Statcounter

lördag, december 03, 2005

Bloggblads bak - del II

Pepparkakor har jag gett upp att ge mig på. På den tiden när jag var en ung och ambitiös husmor (jodå, det fanns en sån tid!) bakade jag förstås pepparkakor medan barnen tindrade med ögonen och sniffade i sig doften.

Så köpte jag en "Allt om Mat" och där fanns ett schema över tänkbara fel på misslyckade pepparkakor - med pilar och förklaringar. Jag tog fram en av mina, och BINGO! Jag hade alla rätt. Eller rättare sagt: alla fel.

Efter det gav jag upp. Köpte en korv med färdig deg nästa år, men då blev det råa pepparkakor... Numera gynnar jag kung Oscar och Mor Anna.

P.s. Man kan smula sönder en kaka och köra ner näsan om man vill åt doften!

11 kommentarer:

Morgondimma sa...

Mor Anna, med apelsinsmak.. yummy. Brukar baka några pepparkakor ihop med mamma, men kommer ihåg dom först fram mot midsommar och slänger dom :)

Humlan sa...

Instämmer! Mor Anna med apelsin...mmm...
Läste lite fel, så jag undrade varför man skulle köra ner en pepparkaka i näsan...

Anonym sa...

Men kan det vara så många "fel" då? Om de är ätbara, spelar det ju ingen roll egentligen.

PGW sa...

Pepparkakor är överskattat. Dessutom är det trista att baka. Möjlligen kan jag tänka mig göra ett pepparkakshus för utmaningens skull.

Ilva sa...

Jag haller med PGW. Har gors de enbart for att ha NAGONSLAGS svenskhet over julen o sa for att ynglen gillar att baka dem.

Anonym sa...

Skiva en god ädelost och lägg på kakan och mums!

Anonym sa...

Gör inte det!! Jag är ädelost-pepparkaksmissbrukare. Det finns ädelost på tub.. Skitgott och praktiskt....

Mikusagi sa...

Pepparkakor är överskattat.

Anonym sa...

Undrar om jag någonsin har lyckats med att göra ätbara pepparkakor. Annas är godare. Däremot brukar jag göra en mjuk pepparkaka med gräddfil och kryddor.

Bloggblad sa...

Mjuk pepparkaka, det är gott! Med ädelost har jag inte prövat, men det ska jag. Tub låter enkelt, det blir alltid en massa kladd att slänga annars.

Anonym sa...

Man kan blanda en pepparkaka i mjölk också