Statcounter

söndag, maj 21, 2006

Flytta

Hej
Nu vet jag vad "flytta" betyder! För nu har jag gjort det!

Först kom farmor och farfar tidigt på morgonen och plockade ut våra möbler - och såg till att mina grejer blev nedpackade också. Sen när mormor hade vaknat kom hon och morfar och morbror och plockade ut ännu mer i en stor bil.

Sen gick mormor och jag till IKEA och köpcentrat. Jag hörde att mormor suckade lite, hon gillar inte såna ställen, men jag bestämde mig för att vara jättesnäll och inte tjata så där som jag gör ibland när mamma och pappa är med. Jag vinkade adjö till vårt gamla hus och så drog vi iväg, det är inte långt att gå!

Vi blev inte insläppta i bollhavet - en av oss var för liten och var för stor. Men vi åt korv, provade sulkysar i alla modeller, åkte rutschkana (alltså jag, för mormor kom inte in i hålet), provade små möbler (jag, där också!) köpte en fin rosa hatt till mig - jag fick betala själv och ge pengarna till tanten och så fick jag ha den på mig direkt. Kände mig så elegant. Och så provade vi IKEAS toa för småbarn. Jag tvättade händern tre gånger, jag nådde alla grejer själv.


Sen träffade mormor en tant som hon kände och då fikade vi med jättegod vaniljsås och äppelkaka och jag passade på att gå runt och visa min hatt för alla som satt vid andra bord.

Jag tror nya stället blir bra för mamma och pappa var faktiskt där när jag kom! Tur att dom också skulle flytta! Det fanns massor med plats att köra cykel där! Sen var jag trött - det är nervöst med min lillsnuttis nu, jag älskar att dra den mellan tårna, men den är så trasig att den knappt finns längre.

Sen måste jag bara visa hur mamma och mormor såg ut efter att de hade ätit pizza på kvällen... morfar, morbror och pappa ville inte vara med på bild, men dom fick också pizza.

11 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Vilken fin hatt! Och du kunde ha tryckt lite på mormor bakifrån så att hon också kunde ha kommit igenom hålet och åkt rutschkana.
(psst... hon var säkert avis.) :)

Ilva sa...

mellan tarna! Underbart! Men kunde du inte ha kopt en sadan dar hatt till dig sjalv med??

Mette sa...

Tjusig hatt!! Vill jag också ha!!

Bloggblad sa...

Mmy: Näe, det hade varit pinsamt om hon hängt där i hålet och alla hade tittat!

Ilva: Sorry, fanns bara i små storlekar. Annars...

Anonym sa...

Åh, va' kul det verkar vara att flytta! Himla bra att mamma och pappa också flyttade. Till samma ställe dessutom.

Angående lillsnuttisen får du leta bland mormors sjalar efter någon som känns bra och sedan knyta fast den i ena änden av lillsnuttisen. Då kan du dra den nya delen emllan tårna och på så vis få rätt lukt och fason på den innan lillsnuttisen tagit slut. Så gjorde jag när jag var liten och hade en lillsnuttis som jag kallade "lollen".

Anonym sa...

Vilken härlig bildserie du bjöd oss på i dag! Det är tydligt att ni hade en underbar dag på tu man hand du och den lilla Prinsessan.

Gagga sa...

Underbart! Vilken fin hatt! Nu måste du allt få dig en rosa handväska nästa gång ni är ute på vift du o mormor. Lycka till nu i ditt nya hus!

Anonym sa...

Hehe...du kör slut på mormor du.
Vad skönt att ni har kommit till erat nya hem. Hoppas du kommer att trivas där. Vi får nog en rapport kanske om ett tag

Bloggblad sa...

Mette: jag tror tyvärr att du, liksom jag, är för tjockskallig för den sorten!

En liten tant: Det är en ny snuttefilt på invänjning, men den blir inte som den gamla. Jag testade faktiskt med mormors stickade boa, men näe...

Angela: Jag hade faktiskt roligt. På riktigt - även om 3 timmar på ett jätteköpcentra inte är vad jag längtar efter.

Gagga: Min fina rosa handväska är nedpackad. Men den kommer att matcha!

Gunnel: Dagens rapport är att lillsnuttan var med till gamla stället för att hämta lite kvarglömt, hon satte sig ner på golvet i sitt gamla rum och grät... men när hon kom ihåg att grejerna finns på ett annat ställe, var det bra igen.

Och mormor är förvisso dagen efter... för att inte tala om morfar som bar tunga möbler... eller farfar som är där idag och målar om toaletten...

Anonym sa...

Du är jättesöt i rosa hatten! Det är skoj att cykla inne i huset! Det är rolig bild på dom som sov efter pizza!

Anonym sa...

Man kan inte säga annat än att dottern har haft tur! Både supersnälla föräldrar och svärföräldrar!