Statcounter

måndag, augusti 28, 2006

Mord i kväll...


I dag ropade dom efter mig på bibblan: DIN BOK HAR KOMMIT... fast det var ju inte min, utan Annika Bryns...

Och bilden snodde jag direkt hos Elisabet... utan att fråga. Tack ska'ru ha i efterskott. Jag har i alla fall angett mästerfotografen.

Jag ska också avlämna en rapport om boken jag köpte när jag lyssnade på Aino Trosell (långt ner på sidan!) - men eftersom jag inte är odelat positiv känns det inte så kul att recensera.

Jag såg verkligen fram emot att läsa boken, hon berättade så himla bra och levande och höll oss fångna med stor karisma. Dessutom älskar jag kvinnohistorier- både nya och gamla - ur det riktiga livet. Historierna om Ainos anmödrar är verkligen värda att berätta, och hon gör det bra - fast jag stör mig på när hon flera gånger, just då jag är mitt inne i "filmen" påpekar att det kanske var så... skulle kunna ha varit så... då bleknar min film. Det är mest i de första kapitlen, sen hänger det ihop bättre.

Sen mot slutet när hon själv är med i historien, blandar hon jagform och tredje person vilket gör att man kommer både nära och långt ifrån. Det är oerhört svårt att berätta om sig själv i tredje person och få texten att leva, så även om jag gärna läste om hennes eget intressanta liv, kändes det som på håll och lite snabbt överstökat med snabba kast mellan episoderna.

Det är svårt att sammanfatta eftersom det var både rörigt och bra och intressant, men att jag läste boken varje kväll och hade svårt att lägga ifrån mig den och sova är ett ganska gott betyg.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jaha, nu har man haft besök av långfingriga madamer på sin sida ..-))

Akta dig du.
Efter moppestölden har jag minsann rottingen liggandes under bordet.

(Om nån icke-humorutrustad människa läser detta, så skojar jag bara ...).

Bloggblad sa...

Jag ska hålla undan min rumpa från din rotting!

Anonym sa...

Min vanliga otur är att Annikas bok precis ,den på bilden,gått som följetong i vår tidning,Vetlanda Posten,hela sommaren..
Eftersom jag varit i norrland så hade jag paus med tidningen och missade nästan allt!
Idag var sista delen,så jag försökte att inte börja läsa slutet...
Ska ta en tur till bibblan och låna den.
Har aldrig läst något av Annika innan,ska bli spännade..

Bloggblad sa...

Jag vet inte om det är bättre att läsa dem i ordning? Fast jag började med Rosenbad, har inte läst den första. Du kan ju fråga henne!

Vi på Kantarellen sa...

Himmel. sånt tänker inte jag på när jag läser.

Jag bara tyckte den var bra.

Bloggblad sa...

Mamselamsen: Det är nog en yrkesskada... jag håller ju ständigt på med språk och jag vet inte hur många böcker av "experter" jag tryckt i mig om hur man skriver...
Sen när min bok kommer är det väl bäst att jag håller tyst - och inte kastar sten i mitt glashus. Fast tycka om/inte tycka om en bok måste jag väl få göra ändå?