Statcounter

tisdag, december 06, 2005

Halleluja...

Jag har huvudet fullt av Händels Halleluja efter en lång körövning i kväll. Försök att sudda det, den som kan! Nu har vi dessutom lyckats få alla att säga just Halleluja och inte Hallelulia... Åja, skratta lagom! Jag har en skiva där en känd artist sjunger hallelulia konsekvent överallt, alltså inget slarv där, inte. Men jag ska vara snäll och inte tala om vem det är! Så när våra körgossar (njae, ok, körfarbröder, då) gör det, är de i gott sällskap.

Och så ett "halleluja" till. Jag har tackat nej till en grej, kan jag meddela alla mina manaschrar! Var hur stolt som helst att jag lyckades avstå från att vara snäll och spela på en skolavslutning. Min skola spelar jag förstås på, i tjänsten, men det är inte värt ett par hundra att öva och ladda upp och vara pigg och fräsch och kompa ungar som jag inte känner. Då ska det till mer än två hundralappar.

Och - apropå det första hallelujat - jag har noggrant instruerat mina körbarn att knipa käft och inte sjunga med när vi gör vårt paradnummer på Stora Julkonserten! Ett år satt ungarna och vrålade med - och i generalpausen hördes ett antal tjoande halleluliande så alla 600 i publiken skrattade hejdlöst i stället för att andäktigt avnjuta sista takterna.

11 kommentarer:

Morgondimma sa...

Jag har Händels Hallelujakör som ringsignal på mobiltelefonen. Det blir så andäktigt tyst omkring mej när mobben ringer på ICA.

Bloggblad sa...

Oj, det skulle jag inte kunna ha för jag skulle vråla med direkt. (Dessutom har jag en gammal spp-telefon så jag har inga finesser. Vad ssp är? Sätt På Potatisen!)

Monica med yffen sa...

Om man säger ordet Halleluja (alltså inte sjunger), ligger betoningen på Halleluuuja eller Hallelujaaa? Hör folk säga båda delarna nämligen. Lika ofta också.

Vad bra att du har grejat och fixat allt till rätta. Måste kännas bra. Och bäst måste det väl kännas att du lyckades säga nej?

Vi på Kantarellen sa...

OK, då har du kommit igång med halleluja.... när kommer Praiiiiiise the Loooord?

Anonym sa...

Händels. Ordet har jag LÄST många gånger, men aldrig HÖRT sången. Men igen, var hittar jag texten till Händels på nätet?

Bra att du sa nej. Det gör att du blir mer attraktivare:-)

Bloggblad sa...

Georg Friedrich Händel - 1685-1759

Texten till såna här mässor är oftast tagna direkt ur bibeln. Jag sökte på Händel +Messias och fick upp en massa träffar, men jag iddes inte kolla om hela texten finns. Vi sjunger den på svenska.

Men nu ska jag ha kaffe! Kommer cyklandes från sånglektion - det är mörkt och kallt och blött och jag har 3 km uppför... Blä!

Anonym sa...

OK, tack för tipset. Ska leta vidare. Du ska fortsätta njuta av kaffet.

Anonym sa...

Det där med hallelulia, gäller det bara "körfarbröder"?

I övrigt verkar det gå livligt till på julkonserterna i dina hemtrakter ... (Man kanske skulle flytta söderöver för att få uppleva lite action på julkonserterna!)

Bloggblad sa...

Börje: Jag har bara hört barn och herrar sjunga/säga ett extra l. Men våra "körgossar" är så himla trevliga så de är förlåtna.

F.ö. är nog körresorna det som går mest livligt till och som ger en rolig stämning som varar ända till nästa resa. Jag skrev ett kåseri om våra resor i församlingsbladet, tyvärr vågade jag inte berätta riktigt hur roligt vi har - då skulle varenda kotte i stan anmäla sig ...

Vonkis sa...

Det är rätt. Ungar ska lära sig att knipa igen! :-)

Att bara få tvåhundra för att spela på en skola var ju otroligt snålt. Folk verkar inte förstå vad tid och kraft sånt där kräver.

För två år sedan var jag med i Lisa Tillings gospelprojekt med två stora konserter i Värmekyrkan. Naturligtvis gjorde vi Händels Hallelujakör. Tyvärr var det ingen som sa till om uttalet...

Bloggblad sa...

Kul - henne har jag sjungit med flera gånger också - senast en gospelgrej i somras som finns arkiverad här nånstans under "juli" med bilder.

Min kollega var också med i det projektet!