Statcounter

torsdag, juni 08, 2006

Bäddat

Nu är det bäddat och klart och lillstintan med moder är välkomna i morgon. Visserligen brukar inte den lilla somna i den här sängen, utan en mindre, men det slår aldrig fel. Hon ligger i den stora på morgonen... och därför är Gud som haver ganska högt uppe på väggen.

I kväll har jag hälsat på den första pionen. Jag blir nästan rörd av alla otroligt tappra blommor som förlåter all vanskötsel de utsätts för. Det har inte regnat, den fick en dusch för att den var gul av frömjöl. Och innan nån undrar. Svar: Nej. Jag har inte varit och tittat på inspelningen av Göta kanal II som spelas in i närheten just nu.

8 kommentarer:

Cissi sa...

Åh, vad jag blev nostalgisk! Bonaden som hänger ovanför sängen känner jag igen från min barndom, tror jag fick den av min farmor.
Den är så söt.

The Female Dinousaur sa...

Åh, jag känner igen det där med barn som vandrar på natten, och vaknar upp någon helt annanstans än där man la dom... Min lillgris brukar nattas i sin egen säng, men vaknar konstigt nog alltid upp i min...
Om du händelsevis ändå åker och tittar på Göta Kanal II, och ser en blond kvinna med långt hår springa som en yr höna på inspelningsplatsen, med en mobiltelefon i högsta hugg: vinka och hälsa från Biggis! :-)

Klimakteriehäxan sa...

Läste om din kaprifol - och kände plötsligt doften, inte av komposten där bakom, utan av själva kaprifolen... ljuvlig...

qi sa...

Det förstår man väl att det är mysigt att vakna i den sängen... Nallen väntar och allt...

Bloggblad sa...

Fr.B: Den här är snart 60 år. Gissar att den syddes till brorsan, men sen har den hängt över alla barnsängar i min familj.

Biggis: Å, nu blev jag nästan sugen på att vara nyfiken inföding...:)

Klim.h: Visst är det konstigt att bild och text ger doftassociationer!

Qi: Jodu, och nu har barnet kommit - så min väntan är över!

Anonym sa...

Jag tycker om blommor och pioner är helt klart en favorit. Dom saknas också.

Anonym sa...

Pioner...en av mina favoriter. Mina har knappt börjat titta fram än. Fortfarande kallt i Jämtland.

Mette sa...

Göta kanal II? Usch då... kommer det en uppföljare...

Gud vad skön den sängen ser ut!!