Statcounter

måndag, juli 11, 2005

Hämnden är ljuv - om än falsk...

Som jag skrev igår är det inte alls dumt med semester hemma under äppelträdet – billigt och bra – och nästan väldigt tyst. Grannarna mot väster har åkt till Canada, grannarna mot öster har åkt till stugan och mot norr har vi inga grannar. Men säg det paradis som inte har en orm!

Grannarna mot söder reser ingenstans på sommaren! De har pool – en stor svalkande plaskande poooool. Avundsjuk, javisst, erkännes - bara 5 meter bakom häcken finns det VATTEN!!!! Häcken är tjock, man ser inte ett smack igenom, men hör bra. Men själva plaskljudet och avundsjukan står jag ut med. Det jag inte står ut med är det ständigt vrålande barnbarnet som kommer punktligt varje dag. Att höra 100 ungar på en badstrand är mer uthärdligt än grannens enda barnbarn, jag lovar!

Efter lunch kommer han: Titta på mig morfar, titta på mig – PLUMS – titta nu morfar, titta på mig – PLUMS, titta på mig morfar, kolla nu…PLUMS – såg du morfar…kolla igen…. osv osv med stark och gäll dagistränad stämma, ända tills Bolibompa börjar. Jag har lust att vråla: Titta då för helvete gubbjävel så det blir tyst!

Men det gör jag ju inte! Sitter tyst och lider gör jag inte heller. Jag övar på min blockflöjt… Jag kan egentligen spela en del, men det vet ju inte grannen. Så jag spelar Blinka lilla stjärna i D-dur utan förtecken…(jo, det låter vidrigt även i mina öron, men ungjäkeln låter värre!) Råkar visst få in lite gälla övertoner här och där… hoppsan! Prövar nån låt som jag inte alls kan… Sol, vind och vatten…ojojoj, det gick inte! Och tänk – det blir betydligt tystare vid poolen… för ett tag.

Nu har jag hittat ett munspel i mina gömmor – och det kan jag verkligen inte spela så jag behöver inte luras. Vore kul om jag kunde lära mig det på köpet! Jag har ärvt en såg också, alltså en spelbar Sandviken-Stradivarius med stråke… den kan jag inte heller spela på…he he... och en kornett står det någonstans...mums, kan jag inte heller. Grannen kan ju åtminstone få lite variation tills han fattar att det hörs väldigt bra genom häcken…

21 kommentarer:

Ilva sa...

Du vickar visst inte bara pa tarna...din hamndlystnad ar ju nastan italiensk fast har sager man att "hamnd ar en ratt som man skall avnjuta kall" sa du far satta igang att planera nat infor hosten...

Anonym sa...

Just sånadär grannar har jag haft, otroligt tröttsamt.

Men alltså, vilken bra idé, jag har också en blockflöjt. Stackars grannarna!

Theron o familj sa...

Hur får du till allt så bra? *skrattar mig halvt fördärvad*

Batbut sa...

vill Du låna mitt dragspel? Det låter som fasiken.. Jag kommer gärna och sjunger, då kommer garanterat grannen att flytta *s*

Bloggblad sa...

Tack mamma mu! Tur att jag skriver bättre än jag spelar blockflöjt...

Vilken idé - bloggarorkester i min trädgård... Kommer att bli många hus lediga här i området kanske?

Ilva: det italienska ordspråket får en häftig knorr utan prickar!

Anonym sa...

Vilken skaparförmåga! Det verkar vara sant som det sägs i vårt ordspråk på äkta prickig svenska:
"Nöden är üppfinningarnas möder".

Du får passa dig bara så inte snorvalpens morfar kommer och tar dig i häcken. *ähum*

Bloggblad sa...

Tjistanes! Tänk om gubben tar det för lockrop och parningsljud? Tänkte inte på det...

Anonym sa...

En illa spelad säckpipa borde annars vara ännu mer effektiv :)

Batbut sa...

jag lovar bloggblad, jag kommer och spelar Für Elise på dragspel, iklädd den obligatoriska dykardräkten. Kan bli hur hemskt som helst...*s*

Vi på Kantarellen sa...

Jag kan ta med Stephans ärvda jakthorn.

Gagga sa...

Kanske det värmländska rådet" Klä av dig spritt naken, spring efter honom o skrik", vilket jag fick när jag ville bli av med räven, skulle bita bättre på gubben.

Bloggblad sa...

Hm... säckpipa, dragspel och jakthorn - helt i min smak! Men skrikandes naken...! Betänk att jag är en aktad och seriös dam i mina bästa år som sitter i kyrkofullmäktige i en väldigt liten stad. Jag skulle ha tjockt med folk skränandes ute på gatan bara för att få se allting skvimpa och guppa...

The Female Dinousaur sa...

Jag kan bidra med lite timmerstockar; sambon OCH dottern ligger och snarkar strax till höger om mig...

Anonym sa...

Jodå, dagisskadade små elaka barn har jag avskytt ända sedan 70-talet, så jag förstår precis vad du menar. Det är de där ungarna, somliga av dem är 40 redan, som fått lära sig att hela världen är till bara för dem och att det gäller att skrika högst så att man får mest uppmärksamhet.
Spela på bara, blås fram riktigt falska toner. Jag hör dem - och njuter :-)!

maruschka sa...

Jag spelade klarinett en gång i tiden, får jag vara med i orkestern?

Bloggblad sa...

Jag blir på himla bra humör när jag tänker på vår antigaphalsorkester - går och småflinar lite för mig själv...
Klart att alla som spelar tillräckligt illa får vara med.

Kerstin=> Först var det "fri uppfostran" som var på modet på 60-talet, sen övergick det i "frihet från uppfostran" på 70-talet. Men så mycket ungar som jag träffar, tycker jag mig se att en fostringstrend är tillbaka igen. De som faller ur mönstret hörs och syns mycket mer, tyvärr.

Gagga sa...

Jag har en gammal gnällig tramporgel. Baxar upp den på släpkärran o kommer bums!

Anonym sa...

Min granne i lägenheten ovanför har fått det hela om bakfoten. Han stör oss med sin elbas. Sedan tar han hit sin bror med elgitarren och så sjunger dom en bit.

Man kunde nästan tro att de har andra störiga grannar som de hämnas på, men några såna har vi inte märkt av. *Hmmm* ;)

Bloggblad sa...

Nä, för dom hakkar väl och knakkar på datorn hela tiden...

Cornelia sa...

Grannens barn har bara ett intresse - att dunka basketboll. För ändamålet har de satt upp en riktig korg. Det låter ungefär så här: studs, studs, studs, studs - DUNK - SKRAMMEL - studs osv. Det är väldigt enerverande. Men nu verkar de vara bortresta - för det har varit tyst hela veckan.

Jag har förresten skrivit lite om Skilda verkligheter av Marianne Fredriksson på min blogg. Läs den (boken alltså). Det skulle vara kul att höra vad du tycker.

Felix sa...

Tjena, såg din såg (hö hö)! Är du sugen på att "bli av med den" och stråken så kontakta mej.. Är grymt sugen på att lära mej att spela såg, men jag vet inte var man hittar en utan att importera från usa.

Ha det så bra