Statcounter

lördag, maj 06, 2006

Hem ljuva hem

Wer eine Reise tut, hat etwas zu erzählen. Så sa min gamle tyskalärare "Fjåmen", och han var ingen skämtare, så det är nog sant fortfarande.

Första riktigt varma vårdagen... långsam promenad genom Strängnäs... mer än vackert nere vid stranden... Bo Setterlinds park... Vågskvalp med solglitter.... Bastu bortåt viken med nakna kil... äsch! det passar väl inte här fru kyrkligt förtroendvald! Du tittade väl bort när dom tjoade? Jo, det är klart att jag gjorde!!!! Jag var helt koncentrerad på de intressanta genomgångarna av intern natur för oss opolitiska... mässa i domkyrkan... god mat och nya bekantskaper. Mycket sittande blev det, men desto trevligare då att i pauserna komma ut i solen.

Den kvarten jag väntade i Södertälje igår var väl inte så lattjolajabans (första bilden). Hade dom ingen miljörådgivare när dom byggde det hemska ställen? I dag väntade jag en timme där, men då hade jag åtminstone trevligt sällskap av andra POSK-are.

Hemresan idag var den värsta tänkbara. Knökfullt, bastuvarmt, gungigt, åksjukt - men jag klarade mig - till skillnad från en överförfriskad medresenär två bänkar framåt.... hu.... blunda... höj ljudet på MP-3:n...tänk på annat.... stäng näsan...tänk på nåt trevligt....blä... Det var väldigt långt mellan Södertälje och Norrköping idag... jag som annars tycker att tiden går så fort!

Desto härligare att komma hem och köpa med lite tapas på vägen... och öppna en flaska vin...

15 kommentarer:

Vonkis sa...

JO, jag har ju tillbringat lite tid där i SÖdertälje och det skulle inte vara helt fel med lite uppiffning. Kanske ditt mirakelmedle skulle hjälpa?

Trodde du skulle ha en bild på nakenbadarna där vid vattnet men så kom jag på att det är ju ingen sexblogg det här inte. ;-)

Und
Ich bin ein plingerer

Anonym sa...

Bland det värsta jag har är när jag ser eller hör någon som vänder ut och in på sig. För att inte tala om när det luktar....säger bara usch. Barnen på förskolan tycker det är lite kul ifall det är jag som ska torka upp. För då vänder jag nästan ut och in på mig med....ljudligt...Och dom små rackarna bara sitter och fnissar. Dom har ingen sympati alls :O)

Humlan sa...

Tågresor kan verkligen vara både och! Avkopplande sköna andningspauser när man kan läsa eller låta tankarna löpa (i halvfulla, lagom varma tåg!) eller en plåga som det du beskriver. Förstår att det var en låång resa!

Visst är det härligt när sol och värme äntligen har behagat komma till oss! Hoppas du får en skön fortsättning på helgen och att du hinner njuta lite mer av solen, nu när du har varit så flitig i några dagar!

Anonym sa...

Mums, det ser gott ut! I den här familjen fick dom nöja sig med kycklinghamburgare i dag...

Vi på Kantarellen sa...

Spydde han verkligen? Blärk!

Bloggblad sa...

Yes min mat (=Fernandos!) var jättegod.

Yepp. Av ljuden och ansiktsuttrycken (på dem som satt mitt över gången - med ansiktena mot mig)så fyllde han påsen... Strax efter gick han till Bistron och köpte mer öl. Och - han såg inte precis pigg ut då heller... så jag fick titta bort och tänka på annat, lukten kom efter... Öuurk...

Anonym sa...

Åh fy! Varmt tåg men doften av.....vill inte ens tänka tanken.
Maten däremot, kan jag tänka på, ser jättegod ut!

CV sa...

De där tapasen såg goda ut och så ett glas vin till. Låter inte alls dumt. NU blev jag sugen på något sådant till ikväll.
RS
kulturbloggen.com

Ilva sa...

Jag var tonaring i S'talje (varfor ringde du inte Cornelia? Ni kunde ha bloggtraffats pa stationen!) fast jag flyttade sa fort jag gatt ut gymnasiet sa du kan kanske forsta varfor jag emigrerade till slut..

Mette sa...

Mmm, vad gott.

Min tysklärare var inte heller nån skämtare: "Margaretha! Det syns vad du ätit till frukost!"

Om jag gäspade. På den tiden lärare kallade mig för Margaretha. Och det var liksom inte mitt uttal på Margaretha - lugnt och fint. Utan trycket låg på e:et. Blä.

Bloggblad sa...

Ilva: jag vet att flera bloggar har rötter där - även jag. Men inte sjutton kan man lura ut nån till det trista stället - och lita på att SJ håller tiden...

Mette: Mina frukostar lär också ha skådats på ett antal lektioner...

Ni andra: Maten var himla god - som tur är blev det lite över till lunch idag!

Monica med yffen sa...

Klarar inte heller sånt som att någon spyr. Har fullt sjå att torka upp efter både katt och hund när de har ätit gräs och det kväljde i mig när jag skrev ett avsnitt om just sånt i pappas berättelse.

Fria Foten sa...

Jag lär väl inte få någon tapas i veckan. Däremot så blir det nog en och annan pasta och något glas rött. Lite italiensk glass och cappuchino lär det nog bli när vi har betat av Fontana de Trevi, Vatikanen med mera.
Ciao Bella!

Anonym sa...

Håller så med dig, denna betong komplexa anläggning...den här staden har missat mycket kan jag ju säga och jag skulle vara den första att mer än gärna ta på mig uppdraget att se till att fånga in, lyfta upp en annan atmosfär här i staden. Den kurort vi en gång hade tro det eller ej.. här finns vackra delar att lyfta fram men det är svårt för vissa att inse detta...

Bloggblad sa...

Oj - fanns det kurort i Södertälje? När jag bodde där var min värld rätt snäv. Ett kvarter, möjligen. Men det är väl så i 3-4-årsåldern... :)