Statcounter

söndag, augusti 27, 2006

Festkalas

Tack för alla komplimanger till gårdagens bild. Nästa gång får jag väl plocka fram lite ögonskugga och puder... Ordet festkalas kom hon på alldeles själv, det lades genast in i familjens ordlista, låter helt klart som en roligare tillställning.

Här är moderns frisyr på väg till bröllopsfest - fast utan något bröllop. Det hade kontrahenterna redan klarat av i iskyrkan i Jukkasjärvi innan den smälte ner i våras.

I tre timmar hade vi strömavbrott här idag - det är rätt nyttigt ibland att känna av sårbarheten. Abstinensen efter datorn var stor. Men matlagningen gick bra... vilken tur att det fanns rester att göra risotto på!11 kommentarer:

Anonym sa...

Vackert så det förslår.

Tänk vilken tur det finns värmeljus!

Anonym sa...

Åh, nu blir jag nästan lite avis.. strömavbrott är underbara avbrott från allt surranden som våra maskiner ger ifrån sig.. det blir så skönt Tyst!
Fast det är ju inte så bra om det håller på så länge att något blir försört..

Bloggblad sa...

Gunnel: ja, och en gammal fonduegryta gick det snabbt att värma kaffevatten i.

Excessa: Jag var inne i en affär när det slocknade - det blev både tyst och MÖÖÖÖRKT. Mycket annorlunda.

Klimakteriehäxan sa...

Önskar att jag kunde ha sån frisyr en enda dag. Bara för att känna hur det känns.

Monica med yffen sa...

Vad fin hon var i håret.

K har just ärvt en gammal fotogenlampa och jag önskar faktiskt att vi också kunde få ett litet strömavbrott så att vi kunde testa den.

Anonym sa...

Härmed ansöker undertecknad om att få nyttja ordet festkalas,ett mycket bra och trevligt ord!
(jag kommer nog att använda det iaf även om jag får avslag!)

Strömavbrott är ingen höjdare,jag har inget stormkök elller något likn,så det blir problem för mig..
När jag växte upp var sånt en bagatell,pappa fixade det mesta!
En gång halstrade vi fisk i vedpannan..(den stod i köket..)

Vonkis sa...

Något jag saknar med att bo i lägenhet är att höra regnet slå mot plåttaket samtidigt som jag sitter med tända ljus och dricker te/choklad.

Bloggblad sa...

K-häxan: när jag var ung hade jag långt hår och fixade till det ibland, så jag vet åtminstone hur det känns. Fast nu är det samma frisyr jämt. Trist men enkelt.

MMY: Tänd den på altanen någon kväll!

Mammamia: Visst - kör hårt! Förr var man nog mer van vid avbrott, fast vi har både värme och idéer om det tryter med ström.

Vonkis: Fast du, att vakna av att det smattrar mot altantaket är rätt jobbigt...

Bloggblad sa...

Monica: Vi funderade ett tag på att ge oss ut och leta i garaget efter det jättegamla trangiaköket som ska finnas NÅGONSTANS... men det var lättare att dra igång lite värmeljus - skulle bara värmas lite.
Yllesockor... hm... jag hade yllesockor dygnet runt året om i många år, men nu plötsligt är jag varm... åldern har en del fördelar.

Översättarhelena sa...

När jag var liten var det ofta strömavbrott, så som jag minns det. Då halade man genast fram gasolköket ur källaren (ett stort och klumpigt med två "plattor") och lagade maten på det. Sen var det brasa i öppna spisen, ljus och ficklampor. Jättespännande tyckte vi barn, fast nu anar jag att det inte var lika kul för föräldrarna.

Bloggblad sa...

Vi har ärvt en sån anordning som mina föräldrar hade när vi campade, men förmodligen har den gått till skroten - ledningarna för ålderstigna. Mor och far bodde en lång period på landet med många avbrott, då hade de en kamin med spisplatta - mysigt...