Statcounter

lördag, februari 25, 2006

Melodifestival

Som så många andra måste jag ju ha åsikter om Melodifestivalen. Om låtarna har jag bara en: jag tycker det ska vara svenskt i ett svenskt bidrag. Redan som barn blev jag jättebesviken när vissa länder hyrde in någon från ett annat land som sjöng på "fel" språk. Jag vill ha en färgkarta över olika länders språk och melodier i den stora finalen. Om man nu törs säga så när det finns nysvenskar här från alla jordens hörn. *känner efter*... Jo, jag törs. Sverige finns och svenskar finns, vi ska inte behöva gömma oss i rädsla över att bli kallade rasister om vi är stolta över att vara svenskar. (Jag minns dessutom det glada 60-talet när "svenska flicka" inte alls hade någon bra klang utomlands.)

Om kläderna har jag också en åsikt: Jag gillar Kikkis enmanstält! Supersnyggt. Gissa om jag kollade in hur det är klippt och sytt! Skulle passa mig mycket bättre än silverfodralet och de svarta korsetterna.

12 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Äh, visst kan du också ha både silverfodral och korsett!

Bloggblad sa...

Äsch, du bara smickrar... I så fall tar jag tältet över!

Vi på Kantarellen sa...

Millan hade ett sånt "tält" för några år sedan... ett litet ett. Det är bara en fyrkant med hål för huvudet. Sy ihop sidsömmarna en liten bit... så inte framstycket kan blåsa upp

Bantartant sa...

Jag gillar också Kickis kläder, supersnyggt.. och otroligt läckra färger!!
Sedan kan Virtanen kalla henne Teletubbie så mycket han vill.

Elisabet. sa...

Dessutom tycker jag att hon var SOLKLART bäst Hon sjunger bra och man hör VAD hon sjunger ., jag tycker hon var jättebra.

Vonkis sa...

Ja där ser man.

Smaken är som röven

Klöven.

Kikkis bidrag hade nog varit bra för 10 år sedan. Mina favoriter var Östen med Resten och Velvet. Och så tycker jag att det är helt ok med olika språk. Tävlingen ska ju spegla musiken i landet och det gör den tycker jag.

Nu hoppas jag mest att nivån ska höjas ordentligt i de två kvarvarande deltävlingarna. Ännu har det inte framförst något bidrag som jag vill skicka till Athen.

Anonym sa...

Jag missade hela tillställningen. Men jag gillar Magnus Karlsson och hörde att han vann. Det är bra att lite mulliga damer träder fram i etablissementet. Som Anna Book i dansprogrammet. Det ska inte bara vara dessa trådsmala brudar.

Miss Piggy sa...

Jag tittar inte, för jag orkar ärligt talat inte, jag väntar tills den stora finalen(svenska)är. Ang. att tycka att svenska ska sjunga svenskt, håller jag helt med om.. Inte är man rasist för det! Det är sånt hysch-hysch när det kommer på tal - löjligt anser jag.

Bloggblad sa...

Låtarnas kvalitet ska jag inte uttala mig om, det är ytterst sällan jag gillar nåt alls i den kategorin. Men förra veckan gillade jag Andreas låt. Faktiskt. Kan ändå inte låta bli att titta och känna spänningen - mycket mer spännande än sport tycker jag.

Mildamakter sa...

Du är en klok kvinna...(har i o f s för mig att jag har skrivit det förr, men i så fall tar jag risken att upprepa mig) ;o)

Bloggblad sa...

Mildamakter: jag har inte alls något emot den sortens tjat!!!! :)

Mikusagi sa...

Jag tycker också att det skall vara svenskt, annars kan de gå och tävla i något annat land! Vad är det för mening med att ha en svensk melodifestival om man får sjunga på portugisiska?
Och ja, Kikkis kläder var gayiga!
@ Elisabet: Man hör vad hon sjunger, det borde hon få ett plus för!