hittade jag många gemensamma nämnare i den med min barndom. Men vi är ju årsbarn du och jag, ja, även Uffe är det. Också han kände igen en hel del...trots att han är från Helsingfors, jag från Åland och du från många ställen i Sveriges avlånga land. :)
Körsbärsträdsbilden är vackrare än vackrast!

Bloggblad sa...

Karin: Tack! Så glad jag blir för dina ord 🥰 Det är ju mycket från 50-talet som är rätt likt för oss alla i den här delen av världen. Det är flera med rötter i andra frikyrkor som känt igen sig - och även personer utan någon sådan anknytning. De har känt igen sig i 50-talet, helt enkelt. Tack igen och hälsa Uffe!

Klimakteriehäxan sa...

Här kommer fler axelklappar: himla bra jobbat!

Bloggblad sa...

K-häxan: Tackar allra ödmjukast!

Musikanta sa...

Din bok är väl värd den uppmärksamhet den fått. Hoppas nu bara att du får sälja fler böcker framöver. Jag går bara ut numera när min Doris klarar av att följa med så idag har jag fått vara inomhus.

Bloggblad sa...

Musikanta: Tack! Det har kommit några beställningar via bokus - det är kul. Fast det var ett elände innan jag fick till en faktura efter deras krångliga mall. Inte ens Per klurade ut vad alla siffor och nummer betydde. Men det fanns ett ställe att skicka frågor till, så det löste sig. Nu kan jag, så nu får gärna fler beställa.