Statcounter

tisdag, augusti 08, 2006

Bokfrågor

Yes!!!! Tack snälla Pladdertanten - den här gången fattade jag alldeles precis rätt! Titta!!! Nu kan jag lägga in koder från Flickr...
Ainos bok-1
Och så kommer svaren på de frågor som skickats vidare till mig - jag svarar inte på alla massfrågor - men en del... och när det gäller böcker gör jag det gärna. (100 saker om mig finns inte - i alla fall inte som nån skulle vilja veta, så det hoppar jag över)

Jag har inte lagt ner all min tankemöda - kanske hade jag då kommit på andra svar.

En bok som förändrat mitt liv:The Artist’s Way” av Julia Cameron. Den satte sprätt på mig att börja skriva – och strax efteråt hade jag sålt första manuset. Jag måste ta med ”Ordet är ditt” av Patricia Tudor Sandahl också. Den gav mig många knuffar och tankar.

En bok jag läser mer än en gång: Förr läste jag gärna om bra böcker – och hittade nytt i dem, men nu hinner jag inte. En bok har jag dock läst 4 gånger, tre ggr på svenska och en gång på tyska. Det är Heinrich Bölls ”En clowns åsikter” (Ansichten eines Clowns) Den törs jag inte läsa om – tänk om den inte är så bra som jag tyckte då?! Jag såg filmen två gånger också…

En bok jag skulle vilja ha med på en öde ö: Det blir nog Bbibeln, för den sover jag gott av. Har försökt läsa från pärm till pärm, men jag somnar ideligen. Trots att jag är intresserad.

En bok som fick mig att skratta: Jag skrattade så jag vrålade och höll på att bli utkörd ur sovrummet flera kvällar när jag läste ”Wilt” av Tom Sharpe. Sen såg jag filmen och bara gäspade.

En bok som fick mig att gråta: ”Laila” – minns inte författaren. En barnbok var det, jag var 8 år och grät i 3 dygn. Efter det censurerades mina böcker. Som vuxen med bihåleinflammation fick jag andnöd av Törnfåglarna – var ju redan igensvullen när jag började läsgråta. Flämtade efter luft en hel midsommarhelg medan tårarna rann.

En bok jag önskar hade skrivits: ”Så löser du dina problem”

En bok som inte borde skrivits: --- pass

En bok jag just nu läser: ”Svarta lådan” av Inger Edelfeldt

En bok jag tänkt läsa: Bibeln – från pärm till pärm. Nån gång.

Och så har jag lagt till lite...

En bok jag vill att alla ska köpa och läsa: Den som jag får utgiven under hösten…och som just nu är på väg hit med posten som slutkorrektur. "Killar, bollar & kör"

Nästa bok jag ska läsa (Bortsett från korrekturet då förstås): "En gränslös kärlekshistoria" som jag köpte igår och fick signerad av författaren. Se bilden.

Den som känner lust att svara på samma frågor tycker jag ska göra det.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag läst da vinci koden nu i sommar.
Blev överraskad,den var bra. det trodde inte jag att den skulle vara...
Just nu läser jag "livet i familjen" av Jesper Juul.

Bloggblad sa...

Jag gav upp D-koden när det började bli spännande - jag gillar inte den sortens spänning...

Av Jesper Juul har jag läst "Familjesamtal" som kurslitteratur. Den var bra!

Anonym sa...

Det där med Flickr begriper jag mej inte på. Men jag tycker det fungerar bra "direkt" på blogg.se,

Bloggblad sa...

Rita: Dina bilder blir alldeles utmärkta, men i blogspot tycker jag att mina får sämre kvalitet och det tar så förgjordat med tid att få dit dom - och ofta efter lång väntan: servern svarade inte...

Vi på Kantarellen sa...

"En gränslös kärlekshistoria"

UNDERBAR!!!!!

Översättarhelena sa...

Många bra tips på den här listan. Tom Sharpes bok låter lockande!
Hmmm ... börjar genast fundera på en sån lista jag också ...

Anonym sa...

Kommar aldrig igång med läsning. Lusten för böcker håller sig borta. Men jag är så dålig på både titlar och författare så dom där frågorna hoppar jag över.
Törnfåglarna läste jag för en massa herrans år sen...och bölade.

Anonym sa...

Ja det gäller tydliken att välja rätt ställe att bo på med sin blogg. *skratt* Å andra sidan krånglar det nog av och till på alla blogghotel.

Bloggblad sa...

Mamsen: Jaså du har läst den före mig...

Helena: Klart att du ska göra en lista!

Gunnel: Olika äro våra lustar...:)
Du ville ju inte blogga heller förut - men nu är du i full gång.

Rita: Jo, jag har förstått det - men på det hela taget har jag haft väldigt lite trassel. Blogg.se är träligt (OBS!inte din blogg!)så till vida att man inte kan klicka på "bakåt" och komma tillbaka till favoriter när man är klar.

Anonym sa...

En gränslös kärlekshistoria låter intressant. Tack för tipset!

Anonym sa...

Så spännande med den kommande boken! Den ser vi fram emot! Vilket förlag kommer den på? - Du skrev om slutkorrektur. Hur är gången från ax till limpa? Du skickar in ditt manus och så händer - vadå? Är det bara du som korrekturläser eller har förlaget folk som redigerar och kollar och står i? Kort sagt: Hur mycket jobb ligger på författaren när det handlar om själva bokproduktionen?

Vi på Kantarellen sa...

Mer hört. Har den som CD-bok!

Bloggblad sa...

Marskatten: Ja, är man intresserad av kvinnohistoria bör den vara det...

Lena B: Vad roligt att du frågar - för jag svarar gärna. Det blir nog som ett eget blogginlägg. Hade ändå tänkt det, men närmare utgivningen. Nu har de sagt 2 veckor så nu bränns det.
Det är Isabergs förlag, ett litet ett, som tidigare hetter "Svensk Skolmusik AB" (SSM)

Du kommer snart att få svar på övriga frågor - och jag är ganska säker på att gången är olika om det är ett stort förlag där författaren får en egen redaktör som är med.

Mamsen: Det klarar inte jag eftersom jag alltid somnar om jag bara lyssnar. Och om jag gör nåt annat, då tänker jag på annat.

Mette sa...

Jga gråter inte ofta till texter men en dag gjorde jag det. På VIP hade en kille lagt in en text om en äldre man som dör. Det gick runt tre gånger, texten alltså. Samma ganska korta text tre gånger. Och meningen med det fick mig att börja gråta. Jag tolkade det som att starka känslor fastnar i tiden i evighet och pågår hela tiden och skrev en lång analys om detta och satte högsta betyg på det hela. I forumet sen på samma sida beklagade sig författaren att texten hade kopierat sig själv tre gånger och att det blivit så fult, hahaha.

Och texten - bara en gång - var ingeting. En kort text om en mans död, inget mer.

Bloggblad sa...

Mette: Så otroligt att något som inte var meningen gav en så positiv effekt.

Själv ska jag sätta mig i skuggan med mitt korrektur som kom nyss.

Gagga sa...

Nu reser jag. Vi ses!

Bloggblad sa...

Gagga: Aha - långsemester... jag jobbar i morgon - ledig fredag - sen ses vi!

Anonym sa...

bra val! :-)

jag måste läsa om törnfåglarna någon dag, det var länge sedan nu! :-)

Bloggblad sa...

I Hanna: Nu fattar jag vad iHanna betyder :) Gjorde inte det förrän jag varit på din blogg.

Jag skulle inte orka med att läsa om Törnfåglarna.

Anonym sa...

best regards, nice info » » »

Anonym sa...

That's a great story. Waiting for more. » » »