Statcounter

måndag, juli 25, 2005

Bloggblad går på sporten idag...

I dag är det en stor artikel om en fotbollsprofil i tidningen. Nej, jag varken läser eller går på sport… men så stor plats som det tar i tidningen går det inte att undgå att se.

Då blev jag påmind om det som min fotbollstokige son kallar ”morsans värsta misstag”. Hon har gjort en del andra, men detta kan han inte förlåta.

- Du har chikanerat en legend, morsan! Det är inte sant – ååååå, du är inte klok! Du kunde väl åtminstone fått en autograf eller blivit fotograferad ihop med honom… och liknande sa han när denne legend dog för 10 år sen och jag kände igen karln på tv. Och berättade för sonen.

När jag var tonåring var jag i Norrköping ibland, då ringde jag alltid en kompis och fick hänga med i hennes gäng. Vad det var för ena hade jag ingen aning om. En massa snygga killar var det, det räckte. Vi drog runt lite, och denna gång stack vi hem till en av killarna. Vi blev bjudna på fika i gillestugan av killens föräldrar, och medan vi väntade på kaffet tittade jag på väggen som var helt fullsmockad med diplom och bucklor av alla slag. Läste lite, vände mig till pappan och frågade: ”Spelar du fotboll?” För sonens var det inte, han hette inte Gunnar.

Redan då skrattade kompisarna så dom tjöt, och undrade om jag inte kände igen Gunnar Nordahl, men hur skulle jag göra det i min då fotbollsfria värld? Han var i alla fall jättetrevlig och talade om att han hade spelat en del fotboll en del som ung.

31 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Du har min största förståelse!! Min väninnas dotter är gift med en fotbollskille ute i Europa. Han ler lite konstigt, när jag förklarar för honom att jag bara känner till Martin Dahlin (och han speler tydligen inte längre) ja, och så han den där Beckham.

Bloggblad sa...

Dom båda känner inte jag till, den enda jag känner är Gädda Hansson som varit proffs i England, för honom har jag haft en del lektioner i skolan. Men VAD han spelade och vilket lag? Keine Ahnung.

Gagga sa...

Och jag har minsann (obs 1977) bytt blöjor på en som idag är fotbollsproffs i England, o dessutom med i svenska landslaget. Inga namn nämnda.

Anonym sa...

Hahaha :D

Men kan ni inte avslöja vilka fotbollskillar ni pratar om, Gagga och Mamselamsen? Snällaaa... Annars kommer jag att gå runt och undra i all evighet!

Gagga sa...

Nänänänänä, för då slutar han säkert att skicka julkort till mig!

Ilva sa...

Och jag har varit barnvakt at Jonas Akerlund, regissoren...

Bloggblad sa...

Då blir ni ju lite halvkändisar av bara farten då...

Anonym sa...

Äsch! Mats Rådberg i Rankarna (?) var barnvakt åt mig. Lever han..?

Eva-Karin

Anonym sa...

Och jag har pussat Lill-Babs, fast å andra sidan, vem har inte det? Däremot kan jag skryta med att Liza Minnelli har pussat mig på kinden, men hon verkar bara gilla män som gillar män! Ok då, Gunnar Nordahl slår mitt.

Bloggblad sa...

Yes! Såna här tävlingar gillar jag!!!
Ska vi in på pussandet, så har jag dansat med Carl(Vita bergen)Anton, och han pussade mig på kinden då...
Jodå, jag tvättade mig sen! SÅÅÅÅ märkvärdig var han inte.

Vi på Kantarellen sa...

Ok då....här kommer jag! Jag hånglade en hel sommar med Jonas Wahlström i Parlamentet.

Vi på Kantarellen sa...

Fast han heter ju Johan. Asch vad tiden går. =)

Vi på Kantarellen sa...

Den fotbollskille jag känner, kallar vi för Jåle.

Anonym sa...

Äsch... Jag får leva vidare i ovisshet då... Kunde vara Fredrik Ljungberg, beror på var du bodde... Hmm... Jag ska googla lite! :)

Anonym sa...

Jåle... Men vad ni är hemlighetsfulla! ;)

Anonym sa...

Gagga: Kanske Anders Svensson? Nä, nu ska jag strunta i nyfikenheten, vill ju inte riskera att du blir utan julkort! :)

Ilva sa...

O min bastis Katti har blivit uppbjuden av Bill Murray o sen skickade han champagne till henne.

Bloggblad sa...

Det tar sig, det här!
Jag har inga fler kändisar att spegla mig i - men å andra sidan blev jag intervjuad i lokalradion en gång och fick beundrarbrev. Ett enda visserligen, men ändå...

Vi på Kantarellen sa...

Camilla blev uppraggad av en viss Crocodile kille i USA. Hon tyckte det var skitäckligt...då "Han var ju äldre än du pappa"

Mikusagi sa...

Vilken mysig historia.
Det är inte lätt att hålla reda på alla berömdheter, ne?

The Female Dinousaur sa...

Som gammal skivbolagshagga är det väl ingen idé att ge sig in i tävlingen...? ;-)

Bloggblad sa...

Nej, biggis, då är risken stor att det blir biggisdominans... och så vill vi ju inte ha det? :)

Gagga sa...

Elin! Om du följer min blog så kanske han dyker upp där inom kort!

The Female Dinousaur sa...

Jag tycker i alla fall att det var en kul historia! Även om jag gillar sport, så hade jag nog inte känt igen Gunnar Nordahl....

Anonym sa...

Okej :) Ska hålla ögonen öppna!

Lyckliga Grodan sa...

En gång för länge sedan (preskriberat alltså) passerade Björn Borg mig i en bar, och jag kunde inte låta bli att nypa honom i rumpan. På den tiden var den fast kan jag lova, nu vet jag ingenting om det

Anonym sa...

Bloggblads fadäs har jag varit med om, ungefär, fast tvärtom. Efter att min morbror hade firat sin födelsedag kom min då 60-åriga mamma hem från festen och berättade strålande glad att hon hade dansat med Lasse Björn på festen.
- Jaha, sade jag, då 36 år gammal, vem är det?

Anonym sa...

Jag dejtade en känd engelsk fotbollsspelare på 80-talet.

Ljuva tid...

Batbut sa...

ingen idé att ge sig in i den här figten...*s*. Närmsta jag kommer är tokhånglat med en f d bankrånare och bjudit Sean Connery på en cigarett, fast jag hade hellre gjort tvärsom!

Bloggblad sa...

Kerstin, jag vet inte heller vem Lasse Björn är... är jag obildad då?

Sean Connery känner jag dock igen.

Anonym sa...

Bloggblad: Ja det tror jag att du är och jag kan ju skryta med att veta det sedan jag var 36 år gammal (då var han redan ute ur bilden). En stor hockeystjärna var han! :-)