Statcounter

söndag, april 22, 2007

Bloggkung?

Efter att ha sett och hört Plura i Stinas program igår, och läst massor om hans fantastiska svartblogg, letade jag rätt på den idag… och säger bara: Gäääääsp! Vem är intresserad av att läsa om hans vilda framfart bland kvinnorna i sin ungdom? Om ännu en medelålders man som talar ut?
Svar: tillräckligt många för att det ska bli ytterligare en bok i ämnet…

Jag tycker det är betydligt mer intressant att se dokumentärer om och läsa reportage om okända människor. Och att läsa bloggar av ickekändisar.

Det enda intressanta jag hittade i hans blogg (som jag inte lagt bland favoriterna) var att inte heller han förstod nåt av det Laleh pratade och lallade om igår. Jag trodde att det berodde på att jag inte tidigare förstått hennes storhet… näe, jag ska vara ärlig: jag har bara hört namnet förut, inte sett … inte hört henne… och det jag hörde igår impade inte ett dugg, vare sig låt- eller sångmässigt. Om man inte tänker svara på någonting utan slingra och humma eller tralla sig ur alla frågor, varför ställer man då upp på intervjuer?

I kväll ska jag se tv2:s söndagskonsert med Nina Stemme och är helt övertygad om att det kommer att roa mig mer. Okej, hon är kändis, men jag törs lova att det kommer att handla om hennes liv som sångerska, om musiken hon sjunger. Inte om knark eller promiskuöst leverne... som det kallas om en kvinna berättar om sina äventyr med en hoper karlar...

26 kommentarer:

Vonkis sa...

Jag har inte heller förstått mig på Laleh men trodde jag var ensamen om det i det här avlånga landet.

Ingela sa...

Har också försökt läsa Plu*ras blogg en gång efter nåt tips från någon. Fullständigt ointressant och alldeles onödigt detaljerat om samlivet. Bättre med medelålderskvinnobloggar om väsentligheter. Och trevliga oväsentligheter.

Bloggblad sa...

Vonkis: Eftersom folk applåderade i ett kör, vad hon än sa, så tänkte jag att det nog var fel på min fattningsförmåga. Skönt att jag inte var ensam.

Ingela: Undrar just om det är hans gamla erövringar som tycker att det är intressant, eller andra gubbartister som är avundsjuka?
De bloggar jag läser tycker jag jättemycket om - om livet, stort och smått...

Lilla B sa...

Tittade också in på Pluras blogg. Föst såg jag knappt något pga av den mörka bakgrunden. Man börjar väl bli skumögd.. Kämpade på och läste lite här och var.
Utan att försöka vitsa till det tycker jag att Pluras blogg känns nattstånden.

Strumpstickan sa...

Jag såg honom när vi sappade bland kanalerna och tänkte vda trist det ser ut med flätor på en gammal gubbe *skrattar*

♥ cloudberrie ♥ sa...

Jag håller med dig helt och hållet!

Jag "snubblade" förresten in till din blogg via en annan blogg och tänkte att jag skulle lämna ett par rader efter mej.

Ha en bra dag!
Kram från mej

Anonym sa...

Japp...okända bloggare med fötterna på jorden...dom är bra dom

Ella sa...

Ja det är som vanligt mycket väsen för ingenting.
Ibland undrar jag om kändisar har någon slags allmän missuppfattning att de MÅSTE blogga bara för att de är kända... Men alla har ju rätt att uttrycka sin åsikt. ,)

Lena sa...

Jag läste fel... bok blev...tja ett passande ord i sammanhanget.

F ö gillar jag etiketten, så känner man ibland.

Bloggblad sa...

lilla b: Himla bra uttryckt! Jag fick också lite konstiga skuggor av de svårlästa färgerna, men det är inget problem eftersom jag inte kommer att läsa där nåt mer.

Strumpstickan: Som en parodi på rockargubbe...
Jag har inget emot gubbar i min ålder, men jag gillar när de är vuxna nog att våga se normala ut.

cloudberrie: Välkommen hit! Alltid roligt när jag får veta vilka som halkar in här. För nyfiken är jag! Jag har kollat in dina fina vinterbilder!

Gunnel: Ja, "vanliga" människor som är så otroligt unika och speciella utan att leva i media, det är grejer det!
Men jag har blivit intervjuad i radio.... det gills inte va?

ella: Om man inte har en blogg finns man nog inte... tror ju jag som gillar min...
Fast - jag har aldrig trott eller förväntat mig att den ska göra Skillnad. Känns mer som en ständigt pågående tjejfest.

Bloggblad sa...

Panter: Nu skrev vi om varandra... jag känner mig som en riktig gnällkärring ibland - när jag startade bloggen tänkte jag gnälla rejält - men jag har varit väldigt mesig och snäll, tycker jag själv. Jag är betydligt mer högljudd i verkligheten, men vill ju frisera den lite lagom klädsamt...

Anonym sa...

Även jag la märke till etiketten och har inget att invända om dess namn ;-)

Varken Laleh eller Plura har jag någon åsikt om.

Kram!

Bloggblad sa...

miriam: Jag hade inte nån åsikt om dem förrän igår... oftast bryr jag mig inte om kändisars liv och leverne alls, jag har nog med mitt eget...

Anonym sa...

Jag ides inte ens se Plura,det jag läst om honom fick mig att bli såå trött...
Vuxen karl?Knappast..

Anonym sa...

Tydligen helt okay att ha missat Laleh i Stina! Plura har jag inget förhållande till, så att säga, så jag har missat hans blogg också.

Men jag gillar Lalehs låt Call on me. Tycker om enkelheten och reggaestuket.

Ankan sa...

Läste för några veckor sedan en stor intervju i Göteborgs-Posten med Laleh. Det gav en fascinerande bild av denna unga kvinna. Och mycket om det svåra hon och hennes familj varit med om. Reportern hade verkligen läst på och lyckades uppenbarligen öppna denna vackra mussla. Något som Stina inte gjorde, utan det blev trams-TV. Kanske var Laleh obekväm med mediet och var säkert där för att sjunga. Och det gjorde hon ju, oavbrutet *fnissar lätt*
Beträffande Plura, så blir jag så trött. Har inte ens orkat kolla in hans blogg. Det räckte med att se den totalt meningslösa personen på TV.

Bloggblad sa...

ab: Jag ska hålla öronen öppna - jag har aldrig radion/tv på och slölyssnar och därför missar jag en himla massa modernt. Och jag söker inte upp det heller... Eftersom jag sysslar så himla mycket med musik väljer jag noga - ofast blir det tystnaden som vinner...

Jag har hört/läst mycket i vår lokaltidning om Plura, han kommer ju från Nrkpg, därför var jag lite nyfiken, hade väntat mig mer...

Ankan: Jag tror att du är ny här? Välkommen!
Det kan ju faktiskt finnas orsaker till att det blev konstigt... jag blev intervjuad i radio en gång, då svarade reportern själv på sina frågor och jag kunde i stort sett bara nicka instämmande... och lät nog väldigt tyst och konstig... Så det kan bli missvisande - men nog borde de kommit överens om lite i förväg???

För mig är det ofattbart att det finns marknad för en till bekännelse i U*f Ludellstil... *gäspar*

Men jag hade rätt om Nina Stemme! Vilket intressant program!!! Ingen snaskande där, inte.

Anonym sa...

Laleh är fantastisk - ge henne en chans till!

/ 50+ och gillar henne ändå

Bloggblad sa...

Anonym 50+ Jag har inte dömt ut henne - jag bara fattade ingenting... och var inte impad av den sång hon sjöng. Men visst ska jag lyssna nästa gång jag hör henne.

Cornelia sa...

Jag tycker mycket om Laleh, men kan hålla med om att hon inte kom till sin rätt i intervjusituationen. Hsh har hon skrivit flera väldigt fina sånger. Bättre än den hon framförde i programmet. Och de blir bättre när man hört dem flera gånger.

Men Plura....nääää.

Anonym sa...

Suck, det blir fortfarande väldigt mycket annorlunda om en kvinna berättar om sitt vilda liv, inte mycket som har hänt sedan Kerstin Thorvall hamnade i skuggan av Ulf Lundell..

Anonym sa...

Nej då...och jag var med i TV:n när jag gick i 4:an :O)

Bloggblad sa...

Hannele: Ja, hon fick oss att sätta kaffet i vrångstrupen! Efter henne är det väl mest såpadockor som vikt och fläkt ut sig i media?

Gunnel: Oj - och pratade sex och knark??? :)

Mette sa...

Ah var det denna du menade! Tja jag vette tusan vad som är värst egentligen ... hm... man kanske skulle göra en omröstning. Vem är mest illa - Plura eller Bert Karlsson?

Elisabet. sa...

Ååååå, har Gunnel varit med i tv!!!
Akta dig du Bloggblad så inte herr Plura läser din blogg, (googlar nyfiket på sitt namn efter tv-programmet) och bäst det är står han utanför din dörr med käppen ...-)

Bloggblad sa...

Mette: Jag gillar Bert utan att precis tänka på att pussas när jag ser honom :)

Elisabet: Äsch, Pl bryr sig väl inte vad tanter i hans egen ålder tycker?! Tydligen inte heller vad familj och barn tycker... och det är väl värre?