Statcounter

söndag, september 30, 2007

Ny karriär...

Eftersom jag bara hasat runt och hostat hela dagen i dag också (konstigt att inte hostan blir bättre, så mycket som jag tränat!) kan det vara kul med ett inhopp som manascher - eller mellanhand - eller återförsäljare - eller marknadsförare... Med lungor och skalle fyllda av slem blir tankarna alltför hala till att tänka "blogg".

Alltså - maila mig om du är intresserad, så skickar jag det vidare till avsändaren, hemlisråttan:

Vad kan man göra med cirka 10 kilo snäckor från tropiska vatten? Har nån ett akvarium som den vill sälja? Då kanske du vill stajla det med lite exotiska snäckor? Eller vad annars kan man ha snäckorna till? Jag har för många!!! Hjälp! (Detta är en del av mitt fengshuj-projekt. Att t.ex. skicka en hattnål till Översättarhelena lösgjorde inte tillräckligt med förvaringsutrymmen i hemmet ...

Mina förslag:
Man kanske kan snygga upp en liten trädgårdsgång med dom? Eller lägga i blomkrukor? Eller fylla en kudde och ställa i soffan, som ett practical joke... Koka bantningsoppa med havssmak? Kalka komposten? Kom gärna med fler förslag för att hjälpa potentiella snäcksamlare.

13 kommentarer:

PGW sa...

Jag tror mest på bantningssoppan. Bantningsmedel kan man sälja hur dyrt som helst, förpacka det tjusigt och hälsokostigt bara så :-) Du kommer bli rik :-)

Bloggblad sa...

PGW: Fast grejen är ju att jag bara är mellanhand. Och snäckråttan skänker bort det - alltså kan nån annan bli rik. Du?

Översättarhelena sa...

Jag är så glad att jag i alla fall har bidragit lite till att skapa fengshuj hos Hemlisråttan! Alla bör vi dra vårt strå (vår hattnål) till stacken.

Anonym sa...

Det är mellanhänderna som tjänar stålarna , dessutom på att göra ingenting. Kräv procent av Hemlisråttan och håva in. ;-)
Bantningssoppan i hälsokostförpackning enligt PGW:s förslag är en utmärkt idé. PGW ska också ha procent.
Själv är jag inne på stresshantering där saker går att sälja med samma framgång som i hälsokostbranschen. Rita upp något komplicerat mönster som snäckorna ska placeras i. Mångfaldiga, förpacka med lämpligt antal snäckor - mycket stress, många snäckor, lite stress, få snäckor.
Och... ge mig procent både på snäckor och mönster...

PGW sa...

Vi kommer bli rika! Vi måste skaffa fler snäckor! :-)

The New Feng Shui, snäckor i hörnen, snäckor i soppan, tjofaderittan :-)

Bloggblad sa...

Haha, vad ni är kreativa! Men vi måste hitta på nåt så vi slipper betala en massa snäckskatt! Kan man stoppa några snäckor i en liten skattkista? Och räkna den som snäckskatt - och vips! är problemet borta.

Strumpstickan sa...

Krossa dem till mosaik i en liten mur nånstans... en damm i trägårn kanske... små gheelampor i dammen...

Nu är jag ocså duvig! *skrattar*

Bloggblad sa...

Jag brukar samla på mig stenar när jag är nånstans där de finns... men sen vet jag inte vad jag ska göra med dem... Vår grusgång har gång på gång blivit påfylld med ganska fina.
Barnbarnet hittade sistens en fin sten med guldskrift "Skagen - 94" från en körresa. Hon tyckte att det var en skat - och visst fick hon behålla den!

Cecilia N sa...

Den eminenta seriestripen BC hade en gång en strip:
En man säljer "clams"(musslor).
En annan man frågar hur mycket två clams kostar.
Svaret: två clams (=valutan i den serien, bestående av - clams!)

Kudden gjorde att jag associerade till min korridor i ungdomen. Då var vattensäng något nytt och vi snickrade på en lista: vad man kan göra i en vattensäng. (Sova och s*x fick inte ingå.)

Anonym sa...

Men vad är detta...smula sönder dom och sälj som potensmedel. Funkar säkert i Tyskland och i Japan. Några gram i små plastpåsar som man tar dyyyyrt betalt för

Anonym sa...

Haver man ett klassrum, kan man med fördel lägga ut dem lite här och var. Både fint och kinestetiskt, eller vad det heter. Men haver man inget klassrum, då vet jag inte...

Bloggblad sa...

Cecilia N: Snäckvärldens moment 22...hehehe. Det enda jag gjort i en vattensäng är... gapskrattat. Alltså sådär man tappar andan medan tårarna trillar. Och det var inte åt nån karl - vi låg ett gäng tjejer i en dubbelsäng och åhörde ägarinnans berättelser om sexlivet i en vattensäng...

CW: Bra idé! Ska du eller jag paketera? Adresser hittar man väl på internet - förresten - kan folk skicka spam om viagra - varför inte snäckspam?

IT-mamman: Jag hade faktiskt en tanke att man kunde använda dem att räkna med... men jag har inga elever att räkna med. Jo - för all del, jag räknar med en liten finsktalande pojke, men vi har bara kommit till 10, och då räcker fingrarna :)

Anonym sa...

Jag får sätta tonåringarna i arbete - det mår dom bara bra av. Dom kan paketera och kan säkert snäckspamma också