Statcounter

måndag, januari 23, 2006

Tre timmar...

...tog det att sticka en meter boa. Fast jag måste sticka en halv meter till för att kunna vira den runt halsen som jag tänkt. Men nu är första nystanet slut och jag med, så det blir stickpaus nu. Och lite bloggartid före sängdags. I morgon är det temadag och jag ska handleda några skrivsugna flickor från fyran, femman och sexan i konsten att uttrycka sig i skrift. Det ska bli kul, jag är laddad till tänderna med uppmjukningsövningar.

Det här garnet blev jag helt förälskad i - fanns bara ett nystan + det som expediten själv stickade av, men hon märkte hur jag trånade fick jag köpa det också och repa upp hennes... bra, va? Å andra sidan blev hon förälskad i min poncho (hon bad att få se den redan när jag köpte garnet före jul) och fick måtten av mig, så jag gissar att hon ville bli av med sin halvfärdiga grej och sätta fart med en poncho... Bytt är bytt - kommer aldrig mer igen...

16 kommentarer:

Anonym sa...

En röd boa har jag minnsann aldrig sett! Måste se resultatet. Knäppte du kortet med munnen? Kan jag gå på skrivkurs hos dig?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bloggblad sa...

Nej, jag bad faktiskt om hjälp. (Han har ju en del att ta igen nu, med matmissen i färskt minne...)
Färgen är lite missvisande, den är starkt cerisefärgad, riktigt skrikig. För att matcha min personlighet, som är ganska beige. (sade hon rodnande...)

Morgondimma sa...

Bra byte, det gäller att vara om sig och kring sig om man ska få något på sig och i sig, eller vad det nu är man säger,

Bloggblad sa...

Anne-maj, jag har inte skrivkurser. Men det finns det säkert många på din ort som har! www.skrivarsidan.nu har det på nätet!

Anonym sa...

mmmm mysig :) och din poncho är verkligen imponerande!

Humlan sa...

Läckert garn! Ser ut som ett blir-glad-av-garn, den är nog precis vad man behöver denna årstid!
Låter härligt med en boa... nu blir jag sugen på att göra en sådan också!

Batbut sa...

Hi hi, verkar som om rena stickepedemin har utbrutit bland bloggarna. Vi är nog trendsetters *s*. Själv avvaktar jag med stickningen tror jag, till värmen kommer. Då håller fingrarna bättre. Men läckert garn!

Bloggblad sa...

Tack Josephine och Humlan. Jag blir faktiskt glad av att titta på garnet - och känna hur mjukt och gosigt det är. Kommer säkert att bli en favvo!
Humlan: 18 maskor på stickor 7 räcker nog. Jag la upp så många, men de förökade sig snabbt till 23... Mycket svårstickat garn! Det heter "boa".

Bloggblad sa...

Jo, du Batbut! Stickning är smittsamt! Men det känns i fingrarna, det medger jag! Jag stretchar för fullt (när jag inte klickar tangenter)

Vi på Kantarellen sa...

Jaa, smittsamt är ordet! Jag ska minsann gå och köpa garn idag... till en halsduk.

Anonym sa...

Snygg halsduk! Det är kul att sticka halsdukar, jag gjorde fyra stycken före jul. Blandning av mohair och ett tunt glittrigt garn. Det blev en snygg kombination. Gav bort i julklapp men sparande en till mig själv. Mörklila med rosa glitter. Lycka till med stickandet!

Anonym sa...

Känner du dig riktigt på G så kan jag kanske lägga in beställning?
1 svart boa
1 beige poncho
1 röd poncho
1...

Anonym sa...

Bloggblad: du har fått en utmaning i min blogg. Jag fick den från Annika Bryn idag. Det handlar bara om att svara på lite frågor, om man har lust alltså. Om du har lust så skriver du i din egen blogg och pingar nyligen.

Vonkis sa...

Jag blir så imponerad av männsikor (och djur för den delen) som kan sticka fint, och dessutom fort! Själv är jag överlycklig för att jag har virkat ett par tofflor som mormor har lärt mig. Men uj vilken tid det tog!

Mitt nästa projekt är att sticka klart vantarna jag började med julen -04 (det var det där med tiden...) och sedan sticka ett par sockor inna jag har glömt hur man gör.

Jag skulle kanske starta en stickjunta så jag får lite pli på det hela.

Jo, en sak till.

Berätta mer om konserten som ska vara på Vikbolandet nu till helgen. Tid? Plats? Vilka sjunger?

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag var helt kass på syslöjd i skolan. Mamma gjorde färdigt allt så att jag fick betyg. Preskriberat fusk...
Men sen fick jag ett ryck och tänkte att om andra kan - så kan jag. Och det kunde jag.

Konserten: Ö.Husby kyrka på Vikbolandet, kl.19 nu på lördag. Då sjunger de som har gospelhelg - alltså en löst sammansatt kurs-kör. Min sångpedagog organiserar det hela. Jag är bara med och lyssnar - om inte det blir snöstorm. På söndagen sjunger de samma sånger i gudstjänsten kl.11. Flyg gärna på mig om du dyker upp på kvällen! Du känner igen mig på att jag flaxar med min knallrosa boa...