Statcounter

söndag, november 13, 2005

sångglädjeAtt jag sysslar en massa med sång är det väl ingen som har missat? I kväll har barnkören och jag sjungit igen och det var massor med folk i kyrkan, fullt ös och härlig stämning. 15 av 23 barn kom denna blåsiga och ruggiga fars dag. Min hosta höll sig borta under mina soloverser, det var vänligt av lungorna att hålla sig lugna. Som extranummer rev vi av en gospellåt och fick församlingen att sjunga med.

Det var tre nya små flickor som inte varit med och framträtt tidigare och inte sett att jag ibland dirigerar när nån annan spelar. Snacka om att det var svårt att hålla masken och koll på läget när dessa härmade mig exakt och dirigerade för fulla muggar. Jag har ju faktiskt sagt att de ska titta på mig... I morgon ska jag förklara vad en dirigent är till för! Fast just här är det rörelsesång, så de gör helt rätt!

För att hålla mig inom pullagen har jag blurrat till ansiktena, de har annars väldigt vackra och rena drag...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så klok..
Ett alternativ är annars att rådfråga föräldrarna och har du deras tillåtelse så är det väl ok om du ser att dess syfte fyller dess funktion...men visst är det en balans att hålla.

Bloggblad sa...

För de körbilder jag har på min hemsida har jag föräldrarnas tillåtelse, men den är inte lika offentlig som en blogg.

Bilderna på barnbarnet är utvalda så att de inte ska vara för utlämnande och de är godkända av modern innan de läggs ut.

Vi på Kantarellen sa...

Det var tur att du skrev det sista. Nu kan jag sluta putsa glasögonen.

Batbut sa...

Du är klok Du, men jag läste pullagen ett antal gånger innan jag lyckades bena ut det... pull agen visste jag inte vad det var

Bloggblad sa...

Haha! Jag gillar ord som blir lite tvetydiga. Kanske skulle jag skrivit PUL-lagen för att vara tydlig.

Anonym sa...

Det måste kännas väldigt "live" med en barnkör. Oförutsägbart - man vet ju aldrig vad som händer.:)

Det ser väldigt bra ut - säkert låter det lika bra.

Bloggblad sa...

Monica: jo dom låter helt ok, och det är nästan enklare med oförutsägbara barn. Med vuxna är det inte lika charmigt om det händer sånt...
Mette: Du bör nog inte ha så djupa tolkningar...*fnittrar* Det kändes bara som ett helgerån att sabotera deras gulliga små ansikten. Frenologi är så främmande för mig att jag fick slå upp det.

Anonym sa...

Min väninnas dotter går i en musikklass här i Göteborg i Brunnsbo, och de har så fina konserter, särskilt nu till jul och jag ville bara säga med det att ni körledare gör ett fint jobb!

Bloggblad sa...

Tack ska du ha! Det är extra lätt att vara körledare för barn eftersom de är så himla öppna och roliga att jobba med. Hit kommer dessutom bara de som har ett intresse. I skolan är det något svårare.

Theron o familj sa...

Det hade varit kul att få höra din barnkör!

Anonym sa...

Åh....nu längtar jag tillbaka till jobbet..lite.
Sjungande barn är ju så underbart.

Min treåring fick mig att gråta idag när hon klockrent sjöng en folkvisa vi sjungit sedan hon var en bebis. Hon förstod inte riktigt att man kan börja gråta när någon sjunger...
Konstig mamma.