Statcounter

söndag, augusti 28, 2005

Spamhatare

Jag brukar inte ta till ord som "hata", men när det gäller spam, gäller det hat! Nu fick jag tips från Mamma Mu om hur jag ska få dit bokstavsgrejsruta för att sålla bort dom - de kanske inte har tid att skriva bokstäver? Annars är det väl lika enkelt för dom att ta sig förbi? Jag har inte tid att sitta och sudda bort spam i alla fall, så jag hoppas det hjälper.

Gästboken på min hemsida fick jag ta bort, där vältrade sig nakna människor i diverse gymnastiska övningar (eller hm...var det kanske inte gymnastik de höll på med?) så fort man ens öppnade gästboken. Man behövde inte trycka på nånting och inga meddelanden på mailen fick jag heller. Ganska pinsamt alltså i min mycket seriösa verksamhet.

Spam i mailboxen är jag helt utless på. Jag har tre adresser som alla går till samma ställe. (En telia-adress, kommunadressen + min domänadress) Och alla får jag spam på, ca 130 per dag att klicka bort, med risk för att nåt riktigt mail följer med. För nu har dom små liven lärt sig nordiska namn!

Jag blir så arg! Jag behöver inte Viagra, jag vill inte bada i sperma, jag vill inte låna pengar, jag vill inte ha några storbröstade tonårsflickor. Erbjudandena om villiga hemmafruar verkar dock lite intressant, frågan är bara om de är villiga till det jag har att erbjuda: ett berg med stryktvätt, kletiga köksluckor och lortiga fönster...

11 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

nu har du löst problemet med kommentarerna. Tråkigt med gästboken... jag är glad att jag kan kommentera igen:D

Vi på Kantarellen sa...

Peppar peppar...än så länge har jag klarat mig.

Anonym sa...

Oh, nu kan jag skriva här. Jag borde också fixa en ruta att fylla i på min blogg. Hm, en annan dag..

Anonym sa...

Inte ens brandväggarna på jobbet lyckas sålla bort alla spam. Blir rätt pinsamt med alla äckliga sexmail som poppar upp i inboxen, men än värre är, precis som du säger, risken att radera något riktigt och viktigt!

Bloggblad sa...

Nej, Mette, jag har inte fått nåt från dig, om du inte heter Vi@gr@ i efternamn, för då ligger du i papperskorgen.
Var det till bloggblad@spray.se? Där fanns bara ett nödrop från Ilva om att det var stopp i kommentarerna.

Batbut sa...

själv har jag tur! En av mina kunder är världens bästa nätverksleverantör, ett litet företag. De har lyckats totalt filtrera spam! Yes! Jag har klarat mig so far. Men Bloggis, dyker det upp ngn villig hemmafru som är intresserad av barnvaktsjobb och städning - hör av Dig *s*

Anonym sa...

...och visst slår hjärtat dubbelvolter när man ser att man har fått 200 mail om man av någon anledning inte har kollat sin mail på någon dag. När det sedan visar sig vara 199 spammail, vissnar man.

maruschka sa...

...har av någon anledning klarat mig ganska bra, men nu får jag väl spam i hela huvudet bara för att jag skrev så...*s*

Bloggblad sa...

Batbut: Jag läste ditt inlägg högt för maken - det var lite provocerande, så nu letar han filter... Han är nämligen datanisse till yrket, men sysslar inte med såna "bagateller" som mail och blogg utan på annan nivå. Precis som bagarns barn inte har skor... eller vad det var... så får jag tjata och tjata om vad jag vill ha i dataväg.

Gagga sa...

Tappade intresset för min hemsida för flera år sen när min gästbok invaderades av allt från sådana som börjar på N ( vågar inte skriva hela benämningen för då dyker säkerligen deras fula trynen upp igen) till alla dessa äckelpäckelporrisar. Allt det trevliga roliga försvann o jag tog bort gästboken. Sen ligger hemsidan kvar som den var,icke uppdaterad på flera år.
Vem skickar o vem har glädje av denna spam? Vissa säljer ju grejer förstås, men de andra?

Bloggblad sa...

Jag har också undrat hur mycket de egentligen säljer på sina spam. Finns det verkligen folk som går på det? Eller är det bara kul att sabotera för andra?

Jag får klagomål på ibland att jag inte uppdaterar min hemsida, men det här är roligare, numera får jag ju inte veta om nån (mer än de som klagar) läser vad jag skriver där.

Gagga: om du skickar din hemsidesadress till bloggblad@spray.se - så ska du få min!