Statcounter

söndag, oktober 01, 2006

Smolk

Det fanns en del smolk i glädjen över att boken äntligen är klar. Dels har illustratörens namn inte kommit med (och det beror inte på mig!) och dels försvann första sidan med tack till dem jag fått hjälp, förslag och peppning av. Att jag är förgrymmad... jo tack, det är en förskönande omskrivning.

Så här skulle det ha stått:

”Skriv en bok om mig!” sa min elev Angelika Karlsson när hon gick i femman. Då hade vi just läst ut boken ”Före Sverige” där jag skrivit om mina invandrarelever.

För att göra Angelikas lästräning roligare, började jag skriva om en flicka som gillar killar, basket och körsång – men inte läxor. Tack ska du ha, Angelika för att du fick igång mig!

Bokens Angelika blev en helt egen person med påhittade föräldrar och klasskamrater. Jag kunde förstås inte skriva om verkligheten, utan allt som händer i boken har jag hittat på. Lite grand har jag lånat från alla år jag varit lärare och körledare, fast då har jag ändrat om så att ingen ska känna igen sig.

De körflickor som läst manuset har lånat ut sina namn till körflickorna i boken. Tack för att ni läste!

Jag vill också tacka mina skrivarkollegor Monica Rolfner www.rolfner.se och Eva Larsson www.mobbning.se som har haft idéer och synpunkter på texten. Monica är manusförfattare och lektör och Eva skriver och föreläser om hur man förebygger mobbning.

Ett tack även till Carl Johan B**blad och Thomas B**blad som har gett synpunkter på de avsnitt som handlar om basket och till Cecilia B**blad som har hejat på hela tiden och läst och tyckt till.

Jag är också glad över att Kerstin Larsson lyckades fånga den bild jag hade på näthinnan och gjorde omslaget så som jag ville ha det.

('ok' är borttaget för att det inte ska gå att googla)

Om någon vill köpa boken, är den billigast på www.adlibris.com eller www.bokus.com då söker man på mitt namn för att hitta rätt. Eftersom jag får köpa mina ex och betala porto hit, blir det dyrare att köpa av mig, 120+30 = 150 kostar det, not 120:- i nätbokhandeln. Skicka ett mail i så fall, så får du bankgironumret.

Jag blir precis lika glad om den köps in av bibliotek eller skolor - så tipsa gärna! Om jag får ge ut del II hänger helt på hur bra del I säljer. Någon bra försäljare är jag inte, helst hade jag velat ge bort boken till alla som var med på kalaset häromkvällen, men tyvärr... det går inte. Och nu ska jag inte tjata mer (=marknadsföra) boken mer här i bloggen. (Ni ser väl inte att jag har fingrarna i kors?)

Jag fick flera bra tips i gårdagens kommentarer om hur jag ska förbättra den nya hemsidan (som man hittar här ) men han som kan är inte hemma i dag, jag får ge mig till tåls... men det ska ändras en del och ytterligare några foton ska in. Fotot här till höger råkade försvinna vid en rensningsmanöver... vi får se om det kommer något nytt.


33 kommentarer:

Linda sa...

Så tråkigt att sker försvinner på vägen. Förstår ju att man vill tacka alla de som stått ut med en och peppat en.
Jag ska ta och beställa boken nu.
Jag var på biblioteket igår och frågade efter den :)

Anonym sa...

Får du inga friexemplar? Men vad är detta för sniket förlag? På dom igen!

Bloggblad sa...

Lindalotta: Jag har morrat rätt ordentligt. Men det är lite sent att ändra det som är tryckt.

Ökenråttan: Jo, jag får friex, men inte så många. Upplagan är inte av Guillou-storlek... och de kommer att gå åt som tack för hjälpen och som recensionsex till några specialtidningar för körer m.m. Förlaget skickar inte till alla småtidskrifter. (tack för att du uttrycker det jag inte kan med att skriva...)

Anonym sa...

Det var inte roligt. Tack för tipset var jag kan köpa.

Anonym sa...

Rykte det ur öronen på dig?? Det skulle det ha gjort på mig.

Men du jag klickar på länken för att hitta din nya sida...men får upp ett meddelande "not found". Hm...blir nyfiken eftersom jag ska också göra en ny sida.

Anonym sa...

Och sen är det tydlien så att man som författare ALDRIG är nöjd med resultatet. Jag har vänner som också skriver och blir publicerade och det är alltid nåt som fattas eller blev snett eller inte som man förväntat sig. Eftersom man själv inte kan hänga över förlaget och tryckeriet hela tiden så ligger ju slutresultatet i andras händer. Tyvärr. Men inte ger vi upp för det!?

Bloggblad sa...

Anne-Maj: det var så lite så..

Gunnel: det funkade när jag testade förra gången, men inte nu. Men det går på www.bokblad.com

Ökenråttan: jag har också förstått det av vänner i gemet. Och några missnöjda ger ut på eget förlag, men jag är dålig på att marknadsföra och så har jag inte råd att ligga ute med så många tusen på vinst och förlust. Huvudsaken är att boken i alla fall som helhet blev fin. Ett tag trodde jag de var inne på superbilligt gråpapper...

Anonym sa...

Hittade boken på bokus,ska beställa den!
Har tvillingar som går i femman. Sonen kallas för Jonte och han har blivit mobbad en hel,lite sammanträffanden...
Tror att barnen också kommer att gilla boken,jag är säker på att jag kommer att göra det!

Bloggblad sa...

mammamia: Vad glad jag blir! Jag hoppas att det finns någon igenkänning. Tack ska du ha!

Morgondimma sa...

Är lite överårig kanske men jag tyckte mycket om boken i alla fall. Lite synd att jag inte har autografen i den.. jag har ju trots allt snarkat för dej :)

Elisabet. sa...

Ja, jag ska beställa och ge till Emma och Emil, det blir som bäst!

Vad jag är imponerad av dig.

Och så tunn och skir du har blivit på bilden .., nästan osynlig ..-

Bloggblad sa...

Morgondimma: AHA! Du var alltså en av köparna! Bugar och tackar - och blir glad. Jag läser gärna barnböcker själv, faktiskt. Läste mängder när jag jobbade som klasslärare och hade boktips varje vecka.
Fast jag hade ju öronproppa i, så jag var inte störd av snarkandet...

elisabet: Det är taget bara ett par veckor efter Ystad och 0 kg skillnad, så det är nog bara en synvilla... Jag blir nästan generad...

monica: Tack - första delmålet i alla fall... och du har varit till stor hjälp, det vet du!

Tankevågor sa...

Vad trist att den texten inte kom med! Det hade varit roligt med just det där om flickan som bad dig skriva om henne. Inte minst för henne själv. Jag ska beställa den och "Före Sverige" också. Bra att du tipsade om Adlibris, där beställer jag ofta ifrån.

Anonym sa...

Hej! Jag ville bara passa på att tacka för dina uppmuntrande ord efter olyckan. Sånt behövs.

Bloggblad sa...

Londongirl: Javisst hade det varit kul - och med länkarna till dem som hjälpt mig... men jag får försöka att sprida det så gott det går.

lars anders: Hej - ja, det var förskräckligt olyckligt. Jag hoppas verkligen att du kommer igen helt med dina gitarrfingrar. Min elev som de flesta trodde dog när han körde näsan i backen efter sin luftfärd, är tillbaka och skuttar runt på kryckor och börjar se riktigt fin ut trots 40 stygn i ansiktet. Att han överlevde utan mer men än ett brutet ben och trasigt ansikte är ett under.
Men det är som med din olycka - även om det kunde varit värre, hade det inte behövt hända alls.

Linda sa...

Boken är beställd!

Bloggblad sa...

Lindalotta: Men... du vet ju vad jag skrev... Nåja. Det får väl bli nästa :)

Översättarhelena sa...

Vad tråkigt att det ska blir såna missar!
Jag har lagt ett inköpsförslag på boken på Göteborgs stadsbibliotek.

Bloggblad sa...

Helena: Bugar och tackar! Jag har hört från flera håll att man måste vässa både näbbar och klor när man har med somliga förlag att göra. Så jag vässar...

Monica med yffen sa...

Har du för få böcker att sälja själv? Om inte, maila mig bankgironumret och så hoppas jag på en signerad bok.

Annars beställer jag på Bokus.

Bloggblad sa...

Öhhhh.... MMY: Redan postad!

Linda sa...

Den här beställde jag med en gång - måste ju vara med och påverka efterfrågen och höja antalet sålda så att nästa kommer ut ;)

Strumpstickan sa...

Undrar... är det en skönlitterär bok som en flicka på 13 år som sjunger i kör kan läsa som julklappsbok eller är det en lärobok eller fackbok? Vill väldigt väldigt gärna veta, snälla goa?

Mette sa...

Ja så irriterande att det fallit bort!!! Hmpf. Att så´nt verkligen kan få hända.

Bloggblad sa...

Lindalotta: Visst blir jag glad!

Strumpstickan: Som du ser gillade Morgondimma boken, trots att hon är vuxen... och om 13-åringen inte är alltför tuff och kräver action, så tror jag nog hon kan läsa den. En lärare hade läst den för ett par flickor i nian och dom tyckte om den. För det är en vanlig skönlitterär bok. Det sägs inte mycket om ålder, men det framgår att huvudpersonen går i femman. Eftersom den hon beundrar går i sexan... Jag tycker inte att boken är särskilt barnslig, men jag är partisk. Fast några mammor till mina körflickor hade läst den, berättade tjejerna.

Mette: ja, det är otroligt... ska bli intressant att höra vad försvaret blir...

Strumpstickan sa...

Tack för svar:)

Anonym sa...

Jag ska minsann rekommendera boken till vårt skolbibliotek. Bibliotekarien brukar alltid köpa in vad jag ber honom om. Alltid!:-)

Bloggblad sa...

Strumpstickan: Hoppas det var "rätt".... :)

susanne: Stor kram till dig!

Batbut sa...

Vilket bra förord! Taskigt att de plockade bort dem, boken ska jag nog snika rätt på - hoppas att få tips där som kan förbättra mellantrollets situation. Hoppas boken kommer sälja kanon - behöver Du mer inspiration kan Du låna mellantrollet en vecka eller två *s*

Bloggblad sa...

Batbut: Tack ska du ha. Men vad gäller lånandet... har jag egna i färskt minne...
Jag kan ju inte påstå att det är en kursbok, men det handlar om en tjej som blir starkare och modigare. Beställ den på bibblan, vettja!

Anonym sa...

.
Ska föreslå den till Stockholms stadsbibliotek! Hoppas du får en fin recension av Bibliotekstjänst, det brukar lyfta försäljningen till biblioteken enormt. Och de kan mycket väl ge fina recensioner även till böcker som kommer ut på mindre (eller eget) förlag.

Bloggblad sa...

ab: Tack ska du ha! Här i stan köpte de in både Rosenbad och Buttle för att jag bad om det - och jag fick läsa dom först, fina och fräscha. Och bra!

Det är så många som sagt en massa gott om manuset - även det förlag som refuserade - men man vet ju aldrig om det är några tjuriga typer som inte gillar barn som sjunger i kör och har läsproblem... :) Btj tror jag nog läser rättvist, men jag vet att en del bibiliotek är skeptiska till egen utgivning. De tar väl för givet att en mängd förlag har refuserat först?

Anonym sa...

Han sa ja - skolbibliotekarien, alltså. Tack för kram!