Statcounter

torsdag, november 10, 2005

Folkvald..

Törs väl knappt i dessa dagar erkänna att jag är kyrk-o-politiker... Men det är jag. Fullmäktige ikväll och stiftsfullmäktige i morgon. Ska bli intressant att höra hur många präster som drabbats av akut korsarm (vanlig förslitningsskada pga för många välsignelser...) efter den senaste debatten.

Så i stället för att blogga jag gör min plikt och läser luntor med siffror och annat mer eller mindre intressant. Och spökskriver i församlingsbladet. Dvs gör om ett obegripligt språk och rättar stavfel så inte folk får alltför kul eller sätter kaffet i vrångstrupen när bladet kommer. Det tar tid att ringa runt och fråga vad folk egentligen sagt i intervjuerna. Fast jag får betalt som tur är.

Och i helgen kommer barn och barnbarn... Längtar så vansinnigt efter att höra nytillskotten i vokabulären. Ska se om jag kan få henne att skriva nåt här...

16 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du törs! Alla får väl ha sin "tro", vare sej det är för, eller emot. Vad det ÄN gäller.

Anonym sa...

Du har i alla fall en omväxlande tillvaro när du är så mångsidig!

Bloggblad sa...

Rita: hade jag suttit i kyrkomötet hade jag varit för.
Monica: ja, några olika blad i boken har jag... lite för många ibland.

Anonym sa...

Bloggningen är ett bra sätt att låta nära vänner/släktingar delta i vardagslivet. Vi har långt avstånd till några av våra närmaste. De är tacksamma över min blogg.

Göran Koch-Swahne sa...

"Korsarm" ;=)

Puss på dej, söta Bloggblad!

Anonym sa...

Nyfiken blir jag då vad du tycker om att välsigna homosexuella i kyrkan och var du står i kvinnopräst frågan o.s.v...

Hoppas det är ok att jag frågar?

Det här var första året som jag gick och röstade. Man blir lite mindre ilsk mot Gud när man blir äldre *ler*

Bloggblad sa...

morrmoor är för aalt xsom .är bra heljdånu ska mmororleka med mig

Kan inte svara bnmed vbarnbarn på tangmetnbordet Återkomanmarn

Lyckliga Grodan sa...

heja dig.. ju fler som är engagerade i föreningar inkl kyrkan desto bättre blir dem.. och kyrkan har lite att ta igen.. eller rättare sagt.. har en del att fundera på..
njut av barn och barnbarn

Bloggblad sa...

Jag tycker att det är roligt att vara med och se och höra och tycka när saker bestäms i det jag är engagerad i. Jag sjunger i kyrkokören och leder barnkören och är rätt flitig besökare, speciellt på meditations- och sinnesroandakter och konserter.

Klart att jag törs tala om vad jag tror. Alla har rätt till sin kärlek - vi ska inte döma. Dessutom har kyrkan i 10 år redan välsignat samkönade par som velat ha välsignelse, fast inte som officiellt gudstjänst (lärde jag mig idag).
Det står inget i bibeln om stiftsfullmäktige och kyrkomöten heller, men det har vi fixat ändå. Jesus var väldigt tuff på sin tid och vågade umgås med dem som andra såg ner på och föraktade. Alltså är jag för välsignelse av vem som helst som vill ha den.

Jag är uppväxt med predikantföräldrar - mor såväl som far, då är det liksom omöjligt att se nåt fel eller konstigt med kvinnliga präster.

Bloggblad sa...

Göran! Välkommen hit, förresten. Och puss på dig själv! Jag har inga virus i form av små elakartade organister i alla fall..

Vi på Kantarellen sa...

Bloggblad! Den enda elake organisten, skulle väl i så fall vara du. *skrattar*

Anonym sa...

Ah Bloggblad! Du måste ha en av mina älsklingsböcker, "Samlade grodblad!" (Apropos elakartade organister...)

Bloggblad sa...

Mamselamsen: visserligen kan jag riva av några låtar på orgel, men jag får så lätt psalms-ånger av det. En gång fick jag psalmonella.

Annika: Den titeln känner jag inte till, men det finns nån liknande med grodor (en gammal bok) som jag skrattade ihjäl mig åt en gång.
De här "religiösa" skämten har jag hittat på en hemsida som Paula (organist) har. För länge sen, minns inte adressen, men kul var det.
"Vanliga barn bygger sandslott, prästens barn bygger jordfästningar..."

Cornelia sa...

Kyrkan blir nog bättre av fler som du!

Bloggblad sa...

Tack ska du ha. I alla fall skulle den bli mer uppsluppen...

Anonym sa...

Så glad jag blir! Jag hoppas det finns fler som tänker som du så att kyrkan får vara så fin som den kan, det behöver vi männskor. Tack!