Statcounter

torsdag, oktober 04, 2007

Resfeber...

Jag har ånyo drabbats av galopperande resfeber... vilket jag alltid får om jag ska längre än till Norrköping... Men även om det är irriterande att bli "tappig och glömmig" och fnatta runt och förlägga saker som ska packas ner, känna efter hur hostan mår... och diverse andra åkommor som uppstår dagen innan jag ska iväg, så tycker jag ändå att det känns lite mysigt. Den dagen jag blir blasé - då blir det säkert inte så kul att längta, packa och åka.
Som tur är, har jag ledigt idag, är ensam hemma och slipper kommentarer från den familjehälft som bara packar ner tandborsten, ett par extrakallingar och sticker, när det är hans tur. Han fattar inte att jag måste plocka ögonbrynen, måla tånaglarna (vem ska du visa tårna för så här års?), byta kläder varje dag, det ska matcha... måste ha det... och det... och några hundra prylar som helst inte får väga nåt. För att "resa lätt" har jag t.o.m. satt på sånt där plåster över näsan som drar ur pormaskar... dom har jag inte sett förut, odjuren alltså, men jag köpte en spegel med 10 ggrs förstoring... och jäklar vad saker jag har hittat i fejset... gamla förlagda strump.... nej, okej, inte dom då...
Det blir många restimmar trots att det fågelvägen bara är ... 13 mil, tror jag. För se, fågelvägen tar jag inte. (Uttalas med emfas!) Räknar i stället med en del sticktid på buss och båt. I morse kom jag på att jag inte kan ha en gammal apotekspåse, eller systemd:o och prassla med...
Med Tantvarningsklockar ringande omkring mig, sydde jag strax ihop en liten stickpåse - symaskinen står ändå framme sen kuddprojektet... Färgerna försvann in i kameran, men de är i läckert blått, lila och grönt. Siden från Bangkok, fått av en elevs förälder som åkte dit ibland. Nej, den lila färgen rann ut på det vita underlaget!
Perfekt blir den i handväskan, med plats för ett nytt pärlmuddsprojekt. Ser det stort ut? Stopparna på strumpstickorna är suddigummin från stiftpennor... Tar ingen plats alls.
Vart jag ska? Oj, det glömde jag berätta. Under ett par väntetimmar i Sthlm ska jag träffa Monica Rolfner och käka lunch, sen tar jag buss till Nynäshamn och båt till Visby. Och jag ska inte bara gå på "Yllet" och frossa i garn... betydligt mer kulturellt blir det! Om Gud vill och vindarna är vänliga och jag inte har hostat ihjäl mig under natten, kommer det en rapport efter helgen. "Friska vindar"... har de sagt... jag har laddat med åksjukepiller!

37 kommentarer:

Lena sa...

Hoppas att det inte blåser och jag är bara sååå avundsjuk. Gotalnd efter turisterna, lugnt och fint. Gotland i oktober , vilka bilder jag skulle kunna ta...

Humlan sa...

Åh vilken fin stickpåse! Sådana skulle jag också behöva. Flera stycken, för jag har ju alltid flera projekt på gång.
I kväll ska jag nog gå på stickcafé, så jag skulle behöva en pratvänlig stickning (där man inte behöver räkna varje maska) i en bra liten påse/kasse..
Låter som en härlig resa, hoppas du har tur med väder och hälsa!

Bloggblad sa...

Panter: Jag har med nya kameran, förstås. Kanske går det sen att utläsa av bilderna om jag blev sjösjuk eller ej?
Vi (jag reser ensam, men det kommer många fler) ska inte utanför ringmuren, men det finns säkert motiv innanför också.

Humlan: Den gick fort, jag bara vek ett styck och sydde nederkant och sida i ett - vek ner stadkanten och sydde en söm... 4 minuter högst. (har varken använt nålar eller strykjärn...)

Min erfarenhet av stickkaféer är inte så bra... (slutet av januari -07 i arkivet)men jag har förstått att man kan ha jättetrevligt... :)

Anonym sa...

Resfeber har jag också alltid, kan ha lite sympatifeber för andra :)

Anonym sa...

Resfeber har jag också alltid, kan ha lite sympatifeber för andra :)

Cecilia N sa...

Vad är det för evenemang jag ska tipsa mamma om att gå på? (Du kan mejla om du inte vill avslöja här i förväg.)

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bloggblad sa...

Hannele: Tack - känns bättre med lite sympati :) fast egentligen är det inte så synd om mig...

Cecilia N: Om hon är med i läromedelsförfattarnas förbund är hon redan inbjuden - tyvärr är föreläsningarna m.m. kul endast för sådana.

Anonym sa...

Hälsa Monica och Gotland! Båda är väldigt trevliga ;) Och ta massor av bilder. Glöm inte att fika hos Ulf Hedbergs Nok- och Musikkafé.

Anonym sa...

BOK och musikkafe!

Vonkis sa...

Men hur ska man resa och packa om man inte har med sig matchande ombyten, plus en massa saker för sån't som eventuellt kan hända? Bara underkläder och tandborste?? begriper mig inte på sånt. Ser fram mot reseskildringen, brukar alltid vara så kul att läsa dem!

Vonkis sa...

Jämarns vad grejer du gjort sedan jag läste här sist. Är mäkta avis på Bokmässan. Det blev bröllop och Skövde för mig i år men nästa år SKA jag bara dit. Älskar att gå och titta på alla böcker och ja gär som du. Vill inte vänta vid tråkiga montrar eller känna mig stressad bland mina favoriter :-)

Bloggblad sa...

AB: ska spana in stället! Tänker gå ensam på lördag fm och strosa i stan - jag bokade en extranatt för att umgås med mig själv.

Vonkis: Kul att se dig igen! Förstår att du haft fullt upp. Vi får väl ses på B&B nästa år nu när du flyttat så långt härifrån.

Cecilia N sa...

Äsch, då får hon stå utanför och frysa.

Annika sa...

Lucky GIRL!! jag vill också till Gotland! Oj vad jag skulle vilja se ön om hösten. Det är nog en upplevelse.
NU ska vi önska dig en fin resa, och att det INTE ska blåsa på havet.
Jag brukar också känna mig lätt stressad när jag ska resa...
HAve fun! Och ta en massa bilder!!

Anonym sa...

Vad roligt med en resa! Ska bli spännande att läsa rapporten.

Anonym sa...

Visby....mmmm...min huvudstad. Jag skulle gärna åka till Gotland den här årstiden. Vi har blivit rekomenderade att göra det...fast det är inte lätt att få semester beviljad så här mitt i terminen.

Plåster för att dra ur pormaskarna...det hade jag ingen aning om att det fanns

Anonym sa...

Oj...glömde säga till dig att jag önskar att du får en trevlig resa

Ha det gott!!

Bloggblad sa...

Cecilia: livet är tufft ibland...

Annika: Jag har bara varit där 3 dagar i maj på körresa, inte alls i övrigt.

Marskatten: Det kommer en rejäl rapport - fast... ur min synvinkel...

Gunnel: Tack!
Jag känner mig nog som en främling där... men jag är van vid sånt.
Det plåstret är kul - det blir en liten gräsmatta dom fastnar, att beskåda och oja sig över när man dragit loss det. Finns i alla sminkaffärer.

mossfolk sa...

Visby hade jag mer än gärna åkt till! Fast utan att måla tånaglar och så. Packar nog mer som en karl... En liiiten väska till mig, och en stor till hunden brukar det bli :P

Bloggblad sa...

mossfolk: tur att jag inte har nån hund då...
Och vet du, jag tog även fingernaglarn...

Elisabet. sa...

Ha nu så jättetrevligt, madame Bloggblad ..-)

Fast det är jag förvissad om att du har. Eller får.

Evas blogg sa...

Oj vad härligt med Visby! Är det nu du ska förkovra dig? Hoppas du får fina dagar, på alla sätt och vis. Angående packning så känner jag igen mig, ja förutom stickningen då :-).

qi sa...

Det låter som en helt förträfflig resa med mycket trevligheter! Ha det så bra!

Bloggblad sa...

Elisabet: Ja, vi är nog lika i det fallet... tar för oss av det roliga, sitter inte och väntar.

Eva: Nej, nej, det är inte förrän den 15 oktober... och i Sthlm. Men det tar vi då! Nu ska jag bara roa mig med likar... lyssna på föredrag m.m. Ska inte anstränga mig alls - vilket det blir då - nästa gång...

Qi: Av mitt gamla fack fick jag smörgåstårta varje årsmöte - men det var så dyr avgift att det blev en dyr smörgåstårta.

Av det här - som inte är fackförbund i vanlig mening - får jag massor till mycket lagom kostnad.

Klimakteriehäxan sa...

Visby är fint. Här ett udda tips: Frälsningsarmén har ett fik väldigt centralt i stan. Frun i huset bakar själv alla pajer och kakor. Hon är från USA och hennes pecan pie går inte av för hackor! Det är jättegott och billigt. Fast ingen öl till matpajen, förstås (eller vin).
Ta det varligt på Yllet, det kan bli gruvligt dyrt annars....

Madicken sa...

Förstoringsspeglar borde vara förbjudna, haha..

Bloggblad sa...

K-häxan: Tack! Kanske har de öppet söndag eftermiddag när jag får vänta på båten ett par timmar?
Med min bakgrund brukar jag alltid spana in Frälsis... fast till Visby kom inte mina föräldrar. Mamma var dock i Hemse ett halvår, då när det fanns en kår i varje liten håla, sent 30-tal.

Madicken: Förvisso - men det är jättesvårt att plocka det som måste plockas utan glasögon - och ännu svårare att plocka ögonbryn med glasögon...
Kul att se dig här! (Håll utkik framåt mitten av oktober - vad jag ska göra då borde intressera dig!)

Linda sa...

Hoppas som sagt att kameran fick plats i packningen :)
Hoppas även du får en riktigt bra helg och att du slipper åk-/sjösjukan och den där hostan kan du ju slänga överbord när du ändå är ute och far.

Madicken sa...

Läste just att det är omodernt att plocka brynen. Själv är jag för lat...Fast frissan lär göra det för 50:- har en kollega sagt. Så börjar jag likna Groucho Marx vet jag vad jag gör!

Anonym sa...

Trevlig resa!

Cecilia N sa...

Underbart, Madicken! Äntligen är jag modern!

Anonym sa...

Trevlig resa, kolla biljetten! Så slipper det bli problem =)

en, en tre fyra fem, en tre fyra fem, en fem, tre sex, en tre fyra, en och två fyra fem!

(Mitt namn på punkskrift. I den ordning det ska sticka ut i sex punkter) Ja efter en vecka i "kommunikationskurs" punktskrift och taktilt teckenspråk.

decembertjej sa...

Hej!

Försöker få till en bild i min "om mig" - sidoelement men lyckas inte. Jag har samma mall som dig, fast med en bild längst upp som jag själv lagt till. Hur fixade du in bilden av dig själv? Jag får inte ens det som alternativ utan kan bara skriva in text om mig själv....

Tacksam för svar!

Tankevågor sa...

Håller med Panter, det är bara så vackert där när turisterna försvunnit. Hoppas på många bilder därifrån! Yllet i Visby är en jättetrvlig butik med så fina kläder också, inte bara garn.

Anonym sa...

Ler igenkännande åt din packningsplanering. Har just kommit hem från en liten resa till Stockholm och jag satt på tåget och - gissa vad? Jo stickade vantar. Gissa om många log åt den "hemtrevliga tanten" med plastpåse och allt:)

Hoppas att du får en härlig resa!

Anonym sa...

Är du inte hemma än? Väntar spänt på Gotlands- och Rolfnerrapport!