Statcounter

fredag, november 11, 2005

Räkor


I kväll har jag tänkt mig lite räkfrossa - jag vet precis hur man skalar dom. Dom vuxna har visst tänkt att jag ska gå och lägga mig, jag hör mamma prata om tandborste och pyjamas, men låtsas som om jag inte förstår. Jag vill göra mer sånt där klättra på mormors knän och stå och vingla och hålla mig med en hand - det var jättekul. Jag kan göra en gång till hur många gånger som helst. Och sen sitta med vid bordet och ha mys...
Uppdatering:
John Blund, mamma, mormor och morfar vann! Barnbarnet accepterade 1 räka 1 flaska välling och la sig snällt med sina 3 dockor, nallar och gosefilt efter Gud som haver + det går en ängel + håll onda drömmar borta.
Tänk om mina egna egna barn somnat så snällt när de var små....

11 kommentarer:

Theron o familj sa...

Nä just det, vem har väl tid att sova när man är hemma hos mormor och får mysa..=)

Bloggblad sa...

Tusan också - en spammare som hittat hit i alla fall... Bort bort...

Vi på Kantarellen sa...

Barnbarn är väl alltid änglar.

Bloggblad sa...

Jovisst är de det - speciellt på lördagsmorgonen när mormor vill sova och inte alls har lust med "tingelingetåget går..." m.m.

Det verkar kanske som om jag tycker att mamma mu är en spammare, tydligen försvann spamspåren helt, men det var nån sån där äcklig typ som slingrat sig in och åkte i papperskorgen direkt.

Anonym sa...

Jag uppfattade det faktiskt som att det var Mamma mu som du ansåg vara spammare. :)

Barnbarnet lika söt som vanligt men det har du ju hört hur många gånger som helst redan.

Lyckliga Grodan sa...

bloggis.. lyssna på Norah Jones här: http://www.cdon.com/main.phtml?nav=10900&nav_genre=10900

hon är verkligt bra...

grodan

Bloggblad sa...

Jag har skickat länken vidare till makens dator - för jag har inte ljud i min. Alla inpetade ljudkort envisas med att gå sönder direkt.

Elisabet. sa...

Finns det barn som ber aftonbön ännu? Jag trodde att det var nånting som nästan försvunnit. Min mamma bad alltid med mig .., det kändes ..., tryggt. Jag bad nog med mina barn också. När jag tänker efter. Och nu kom jag på vad jag ska skriva om i min blogg i morgon.

... sa...

Hejsan!
Såhär till läggdax.
Det går en ängel + Håll onda drömmar borta... Är det visor eller ramsor som man kan mysa med Loppan till? Hur går de i så fall?

De där väggarna är lömska som bara den! Jag försöker undvika dem, men ibland är det som om väggarna letar upp mig istället! ;-)

... sa...

Hur går dom då?
Eller vet du var man kan hitta dem?
Tänkte det kunde vara nå't att lära Loppan :-) Om du har tid och möjlighet alltså.

Bloggblad sa...

Gud som haver kan du kanske redan?

"Det går en ängel omkring vårt hus, han bär två förgyllda ljus, och en bok uti sin hand, så somnar jag/vi i Jesu namn, amen."

(Min man påstår att hans ängel hade 7 förgyllda ljus, men min hade bara 2)

Den med drömmarna finns i Viktorias bönbok, den har 4 verser, men mina barn var rädd för mardrömmar så vi läste bara:
"Håll onda drömmar borta,
gör nattens vila skön
nu kan i ro jag somna
nu har jag bett min bön."

Elisabet: Jag vet inte hur vanligt det är med aftonbön nu, men i min barnkör avslutar vi varje övning med att tända ljus och be Gud som haver och det är ytterst få som inte kan den. Och till min kör kommer alla "sorter" inte bara kyrkliga barn. Finns inte en chans att jag kan hoppa över den stunden! De tycker att det känns högtidligt och fint.