Statcounter

söndag, december 04, 2005

Inte tid


Jag ska bara hälsa från mormor. Hon har inte tid att blogga, för jag är här idag medan mamma och pappa handlar. Och då vill jag leka och vara med hela tiden. Vi har byggt med lego och klätt på dockorna och lagat mat.

Docksängen är jättegammal. Jag har sett på kort att min mamma hade den, och så säger mormor att hon hade den när hon var liten, men hon har väl aldrig varit liten?

Jag fick skölja tomaterna, göra potatismoset och duka. När jag såg det här kortet blev jag lite snopen för det såg ut som mamma, men hon är ju inte här...
Det är jättekul att hjälpa till.Nu ska jag ta med mormor ner till pianot för vi ska sjunga Pippi Långstrump.... får hitta på nåt annat, för dom gick inte på mitt lilla knep - jag brukar försöka med "Jag är lite trött!" för om jag sover får jag ha min tuttis, och ibland vill jag ha den ändå och nån gång går det att lura dom med att jag är trött. Den börjar bli sliten.... men pappa hade den före mig så den är välknycklad. Det är hål i kanterna, farmor har lagat den flera gånger, men nu går den inte att laga längre. Här visar jag den för morfar.

11 kommentarer:

Ilva sa...

Sa du formedlar din matlagningsgladje till en ny generation?

Vi på Kantarellen sa...

Näääää..... nu blir jag så där avundsjuk igen!

Bloggblad sa...

Ilva: driv inte med mig! Matlagning är nåt man måste göra för att överleva! Inget annat.

Mamsen: din tid kommer nog - när jag är ute och jagar tonårstjej om nätterna....

Anonym sa...

Åhh, vilken liten prinsessa du får ha i bland. Blir riktigt ordentligt avis...

Elisabet. sa...

Lyckliga dig!
Att ha barnbarnen i Sthlm när man själv bor i Ystad, är som en ständig plåga. "Mormor, DU KAN VEL FLYTA HIT", skrev E, 8 år .., och jag nästan svimmade av vemod.

Bloggblad sa...

Ja, tänk jag som var så EMOT barnbarn... innan jag visste alltså. Tyckte inte alls det var nödvändigt. Och nu kan jag längta ihjäl mig om det går mer än två veckor. Då måste jag ringa och höra hur hon flåspratar i luren...

Anonym sa...

Jag blir också avis - dottern är ju bara tolv. Dröjer länge än innan man ens kan tänka på att bli mormor...

Och tjatar igen: vad otroligt söt hon är!

Cornelia sa...

Åh en sån lite söting, mums för mormor!

Bloggblad sa...

Monica: *fniss* Du har hela tonårstiden kvar att gå igenom...

Cornelia: Det är jättehäftigt att bli så totalt förälskad i medelåldern - och att kärleken är besvarad helt förbehållslöst!

Anonym sa...

Hur mår mormor idag?

Bloggblad sa...

Tack bra! Har sovit ut! Och har en massa gosiga kramar kvar i minnet.