Statcounter

söndag, maj 07, 2006

Inside information

I dag blir det sköna vädret betittat inifrån. Ty inifrån min hals kommer hemska skrällande läten. Säkert råkade jag ut för en några små elakartade organister... (hrmm...?) i det kyrkliga gänget i Sigtuna. Tycker mig höra min sedan länge hädangångna moders röst: "Ja, du stod väl ute och frös, förstås!" Jodå, det var rätt svalt framåt kvällen när vi pausade nere vid vattnet...

Nu ska jag gurgla mig med TREO, värma honungsvatten, pressa en citron och blanda med tranbärsjuice - och lägga mig på soffan med ett korsord. Hoppas inte jag smittat nån nu!

10 kommentarer:

Tankevågor sa...

Ja elakartade organister kan vara besvärliga *fniss*. Men du får krya på dig och vila rösten så att vi snart hör dig sjunga igen!

Vonkis sa...

Halsont när solen skiner, inte roligt. Honung och citron har jag provat och det fungerade så du får nog snar springa runt i solen du med.

Krya på dig.

Monica med yffen sa...

Krya på dig!

Lyckliga Grodan sa...

krya på dig allt du kan.. vårförkylningar får man sjasa ut med vila.. och allehanda huskurer.. du verkar ju ha några på gång..

Anonym sa...

.........Rå lök på Falu Rågrut morgon och kväll! Det plus pressad grapefrukt är min kur. Och så ska man gurgla sig med saltvatten och dricka hett te just innan man lägger sig.

Så det så! Krya på dig!

Bloggblad sa...

Tack för alla glada tillrop! De flesta häxkurer kan jag ju, men rå lök på just Falu rågrut har jag inte prövat. Duger delikatessknäcke, månntro...?

Nu ska jag inta rå vitlök - det håller åtminstone alla människor med ev. andra baciller ifrån mig i morgon...

Vonkis sa...

Jag kom nyss på att varm svartvinbärssasft precis innan man lägger sig är helt underbart för halsen när den är kliig.

Anonym sa...

Krya på dig...duger inget annat ta dig en whisky, det brukar hjälpa säger de som vet

Humlan sa...

Aj aj, kraxig när solen äntligen lyser... men jag har å andra sidan planterat sticklingar och pysslat inne idag, alldeles utan halsont (men med snuva... pollensnuva!)
Ta de huskurer du tycker om, kryp upp i soffan och försök må så bra du kan...
Krya på Dig!

gts sa...

Jag har också råkat ut för en vårförkylning, brukar komma ihop med pollen och allergi.
Det är känt att om man tar till alla slags botemedel mot en förkylning går den över på 7 dagar. Om man däremot inte gör något åt den tar det en vecka.