Statcounter

lördag, november 12, 2005

Det bästa sättet


Det är jättesvårt att få upp mormor på morgonen, men jag vet vilket det bästa sättet är. När jag väl får lov att ens gå upp till henne alltså. I morse tjatade jag på mamma från ½ 7 att få väcka mormor, men jag fick vänta i två timmar. Hela två timmar! Tråååååkigt.

Hur jag får upp henne? Jo, jag tar smyckeskrinet från byrån och börjar rota! Funkar varje gång, det var i somras nån gång jag kom på det. Mormor tror alltid att jag ska stoppa alla hennes små örhängen i munnen. Det vet jag ju att jag inte får, men jag låtsas lite så att hon slutar sova! Och när rivit ut allt och prövat då går hon upp ur sängen.

Men nu är jag trött, så jag ska ta en tupplur!

15 kommentarer:

anna sa...

Vem var trött, mormor eller barnbarnet ;)

Cornelia sa...

Tänk att mormor är
1) så himla morgontrött - en riktig latmask!
2) så lättlurad, har hon verkligen inte fattat att barnbarn alltid är smartare än än sina föräldrar som är smartare än sina (ja du fattar).

Vilken tur mormor har, som har dej!

Bloggblad sa...

Det var barnbarnet som skötte dagens inlägg genom tankeöverföring. Mormodern ska ta sig en lur när flickorna går till farmor och farfar lite senare på dagen.

Anonym sa...

Visst lär de sig hur de ska göra. Jag har videofilmer från när dottern var liten och låtsades stoppa saker i munnen med glimten i ögat för att få fram reaktioner.
Sakerna hade hon förstås kvar i handen.

Bloggblad sa...

Ja visst är det tur att ha fått en sån liten härlig varelse som livets efterrätt.

Det är otroligt hur smarta såna små kan vara. Och ändå tror många lärare att barn är "oskrivna blad" när de kommer till skolan... Pyttsan.

Vi på Kantarellen sa...

Jag vill också ha barnbarn... som lurar mig.

Bloggblad sa...

Du får väl länka det här vidare till döttrarna...

Batbut sa...

Mamse, har sagt det förut. Då får gärna låna 2 här. Bedårande damer, om än väldigt morgonpigga.
Bloggis, när våra var i den åldern var halvsju sovmorgon! Lilltrollet envisades med att gå upp 4.30!

Bloggblad sa...

Jotack, jag minns med fasa det första året med barnbarnets mor. Hon sov aldrig. Möjligen ett par timmar på eftermiddagen och några före 12 på natten. Aldrig en minut efter kl.05 - men! Jag var rätt ung då och maken var ganska morgonpigg.
Sonen sov jämt - vi såg honom sällan vaken det första året. Sen dresserade vi dom att sova länge om morgnarna, och det gav resultat. Speciellt i tonåren...

Anonym sa...

Hahaha!
De är smarta de små liven!

En så'n sötnos du har!

Anonym sa...

Det är lustigt, jag är likadan fast jag är 40 år fyllda. Vaknar tidigt och ger mig inte förrns alla andra är vakna så jag kan gå och sova lite till sedan *skrattar*

Kom gärna förbi och prova mitt nya pepparkaksrecept inför avdent, väökommen!

Vi på Kantarellen sa...

Det hjälper inte.

Anonym sa...

Tänk vilka minnen det kommer att ge henne...känslan av att plocka med mormors smycken, dofter, det taktila, synintryck, det är livsbejakande och samtidigt en upplevelse som både hon och du kanske kan förenas i framöver…de små tingens storhet…de små vardagsupplevda händelser som gör så mycket…

Bloggblad sa...

Lena: så fint du uttrycker det som jag bara ser som kul lek!

Mamselamsen: Det kommer nog så småningom. Min mamma blev inte mormor förrän vid 65, lagom till pensionen, då hade hon massor av tid att baka bullar och sitta barnvakt.

Lyckliga Grodan sa...

skickade ett mail istf länk..
med norah jones alltså