Statcounter

söndag, januari 22, 2006

Bagarns barn får inga bullar...

Men här handlar det om bagarbarnens fröken som inte fick nån pizza... Till bageriet hör en pizzautkörning som mina grabbar gör reklam för. Öppet varje dag! Hemkört till dörren för en tjuga. Och idag - lite lagom slö efter utflykten till Uppsala - och med tomt kylskåp... (nej, jag nämner inte vem som var kvar hemma och åt upp det som fanns) såg jag fram emot pizza med färska champinjoner. Blev jättesugen efter min kalla promenad.

Ringde vid 14-tiden - upptaget till ca 14.30. Väntar otåligt... Rrrrrrrrr "allå..." "Kan jag beställa pizza här?" Jag kunde ju ha ringt fel. "Ja, öppnar kl fyra". Klick.

Vi letade fram några frusna överblivna lussebullar som skramlade i frysen och tog en fika i väntan på Pizzan. Ringde kl 16. Inget svar. Ringde var 5:e minut. Inget svar. Hunger rev och slet i mina vana-vid-mat-var-fjärde-timmar-tarmar. Tusan! Tänk om jag skulle svälta bort ett hekto!?!?

Inventerade kylen... hm... sillburk från i somras.... ett par ägg.... potatis.... Hade inte bilen varit infrusen och översnöad och om vi inte tagit ett glas likör till kaffet...

Är mätt och har inte tappat nåt enda litet hekto. Sommarlunch framför brasan med isvindar utanför - det gick bra det med. (Nu hör jag röster: bortskämda människa! tänk på alla dom som....osv. Jodå, det är det jag gör!)

7 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Det är klart att man kan äta sommarlunch även i januari. Vet dom som äter kräftor på nyårsafton. Skönt att allt inte behöver vara så inrutat men synd med pizzan...

Lyckliga Grodan sa...

man tager vad man haver.. ibland blir det riktigt bra..
likör till kaffet.. mums..

Vi på Kantarellen sa...

Snacka om at ha slagit ihop högtiderna. Lucia och midsommar på samma dag.

Det kallar jag rationalisering.

Bloggblad sa...

Javisst - och mer! Vi skulle ha firat makens födelsedag idag i.st.f. igår med denna pizza, så det blev som ett Kinderegg!

Anonym sa...

Oj oj.. Vi gjorde istället egna pizza i går. FLickorna: Bacon, majs, champinjoner och ost.
Jag: Bacon, körsbärstomater, svarta oliver, feta ost, Provecnale kryddor och ost... och ett rött från Italien, gott..

Vill du ha pizza kom hit!

Anonym sa...

Haha, man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa...Detta har man varit med om några gånger, tomt kylskåt, inget kul i frysen ingen lust att handla osv.osv.

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Jag kommer!

Marskatten: Skönt att det finns fler.